Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Πάνος Καμμένος και ο Πόλεμος των Πολιτισμών: διαδίδοντας το φόβο, την πολεμοκαπηλεία και την Αμερικανοφιλία


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΣΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ¨ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ"
Ο Πάνος Καμμένος, ηγέτης των ΑΝΕΛ, Υπουργός Άμυνας και επικεφαλής της ακροδεξιάς εθνικιστικής συνιστώσας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκφράζει με σαφή αλλά εξίσου ακραία πολεμικά τυχοδιωκτικό τρόπο την κυβερνητική πολιτική.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA επανέλαβε τις γνωστές πλέον θέσεις του που καλλιεργούν συνειδητά το Φόβο και την Ισλαμοφοβία.

Οι απόψεις που εξέφρασε για το Πραξικόπημα στην Τουρκία εμπεριέχουν ένας απλοϊκό και χυδαίο λαϊκισμό, είναι απομίμηση απλώς και καθυστερημένη χρονικά επανάληψη της ακραίας καθεστωτικής προπαγάνδας του πολιτειολόγου Σάμιουελ Χάντινγκτον με τίτλο "Σύγκρουση πολιτισμών", αυτού του καταδικασμένου διεθνώς νεοσυντηρητικού ρατσιστικού παραληρήματος, πρόφαση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. 

Αναφερόμενος δε ειδικότερα στο πραξικόπημα στην Τουρκία, δήλωσε ότι «οι επιτελείς μου είχαν επεξεργαστεί το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου γεγονότος» και προσέθεσε:

«Όταν χάνεται ο έλεγχος της διοίκησης σε μία μεγάλη στρατιωτική δύναμη όπως η Τουρκία, οι άνθρωποι που χειρίζονται τον οπλισμό δεν λαμβάνουν διαταγές, και για το λόγο αυτό λέμε στις ΗΠΑ ότι δεν πρέπει να ανατραπεί η ισορροπία στο Αιγαίο. Θα πρέπει να έχουμε π.χ. τη δυνατότητα, εάν επικρατούσε ένας φονταμενταλιστής στο πραξικόπημα, ο οποίος αντί να πάρει το αυτοκίνητο να σκοτώσει ανθρώπους στη Νίκαια, να έπαιρνε αεροσκάφος για να βομβαρδίσει το Παρίσι, να τον αναχαιτίσουμε».

Φυσικά πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι δε μένει μόνο στα λόγια καθώς όλες οι ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, η συνεκπαίδευση με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ-Ιορδανίας-Αιγύπτου, η πολεμική προετοιμασία των Ταγμάτων Εθνοφυλακής και των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων, οι αγορές όπλων, οι αποτυχημένες απόπειρες πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών εντάσσονται στην εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής για την αντιμετώπιση των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών.
Είναι πολεμικά δόγματα για τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων εντός και εκτός συνόρων, από τη περιφρούρηση του αγωγού ΤΑΡ μέχρι της εξέδρες άντλησης των πετρελαϊκών εταιριών, από τον πόλεμο κατά των προσφύγων σε νησιά-Έβρο μέχρι τον εκφοβισμό της μειονότητας, από την σττατιωτική υποστήριξη της ελληνικής οικονομικής-πολιτικής παρουσίας στα Βαλκάνια-Ζωτικό Χώρο της άρχουσας τάξης, έως την Ανατολική Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή που παίζονται στοιχήματα στρατηγικής σημασίας για τα αστικά συμφέροντα.
Μάλιστα, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος συνδέει αυτή την επιδίωξη του ελληνικού κεφαλαίου με τους εξοπλισμούς και την στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ, ενώ είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση θεωρεί την πολεμική βιομηχανία και τον τομέα ασφάλειας πυλώνα για την καπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση, διεκδικώντας 30% μερίδιο εργολαβίας για τους Έλληνες κατασκευαστές από τις νέες αμερικανικές προμήθειες και περισσότερα συμβόλαια από το διεθνή καταμερισμό του χρήματος που βάφεται στο αίμα... 
Για αυτό τονίζει για το ενδεχόμενο αγοράς προμήθειας αεροσκαφών F-35, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τους συμμάχους να αντιληφθούν τη γεωπολιτική θέση της χώρας, ώστε στο μέλλον να ταξινομήσουν την προμήθεια αυτή ως μέρος στρατιωτικής βοήθειας. «Η αναβάθμιση των F-16 έχει εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ», επανέλαβε.
Παράλληλα, συνεχίζει να περιγράφει την ελληνική αστική οπτική για τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό με όρους μονόπλευρης "τουρκικής επιθετικότητας κατά των ελληνικών εθνικών δικαίων"! 
«Μακάρι η Τουρκία να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά της, να μη χρειάζεται να σπαταλάμε εκατομμύρια ευρώ σε καύσιμα για αναχαιτίσεις και να αναγκάζονται οι πιλότοι να αγωνίζονται σε εμπλοκές που ενέχουν και τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα και να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή προοπτική της». 
Βεβαίως ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων, ο καθορισμός των εναέριων όπου το ελληνικό κράτος παρουσιάζει την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει διαφορετικό εύρος στον αέρα (10νμ) από ότι στη θάλασσα (6νμ) και παρανόμως να πραγματοποιεί αερομαχίες με τα τουρκικά μαχητικά, η αποστρατιωτικοποιήση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου (παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης σύμφωνα με την Τουρκία αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς) είναι μεταξύ των διαφορών που χρωματίζουν τις εξελίξεις.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί και ταυτόχρονα είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών βλέψεων και των δύο αρχουσών τάξεων. Εξυπηρετεί το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν καθώς η άνοδος του εθνικισμού είναι ο πραγματικός στυλοβάτης της επιχείρησης επιβολής της μουσουλμανικής εκδοχής του κρατικού καπιταλισμού, έχοντας ως χαρακτηριστικό επεισόδιο την αντιδραστική αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Παράλληλα «η τουρκική επιθετικότητα» διευκολύνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αποπροσανατολίσει τον λαό από την αδίστακτη ταξική πολιτική της, να απαιτήσει ¨εθνική ενότητα¨ και να προχωρήσει την καπιταλιστική ανασυγκρότηση με το επιχειρηματικό κράτος άμυνας/ασφάλειας του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού!
Η ένταση όμως είναι και αποτέλεσμα των στρατηγικών συμφερόντων δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων που ανταγωνίζονται με όλα τα μέσα για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, περιοχή που εντοπίζονται πηγές και δρόμοι ενέργειας και εμπορίου τεράστιας σημασίας.

Έχει σημασία επομένως να καταγράψουμε το ακροδεξιό πολεμοκάπηλο άνοιγμα του ηγέτη των ΑΝΕΛ στο στρατιωτικό κατεστημένο και την Ακροδεξιά σχετικά με τα Ίμια. Επαναλαμβάνει λοιπόν την τόσο αγαπητή στους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή αντίληψη περί "προδοτών πολιτικών και ηρώων στρατιωτικών" ξεχνώντας ότι το ΓΕΣ άφησε τη μικρή Ίμια αφύλακτη, αλλά και το ότι την αποτυχία των ελληνικών στρατιωτικών δογμάτων-σχεδίων περί πρώτου αποφασιστικού πλήγματος που εξέφρασε ο τότε ΑΓΕΕΘΑ Λυμπέρης καθώς οδηγούσαν σε εντελώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή σε γενικευμένο πόλεμο.
Σχετικά με την κρίση των Ιμίων, ο κ. Καμμένος επέρριψε τις ευθύνες στον Κώστα Σημίτη, τον Θεόδωρο Πάγκαλο και την τότε πολιτική ηγεσία που, όπως είπε, παρενέβησαν και δεν άφησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν ταχθεί. «Αν αφήναν τις Ένοπλες Δυνάμεις να έκαναν τη δουλειά τους, δεν θα υπήρχαν οι εξελίξεις οι οποίες υπήρξαν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν είναι και θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση» διαμήνυσε.
Τέλος, επιχειρώντας να δώσει στοιχεία αντίστασης στην τεράστια πολιτική του κωλοτούμπα και στην πλήρη ευθυγράμμιση του με την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, της Τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ και τις απαιτήσεις των τοκογλύφων και των Ελλήνων επιχειρηματιών εκφράζει βαρύγδουπα τον αντιγερμανισμό του, καλλιεργεί την αμερικανοφιλία του και ωραιοποιεί την στάση των ΗΠΑ. Έτσι λοιπόν αποκρύπτοντας τις αμερικανικές απαιτήσεις μέσω του ΔΝΤ λέει:
«από την πρώτη στιγμή έπρεπε να είχαμε στραφεί προς τις ΗΠΑ». «Η Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης έχει πλήρως καταρρεύσει» σημείωσε ο κ. Καμμένος και χαρακτήρισε «Θεού δώρο» την «κατάρρευση του συστήματος που υπηρετούσε η κα Κλίντον. Θεωρώ – πρόσθεσε – ότι υπήρξε ένας πολιτικός στη Γερμανία που μίσησε απίστευτα την Ελλάδα και εξακολουθεί να τη μισεί, που λέγεται Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που αποδυναμώθηκε».
Με την προπαγάνδα του αντιγερμανισμού συγκαλύπτεται η νέα αστική στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης. Ο ελληνικός αστικός κόσμος, διαβλέποντας και εκτιμώντας την κρίση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου της Ε.Ε., ταυτίζεται με τους πλέον επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου της στην Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή που διατυπώνονται τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα (ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και αγωγοί, θαλάσσιοι εμπορικοί δρόμοι).
Οι τελευταίες εξελίξεις δίνουν άλλη βαρύτητα στην πρωτοβουλία της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού Κινήματος:

Κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου