Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Βίντεο με ΝΑΤΟϊκό F-16 που παρενοχλεί Tupolev Tu-154 που μετέφερε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-27 που συνόδευε μεταφορικό αεροσκάφος Tupolev Tu-154 που μετέφερε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, παρεμβλήθηκε ανάμεσα «σκεπάζοντας» το μεταφορικό, όταν εμφανίστηκε ΝΑΤΟϊκό μαχητικό τύπου F-16 Block 52+, πιθανότατα της πολωνικής Αεροπορίας, που μετέβαινε στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική.
Η συνάντηση στον ουρανό της Βαλτικής καταγράφηκε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική πλευρά. Το ΝΑΤΟϊκό αεροσκάφος συμμετείχε στην αποστολή περιπολίας στον ουρανό της Βαλτικής (Baltic Air Policing) και απογειώθηκε πιθανότατα από τη Λιθουανία. Η συνάντηση σε γενικές γραμμές δεν είχε κάτι το ιδιαίτερα προκλητικό, παρά όσα λέγονται, με το ΝΑΤΟϊκό να… τηρεί τις αποστάσεις, ενώ το ρωσικό παρεμβάλλεται διακριτικά και το F-16 να απομακρύνεται λίγο.
Όπως αναφέρεται, λίγη ώρα μετά το F-16 αποχώρησε από την περιοχή. Πρόκειται για ένα από τα πολλαπλά περιστατικά συνάντησης αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στον ουρανό της Βαλτικής, όπου η ένταση περισσεύει και όσο ολόκληρος κόσμος είναι σε αναταραχή, δεν πρόκειται να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου