Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ποιους καλύπτει το Ισραήλ βομβαρδίζοντας στην Συρία;

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αποδέσμευσαν βίντεο το οποίο φέρεται να απεικονίζει τα μαχητικά της αεροσκάφη να εξουδετερώνουν ένα βαρύ στοιχείο πυροβολικού και δύο άρματα μάχης, μετά από 10 βολές όλμων που προσγειώθηκαν εντός των συνόρων του στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Οι ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι εντόπισαν την πηγή εκπομπής του πυρός και προέβησαν στην κίνηση εξουδετέρωσης της απειλής, ενώ υποστηρίζουν ότι πρόλαβαν και εξουδετέρωσαν και ένα οπλικό σύστημα που προετοιμαζόταν να πλήξει την ίδια περιοχή.
Οι Σύροι από την πλευρά τους κατηγόρησαν τους Ισραηλινούς ότι έπληξαν κατοικημένη περιοχή και σκότωσαν αμάχους, κάνοντας λόγο για «μη αποδεκτή παραβίαση κυριαρχίας». Η επίθεση έγινε στην περιοχή της Κουνέιτρα και σύμφωνα με την ισραηλινή εκδοχή, σκοτώθηκαν δύο άτομα.
Η εικόνα από συριακής πλευράς εμφανίζεται εντελώς διαφορετική και επιχειρείται να παρουσιάσουν το Ισραηλινό (εβραϊκό σύμφωνα με το defence-point, αλλά τέτοιο κράτος δεν υπάρχει) κράτος να υποστηρίζει πιο μπλεγμένη, καθώς υποστηρίζουν ότι τα πυρά προήλθαν από ισλαμιστές μαχητές της Αλ Νούσρα.
Υποστήριξαν, ότι η ισραηλινή επίθεση συνέπεσε με την επίθεση των ισλαμιστών, οπότε οι Ισραηλινοί πρόσφεραν αεροπορική κάλυψη στους ισλαμιστές. Δεδομένου του ότι το μεγαλύτερο θύμα σε μια πολεμική σύγκρουση είναι η αλήθεια, ελλείψει περισσοτέρων στοιχείων, περιοριζόμαστε να καταγράψουμε τις πληροφορίες που δίνουν οι δυο πλευρές.

http://www.defence-point.gr/news/?p=180002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου