Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ντοπαρισμένοι δεν υπάρχουν μόνο στα γήπεδα... τους Μισθοφόρους Δολοφόνους θέλουν να αντέχουν περισσότερο!

Τα… συμπληρώματα διατροφής και τα φάρμακα – USSOCOM
Στην αναζήτηση συμπληρωμάτων διατροφής ή ακόμα και φαρμακευτικών σκευασμάτων με σκοπό την επέκταση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων στο μέγιστο δυνατό βαθμό βρίσκεται η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (US Special Operations Command: USSOCOM), σύμφωνα με δημοσίευμα του ψηφιακού βραχίονα της αμερικανικής αμυντικής επιθεώρησης «Defense News».
Σημειώνεται, ότι η κοινότητα ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ έχει ήδη ενσωματώσει στις μονάδες της ειδικούς διαιτολόγους, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές και εξοπλισμό γυμναστικής αντίστοιχο των ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

Όμως αντικειμενικός σκοπός της Διοίκησης είναι να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανοχή στο σωματικό πόνο, την αποφυγή τραυματισμών και την ταχεία ανάρρωση από αυτούς και γενικά τη σωματική απόδοση του προσωπικού της σε απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

Γι’ αυτό τον σκοπό στρέφεται προς τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα ζητώντας τους να υποβάλλουν καινοτόμες ιδέες για την επίτευξη του προαναφερθέντος αντικειμενικού σκοπού. Τα επιχειρησιακά περιβάλλοντα στα οποία η USSOCOM ενδιαφέρεται να αυξήσει τις σωματικές επιδόσεις του προσωπικού της είναι τα μεγάλα υψόμετρα ή τα υποθαλάσσια όπου οι μαχητές επιχειρούν για ώρες χωρίς πρόσβαση σε τροφή ή νερό. 

Για παράδειγμα, ένα πρόβλημα στο οποίο επιζητείται λύση είναι πως ένας μαχητής που για ώρες κινείται υποθαλάσσια (με καταδυτική συσκευή) θα βρίσκεται σε κορυφαία σωματική κατάσταση όταν φθάσει στον αντικειμενικό του σκοπό. Γι’ αυτόν τον λόγο εξετάζεται η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμακευτικών σκευασμάτων που θα επαυξάνουν τη σωματική απόδοση.



Για τα δεύτερα, η Διοίκηση καθιστά σαφές ότι προτού ληφθεί απόφαση για τη χρήση τους θα προηγηθούν διαβουλεύσεις με το ιατρικό προσωπικό της Διοίκησης καθώς υπεράνω όλων βρίσκεται η υγεία του προσωπικού.
http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου