Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Μια ακόμη Ελληνο-αμερικανική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων, αυτή τη φορά στα βόρεια σύνορα... Γιατί;

Άλλη μια μεγάλη άσκηση μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και Αμερικής διεξάγεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα η άσκηση «BAYONET MINOTAUR – 2017», η οποία αφορά σε συνεκπαίδευση της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών (1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ «ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ») με την 173 [Infantry Brigade Combat Team (Airborne) - IBCT (A)] των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της άσκησης, η οποία εκτελείται στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιούνται άλματα αλεξιπτωτιστών και αντικείμενα Ειδικών Δυνάμεων.

 Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 26 Μαϊου.

Δείτε το βίντεο

Σαφώς και το 2017 καταγράφεται μια έξαρση της συνεκπαίδευσης των Ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών. Αποκορύφωμα την πολυεθνική Άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ 2017". Όμως επίσης σημαντικές υπήρξαν η συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 67th Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ, η οποία ανήκει στην 352nd Special Operations Wing που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017. Αλλά και η άσκηση "Κλεμμένος Κέρβερος" "Stolen Cerberus IV"με ορμητήριο την Ελευσίνα, όπου Έλληνες και Αμερικανοί ανέπτυξαν την ικανότητα αποτελεσματικότερης συνεργασίας. Αμερικανικά C-130J Super Ηercules από την 37η Μοίρα Αερομεταφορών (37th Airlift Squadron) πραγματοποίησαν με την βοήθεια των Ελλήνων συναδέλφων τους ρίψεις από αέρος συσκευασμένων φορτίων ενώ αλεξιπτωτιστές εκτέλεσαν άλμα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης πάνω από την ΖΡ (Ζώνη Ρίψης) Μεγάρων. 

Το ερώτημα όμως είναι γιατί τώρα και γιατί στη βόρεια Ελλάδα διεξάγεται αυτή η άσκηση;

Οι επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης-ΗΓΕΜΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ στα Βαλκάνια διατυπώνονται ξανά. 

Έχουμε κάνει μια προσπάθεια να καταδείξουμε την επικινδυνότητα αυτών των σχεδιασμών  
"H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΟΞΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

Η άνοδος του εθνικισμού στα Βαλκάνια, οι ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμού απειλούν τους λαούς με όλεθρο ξανά. Ορισμένοι όμως, μεταξύ των οποίων η ελληνική άρχουσα τάξη, βλέπουν την ευκαιρία για να αποκομίσουν οικονομικά και πολιτικά οφέλη.

"Βαλκάνια: ο εθνικισμός απειλεί με πόλεμο και η ελληνική κυβέρνηση συμμαχεί με ΗΠΑ που επιδιώκουν ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ των συνόρων" http://diktiospartakos.blogspot.gr


Οι τελευταίες εξελίξεις δίνουν άλλη βαρύτητα στην πρωτοβουλία της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού Κινήματος:



Κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος



Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δείτε το βίντεο



Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου