Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αεροπορική Βάση της 117 ΠΜ Ανδραβίδας: Διεθνική Εκπαίδευση των Μισθοφόρων του Πολέμου

Τα ψεύτικα τα λόγια του εθνικισμού, τα πατριωτικά στερεότυπα περί υπεράσπισης της "εδαφικής ακεραιότητας" και της"Άμυνας της χώρας" δε μπορούν να συγκαλύψουν τις σημερινές πολεμικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του αστικού κατεστημένου.
Δε μπορούν δηλαδή να συγκαλύψουν ότι επί ηγεσίας των Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα στο Υπουργείο Άμυνας, η Ελλάδα μετατρέπεται στον πιο σταθερό και αποφασιστικό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν από τους πιο σοβαρούς πολεμικούς πόλους στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, σε μια μεγάλη βάση προετοιμασίας αλλά και εφόρμησης των ιμπεριαλιστών εναντίον των λαών των Βαλκανίων, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Είναι μια στρατηγική επιλογή του ελληνικού κεφαλαίου το οποίο κάνει τον πόλεμο και την ασφάλεια πυλώνες της παραγωγικής του ανασυγκρότησης ως Επιχειρηματικού κράτους άμυνας-ασφάλειας που μεθοδικά συγκροτεί, ενώ ταυτόχρονα συνδέει τους Μεγαλοιδεατικούς του στόχους (ΑΟΖ, έλεγχος-εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων και θαλάσσιων εμπορικών δρόμων παγκόσμιας σημασίας, διεκδίκηση ζωτικού χώρου και αναβάθμιση του πολιτικού-οικονομικού του ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο) με τους δυτικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την περιοχή, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Ισραήλ (βλέπε πολεμική προετοιμασία επίθεσης στο Ιράν) και τις βλέψεις για συγκρότηση ενός ΝΑΤΟ των κρατών που κυριαρχούν τα σκοταδιστικά καθεστώτα του Περσικού Κόλπου.
Τα παραπάνω σηματοδοτεί σε επιχειρησιακό επίπεδο η πολυεθνική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ.

Πλέον βλέπουμε ότι εξελίσσεται μια μεγάλη διαδικασία προσαρμογής των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτές τις στοχεύσεις που κοστίζουν ακριβά σε χρήμα που περικόπτεται φασικά από τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά και αυξάνουν τις ανησυχίες να δεχτεί ο λαός μας εκδικητικό πλήγμα από την εμπλοκή της κυβέρνησης στους βάρβαρους πολέμους που συμμετέχει.

Ενδεικτικό των όσων περιγράφουμε είναι το δημοσίευμα του thinknews.gr στο οποίο τονίζεται ότι "Αλλάζουν όλα στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας η οποία μετεξελίσσεται στην Ελληνική βάση NELLIS

(διεθνή μήτρα αεροπορικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη) 

Η 117 Πτέρυγα Μάχης, γνωστή και ως αεροπορική βάση Ανδραβίδας, αποτελεί μια ιδιαίτερη μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας για πολλούς λόγους. Ο ένας αφορά την ιδιαιτερότητα των αεροσκαφών που αξιοποιεί, το θρυλικό F-4E Phantom II το οποίο μέσω της αναβάθμισης που έχει υποστεί αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα. 
Ο δεύτερος λόγος αφορά το ΚΕΑΤ (Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής) που έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των πεπειραμένων χειριστών της Π.Α σε όλα τα είδη αεροπορικών επιχειρήσεων. 
Προφανώς, το ΚΕΑΤ ήταν και ο αρχικός λόγος που έκανε την συγκεκριμένη βάση κατάλληλη για να φιλοξενεί την συνεχώς αυξανόμενη σε συμμετοχή διεθνής άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ. 
Ωστόσο η πρόσφατη ΗΝΙΟΧΟΣ -2017 με τις αυξημένες διεθνείς συμμετοχές, ήταν ο λόγος που όπως όλα δείχνουν η ιστορική 117 Πτέρυγα Μάχης θα μετατραπεί τηρουμένων των αναλογιών στην ελληνική βάση Nellis. 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τους κύκλους του ΓΕΑ, στο άμεσο μέλλον πρόκειται οι δύο ιστορικές Μοίρες της Πτέρυγας οι 338 ΜΔΒ και 339 ΜΠΚ, (χρησιμοποιούνται οι χαρακτηρισμοί ΜΔΒ και ΜΠΚ τιμής ένεκεν), να συγχωνευτούν σε μία, πιθανόν στην 338Μ, ενώ η θρυλική 339Μ θα αναστείλει την λειτουργία της. 
Η συγκεκριμένη κίνηση έχει ως στόχο να απλώσει τα “φτερά” του, το ΚΕΑΤ αλλά και να εξασφαλισθεί μεγαλύτερη άνεση στην διοργάνωση της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, που αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε μια σημαντική αεροπορική διοργάνωση στα πρότυπα της RED FLAG. Για να υποστηριχθεί όμως μια τέτοια κίνηση χρειάζεται και η απαραίτητη “επένδυση” σε εγκαταστάσεις. 
Μέχρι φέτος, οι “προκάτ” κατασκευές που είχαν τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια, εξυπηρετούσαν την κατάσταση, αλλά όπως όλα δείχνουν η ΗΝΙΟΧΟΣ 2018 θα περιλαμβάνει περισσότερες συμμετοχές αλλά και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε ότι αφορά τις συνθήκες που επικρατούν σε μια αεροπορική βάση κατά την διάρκεια «πολεμικών» συνθηκών. 
Για παράδειγμα σενάρια δολιοφθορών ή κορεσμού σε ελεγχόμενο πάντα περιβάλλον, το οποίο για να εξασφαλισθεί χρειάζεται χώρος αεροπορικών προδιαγραφών ασφαλείας, σε όλα τα επίπεδα της ασφάλειας πτήσεων. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι όλα τα αεροσκάφη να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της 338 Μ ενώ οι εγκαταστάσεις της 339 Μ θα αξιοποιηθούν από το ΚΕΑΤ και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την διεξαγωγή της ΗΝΙΟΧΟΣ 2018. 

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 οι ξένες συμμετοχές αφορούσαν την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ με 12 F-16C/D Βlock 40 “Barak 2020” και ένα Gulfstream G-550, τις ΗΠΑ με 12 F-16C Βlock 30 της 93 Fighter Squadron “Makos”, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 6 F-16E Βlock 60 “Desert Falcon” και την Ιταλία με 6 AMX A-11 GHIBL». 



Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο η βάση της Ανδραβίδας «έχει θέσει γερές βάσεις για να καταστεί η διεθνής μήτρα αεροπορικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, αλλά όχι μόνο για την Ευρώπη». 

Όλες αυτές οι πολεμικές εξελίξεις δημιουργούν νέα, πιο αυξημένα καθήκοντα στο εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα. 
Οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου και στον πολεμικό-επιθετικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου πρέπει να βρουν την συνέχεια τους στην κλιμάκωση των αγώνων μας ενάντια στις κοινές πολεμικές τους προετοιμασίες. Σε αυτή την προσπάθεια θέλει να συμβάλλει και η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με την πρόταση της: 
Πρόταση για την ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος 
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/05/blog-post_990.html 


Θυμίζουμε ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε πρωτοστατήσει στην ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών μέσα στον στρατό ενάντια στην Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ.

Στην ανακοίνωσή τους οι φαντάροι ανέφεραν τα εξής:


«Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα σενάρια της άσκησης αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία.

Μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.

Το κόστος της στρατιωτικής κινητοποίησης είναι πρόκληση στο δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας. Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του χρέους, λεηλατούνται τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων, γίνονται περικοπές παντού και χάθηκαν στο δρόμο ακόμη και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ενώ κοροϊδεύουν εμάς και τις οικογένειές μας, φορτώνοντας το υπέρογκο οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης, διεξάγουν ασκήσεις που θυσιάζουν στο βωμό του Αξιόμαχου κομματιασμένους Πεζοναύτες στο Βόλο και νεκρούς πιλότους στην Ισπανία, μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.

Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.

Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»

290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για την Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου