Slider

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Δύο επιστολές καταγγελίας Μισθοφόρων Στρατιωτών

Ενώ, οι υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας πασχίζουν με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους να πείσουν την νεολαία να γίνει Μισθοφόρος Στρατιώτης...
Και συνεχώς ΑΠΟΤΥΧΑΙΝΟΥΝ
Ενώ, ο Ελληνοκύπριος ΥΕΘΑ πανηγυρίζει για την πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων που θα αναλάβουν τη φρούρηση των πετρελαίων της Total, Mobil και των Ισραηλινών, αλλά και θα εμπλακούν σε όλους τους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Οι συνεχείς καταγγελίες των Μισθοφόρων Στρατιωτών αποδεικνύει ότι η καριέρα στην Ε.Φ. δεν λάμπει τόσο πολύ...
Καταγγελία από συμβασιούχο οπλίτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" την Τρίτη (20/6).
Συγκεκριμένα ο εν λόγω συμβασιούχος οπλίτης όπως αναφέρει και στο σημείωμα του, δεν ζητά τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα.
Διαβάστε αυτούσια την καταγγελία
Είμαστε 3.000 συμβασιούχοι οπλίτες, 3.000 οικογένειες...! Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα, τα απλά, για μια ανθρώπινη ζωή: Θέτουμε τα αιτήματά μας στη διάθεση των υποψήφιων Προέδρων, του υπουργού Άμυνας και των κομμάτων αναμένοντας τις τοποθετήσεις τους:
- Oι υπηρεσίες να καθοριστούν στις 4-5 μηνιαίως.
- Θεσμοθέτηση μίας απαλλαγής για κάθε 24ωρη υπηρεσία που εκτελείται Σάββατο ή/και αργία όταν ακολουθεί μη εργάσιμη μέρα.
- Διάλειμμα από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 για όσους δεν επιθυμούν μεσημβρινή σίτιση εντός του στρατοπέδου, όπως τα λοιπά στελέχη. Για όσους δεν δύναται αυτό, λόγω του ότι βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους και χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, να απαλλάσσονται την επομένη στις 7:00 το πρωί αντί στις 9:00.
- Αύξηση 15% στις μηνιαίες απολαβές σε κάθε ανανέωση συμβολαίου.
- Άμεση μετάθεση, στην πόλη τους, όσων γίνονται γονείς.
- Άδεια για ίδρυση επαγγελματικού συνδέσμου για να καθίσταται δυνατή η μελέτη και υποβολή από τα μέλη των θεμάτων που αφορούν την ευημερία, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών απασχόλησης, την εξύψωση του επαγγελματικού επιπέδου και την ανάπτυξη συναδελφικών σχέσεων, περιλαμβανομένων θεμάτων αναφορικά με τη μισθοδοσία, τη σύνταξη και τους όρους υπηρεσίας τους.

Κόβουν τους Μισθούς των Μισθοφόρων Στρατιωτών για να πάρουν και άλλους!
Γράφαμε πρόσφατα ότι ήρθε ο λογαριασμός για την ΑΟΖ και τα ενεργειακή κοιτάσματα.
Έναν λογαριασμό που φυσικά δεν πρόκειται να πληρώσει καμιά από τις εταιρείες κολοσσούς αλλά ο εργαζόμενος λαός.
Χιλιάδες μισθοφόροι στρατιώτες, αγορές οπλικών συστημάτων και πάντα η απειλή της πολεμικής σύγκρουσης.
Όμως το λογαριασμό καλούνται να πληρώσουν και οι ίδιοι οι Μισθοφόροι αφού ο μισθός τους περικόπτεται για να προσληφθούν επιπλέον στρατιώτες που έχουν ως επάγγελμα τον ΠΟΛΕΜΟ.
Διαβάστε λοιπόν την καταγγελία μιας μάνας μισθοφόρου στρατιώτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών: 
Επιστολές διαμαρτυρίας γονέων για περικοπές μισθών στρατιωτικών στη Ε.Φ
Ο γιος μου υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά ως Συμβασιούχος Οπλίτης (ΣΥ.ΟΠ) με μισθό €972 τον μήνα. Με το τέλος του Μάη, πήρε το μισθό του και διαπίστωσε ότι του αποκόπηκαν €50. Πήρε δηλαδή ως μισθό το ποσό των €922. Δεν είπε τίποτα, όμως εγώ ως μητέρα του που τον χρηματοδοτώ ακόμη και σήμερα, διαμαρτύρομαι. Με ποια δικαιολογία προχώρησαν στην αποκοπή του μισθού του; Όπως μου είπε ο γιος μου, τους είπαν ότι η αποκοπή οφείλεται στο ότι θα γίνουν νέες προσλήψεις ΣΥ.ΟΠ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν οι νέες προσλήψεις με τους μισθούς εκείνων που ήδη υπηρετούν ως ΣΥ.ΟΠ. Όσοι υπηρετούν, έχουν υπογράψει συμβάσεις στις οποίες αναφέρεται ο μισθός που θα λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στην Ε.Φ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.
Παρακαλώ πολύ τη στήλη να ρωτήσει τους αρμοδίους γιατί προχώρησαν σε αποκοπές στους μισθούς των ΣΥ.ΟΠ. και να ενημερώσει στη συνέχεια, όχι μόνο εμένα αλλά και τους άλλους αναγνώστες που έχουν επηρεαστεί από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Μητέρα ΣΥΟΠ

Εμείς επαναλαμβάνουμε: ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των εργολάβων, των επιχειρηματιών της πολεμικής και ενργειακής βιομηχανίας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου