Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Γιατί έπεσε το Mirage;

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ για την εγκατάλειψη του Mirage 2000:
Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2917 και ώρα 12:25, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης εναέριας μάχης από ζεύγος αεροσκαφών Μ-2000 της 114ΠΜ/332Μ ο Νο 2 του σχηματισμού εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν νότια Σποράδων.
Στις 13:30, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τον Ιπτάμενο, τον οποίο και μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Όλες οι πληροφορίες από την ΠΑ κάνουν λόγο για βλάβη που παρουσιάστηκε στο Mirage 2000 κατά τη διάρκεια άσκησης εναέριας μάχης .
Κράτημα κινητήρα είναι η αιτία της πτώσης του Mirage 2000 νότια των Σποράδων. Ο 28 χρόνος Υποσμηναγός πετούσε τη στιγμή εκείνη μεταξύ 500 και 1000 ποδών από την επιφάνεια της θάλασσας! Κι όμως έκανε τουλάχιστον δυο προσπάθειες επανεκκίνησης του αεροσκάφους!
Λίγο πριν αυτό ακουμπήσει στην επιφάνεια της θάλασσας ο Υποσμηναγός το εγκατέλειψε . Το αεροσκάφος πετούσε με χαμηλή ταχύτητα ακούμπησε στην επιφάνεια και βυθίστηκε δευτερόλεπτα μετά. Έχει εντοπιστεί και θα το βγάλουν οι δύτες της ΠΑ .
 Και οι δυο επιβάλλουν εγκατάλειψη του αεροσκάφους.
Ο χειριστής είναι καλά, παραπονείται μόνο για πόνους στη μέση κάτι που είναι φυσιολογικό. Η διαδικασία εγκατάλειψης είναι επίπονη για το ανθρώπινο σώμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου