Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Τουρκία: Τι κρύβεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου δήλωσε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνώριζε ότι επρόκειτο να γίνει πραξικόπημα στις 15ης Ιουλίου πολύ πριν αυτό ξεκινήσει. 
Αυτή την εκδοχή αναφέρει δημοσίευμα του site turkishminute.com και έχει ακουστεί πολύ γενικά το τελευταίο διάστημα. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι επειδή ακριβώς ο Ερντογάν ήταν ενήμερος σχετικά με αυτό το πραξικόπημα είχε ετοιμάσει τρία διαφορετικά σχέδια απόδρασης σε τρεις διαφορετικές πόλεις, αναφέρει η εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης δήλωσε επίσης ότι ο Ερντογάν είχε σε ετοιμότητα τρία διαφορετικά αεροπλάνα και στις τρεις διαφορετικές πόλεις για την “απόδρασή” του, σύμφωνα με την Cumhuriyet.

Ακόμα ίδιος είπε ότι η 15η Ιουλίου ήταν μια “ελεγχόμενη απόπειρα πραξικοπήματος. Ένα πραξικόπημα είναι ελεγχόμενο όταν είναι γνωστό εκ των προτέρων, δεν εμποδίζεται και χρησιμοποιούνται τα αποτελέσματά του”.

‘’ Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου πρέπει να διερευνηθεί, αλλά η κυβέρνηση προτιμά να το καλύψει. Τα δύο πρόσωπα, που γνώριζαν περισσότερα για το πραξικόπημα, δεν ήρθαν να καταθέσουν στο Κοινοβούλιο “, πρόσθεσε ο Κικιντσάρογλου, αναφερόμενος στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Hulusi Akar ( Χουλουσί Ακάρ) και τον διοικητή της MİT, Hakan Fidan( Χακάν Φιντάν).
http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου