Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Νoble Jump: Σήμερα ξεκινά η απόβαση των Βρετανικών Νατοϊκών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη - ΦΩΤΟ

Με την έλευση δύο αεροσκαφών και 350 Βρετανών στρατιωτών στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε η απόβαση Νατοϊκών δυνάμεων στον Έβρο. Ακόμα, σήμερα προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη δύο αεροσκάφη, ένα Voyager A 300 κι ένα Avro R200, τα οποία μετέφεραν το στρατιωτικό προσωπικού σύμφωνα με το thrakinea.gr. 

Tελικός προορισμός Ρουμανία
Σε λίγες ώρες αναμένεται πολεμικό πλοίο το οποίο μεταφέρει οχήματα και το πρωί θα ξεκινήσει η διέλευσή τους από τον Έβρο, προκειμένου να καταλήξουν στη Ρουμανία. Στη Ρουμανία θα πραγματοποιηθεί η άσκηση «Noble Jump», στην οποία θα λάβουν μέρος εκτός από 2000 Ρουμάνους στρατιώτες, 2000 στρατιώτες άλλων χωρών και 500 οχήματα. Οι δυνάμεις θα προέρχονται από Νατοϊκές βάσεις στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Νορβηγία και την Αλβανία.
Η άσκηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Έβρο, έχουν ληφθεί δρακόντια μέτρα ασφαλείας, τόσο από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, όσο και από υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, όχι μόνο στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, αλλά σ” όλο το νομό, για να διασφαλιστεί η γρήγορη και χωρίς απρόοπτα διέλευση των δυνάμεων.
ΑΠΟΒΑΣΗ του ΝΑΤΟ: Στρατοκρατούμενη περιοχή ο Έβρος - Να Αντισταθούμε!


Σκηνικό πολέμου στήνεται στον Έβρο - Έρχονται στρατεύματα του ΝΑΤΟ 
Εκατοντάδες οχήματα και στρατιωτικό προσωπικό θα διασχίσουν τον Έβρο, μετατρέποντάς τον σε στρατοκρατούμενη περιοχή.
Πρωτόγνωρες εικόνες, αναμένεται να ζήσουν οι Εβρίτες, στο πλαίσιο της Νατοϊκής άσκησης, η οποία θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις από τις 28 Μαϊου έως τις 16 Ιουνίου.
Πρόκειται για την άσκηση «Noble Jump», στην οποία θα λάβουν μέρος εκτός από 2000 Ρουμάνους στρατιώτες, 2000 στρατιώτες άλλων χωρών και 500 οχήματα. Οι δυνάμεις θα προέρχονται από Νατοϊκές βάσεις στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Νορβηγία και την Αλβανία. 

Πολύ μεγάλο μέρος θα περάσει από τον Έβρο, τις επόμενες μέρες. 
Στόχος της άσκησης, είναι να δοκιμαστεί η ικανότητα των συμμετεχόντων, να δημιουργήσουν δύναμη για να επέμβει όπου κριθεί αναγκαίο. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ NOBLE JUMP: 4.000 νατοϊκά στρατεύματα ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ από Ελλάδα για να πάνε στη Ρουμανία!

Ενώ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες η ιμπεριαλιστική συμμαχία, με την συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι βασικοί εχθροί της είναι η τρομοκρατία, η μετανάστευση και η Ρωσία, μια ακόμη Νατοϊκή Άσκηση στα Βαλκάνια αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση. 

Από τις 6 έως τις 14 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία, η άσκηση ΝΑΤΟ ‘’Noble Jump 2017’’, στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από 10 κράτη μέλη της συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Λεττονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία). 

Ο σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από την Allied Joint Force Command Naples, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι η άσκηση αυτά αποτελεί κρίσιμη διάσταση του εντεινόμενου ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο της περιοχής, που αλλητροφοδοτείται από την ανάπτυξη του εθνικιστικού παροξυσμού που φτάνει ως τη διατύπωση Μεγαλοϊδεατικών στόχων. 
Παράλληλα, η ελληνική άρχουσα τάξη δηλώνει "παρόν" σε μια περιοχή που θεωρεί "Ζωτικός της Χώρο" και διατηρεί τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις εκτός συνόρων. Πλέον διατυπώνει βλέψεις μέσω της προβολής σχεδίων για "Χριστιανικά Τόξα" και διεύρυνση του ρόλου της με πρόσχημα την προστασία των ¨χριστιανικών κοινοτήτων¨.
Είναι ενδεικτικό ότι όλα τα Νατοϊκά στρατεύματα θα περάσουν από την χώρα μας και θα τύχουν της συνδρομής του ελληνικού στρατού!
Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους κατά την διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ΕΔ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην άσκηση, τόσο κατά την φάση ανάπτυξης τους (από 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2017) όσο και κατά την φάση αναδίπλωσης τους (από 17 έως και 22 Ιουνίου 2017). 

Ειδικότερα, οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας (149 στελέχη και 19 τροχοφόρα οχήματα), θα κινηθούν επί δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής-Προμαχώνα, ενώ οι δυνάμεις των ΕΔ του Ηνωμένου Βασιλείου (274 στελέχη, 232 τροχοφόρα και 9 ερπυστριοφόρα οχήματα) και της Ισπανίας (227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα) επί δρομολογίου Αλεξανδρουπόλεως-Ορμενίου. 

Οι υπηρεσίες που θα παράσχει η Ελλάδα, κατά την διέλευση των ανωτέρω μονάδων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συνίστανται στα ακόλουθα:

• Παροχή διευκολύνσεων στον αερολιμένα και στον λιμένα Αλεξανδρούπολης κατά την εκφόρτωση και φόρτωση προσωπικού και μέσων. 
• Διάθεση καταλυμάτων στρατωνισμού για το προσωπικό.
• Παροχή συνοδείας και ασφάλειας κατά την είσοδο, διέλευση και έξοδο τους από την χώρα.
• Λειτουργία και στελέχωση τοπικού συντονιστικού κέντρου υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη.
• Παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιών υγείας. 
• Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Εμείς καλούμε τον λαό μας να Αντισταθεί και να Αγωνιστεί.
Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα του Αντιπολεμικού κινήματος και να δείξουμε με κάθε τρόπο την εναντίωση μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές προετοιμασίες τους.
Καλούμε τους φαντάρους και τα στελέχη να Αρνηθούν να προσφέρουν κάθε υπηρεσία.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου