Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Οι μόνοι τρομοκράτες... προκλητική επίδειξη ισχύος από ΗΠΑ ανοικτά της Βόρειας Κορέας - ΒΙΝΤΕΟ


Δύο Ομάδες Κρούσης αεροπλανοφόρων να πλέουν δίπλα-δίπλα δεν είναι κάτι που ξεχνάς εύκολα. Και αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλησαν να στείλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο καθεστώς της Πιόνκγιάνγκ, στέλνοντας τις Ομάδες Κρούσης των πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων USS Carl Vinson (CVN-70) και USS Ronald Reagan (CVN-76) σε μια επίδειξη δύναμης στα ανοικτά της Β. Κορέας -την μεγαλύτερη από πλευράς ΗΠΑ από τότε που ο Βορράς επιτάχυνε το πυραυλικό του πρόγραμμα.
Στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το αμερικανικό Ναυτικό, τα δύο αεροπλανοφόρα και τα συνοδά αντιτορπιλλικά και καταδρομικά κατευθυνομένων πυραύλων πλέουν στην Θάλασσα της Ιαπωνίας μαζί με πολεμικά σκάφη της Ιαπωνικής Ναυτικής Δύναμης Αυτοάμυνας (JMSDF). Οι δύο στολίσκοι συναντήθηκαν για κοινά γυμνάσια ελάχιστες ημέρες μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή από την Βόρεια Κορέα και τις δηλώσεις του "Υπέρτατου Ηγέτη" Κιμ Γιόνγκ Ουν για την αποστολή ενός μεγαλύτερου “πακέτου δώρο” στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η Ομάδα Κρούσης του USS Carl Vinson διατάχθηκε τον Απρίλιο να μεταβεί στην περιοχή για να περάσει το “μήνυμα” της Ουάσινγκτον στην Πιόνγκγιάνγκ μετά από μια σειρά πυραυλικών δοκιμών και αναμένεται να επιστρέψει στην βάση του στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια αυτό το καλοκαίρι. Το USS Ronald Reagan και τα πλοία που το συνοδεύουν άφησαν την βάση τους στην Γιοκόσουκα της Ιαπωνίας στα μέσα Μαίου με το πέρας των εργασιών συντήρησης του αεροπλανοφόρου.

http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου