Slider

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Α ΕΑΝ Κομοτηνής: Αυτοί οι φαντάροι είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την στάση τους!

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αντίληψη ότι οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν ΜΟΝΟ από την αγωνιστική στάση των φαντάρων και τις επιστολές καταγγελίας και ΟΧΙ από το ΒΥΣΜΑ!
Σε μια ακόμη ΜΑΥΡΗ ΜΟΝΑΔΑ, σε μια μονάδα ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ οι συνθήκες βελτιώθηκαν εξαιτίας της μαχητικότητας και της αμφισβήτησης των συναδέλφων φαντάρων.
Το ίδιο έγινε προηγουμένως στον Έβρο, στη Χίο, στην Κω, στην Σάμο...
Συνάδελφε, εσύ που πήζεις, τι περιμένεις... 
Παράδειγμα προς μίμηση οι συνάδελφοι της Α ΕΑΝ Κομοτηνής. 
Η καταγγελία των όσων γίνονται στην μονάδα τους σε συνδυασμό με την αδιαπραγμάτευτη προσπάθεια που κάνουν να αλλάξουν οι συνθήκες στο εν λόγω στρατόπεδο απέδωσε καρπούς και από την επόμενη μέρα επιδιορθώθηκε το ΚΨΜ όπου τοποθετήθηκε κλιματισμός και ότι άλλο είναι απαραίτητο ώστε να έχουν τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή χώρο αναψυχής και ξεκούρασης. 
Ακόμα φτιάχτηκαν κάποια από τα προβλήματα που είχαν οι τουαλέτες και ο μικρός θάλαμος της πύλης. 
Πέρα από την καταγγελία σημαντικότατη ήταν η στάση των συναδέλφων που δεν ψαρώσανε όταν ο διοικητής τους έκανε κριτική για την καταγγελία αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα της μονάδας. 
Ρωτάμε την διοίκηση: Ήταν τόσο δύσκολο να γίνουν αυτά που έπρεπε τόσο καιρό; 
Μήπως αντί να κάνουν μπαλάκι τις ευθύνες να κάτσουν να βρουν μια λύση; 

Ας αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και στην 29η μηχανοποιημένη ταξιαρχία πεζικού που έχει μονάδες όπου οι συνάδελφοι κάνουν 3-4 υπηρεσίες την εβδομάδα και στην εν λόγω μονάδα υπάρχουν φαντάροι που έχουν κάτσει μέχρι και 9 μέρες μέσα με την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου να οδεύει προς απόλυση και την κατάσταση να μοιάζει ανεξέλεγκτη!

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταργηθούν οι αγγαρείες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας που κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη. 

Καλούμε το ΓΕΣ να αναλάβει τις ευθύνες του! 

Να σταματήσει επιτέλους να στέλνει με αποσπάσεις φαντάρους στις κατασκηνώσεις και τις λέσχες αξιωματικών!

Το χώσιμο των φαντάρων και η εργασιακή τους εκμετάλλευση σημαίνει προνόμια για τους στρατιωτικούς, προπαγάνδα του Πάνου Καμμένου για το δήθεν ¨κοινωνικό ρόλο" του Στρατού, αλλά επί της ουσίας κατάργηση θέσεων εργασίας, εργασιακή εκμετάλλευση και καταπίεση των φαντάρων.

Θυμίζουμε την επιστολή-καταγγελίας τους:


Γ ΕΑΝ Αλεξανδρούπολη: όλη η ξεφτίλα του ελληνικού στρατού στην πλάτη των φαντάρων!


Η Διοίκηση της μονάδας Αδιαφορεί…

Σωστότερα θα ήταν να λέγαμε ότι ο Αντισυνταγματάρχης έχει άλλες προτεραιότητες.

Κοιτά το καλό της καριέρας του και δεν χαλάει κανένα χατίρι στην Ιεραρχία.

Έτσι λοιπόν δημιουργείται το οξύμωρο, οι φαντάροι του να μειώνονται αλλά οι υπηρεσίες να αυξάνονται.Οι σειρές κατάταξης του καλοκαιριού είναι μικρές μας λένε οι στρατιωτικοί όμως ξεχνούν ότι είναι μεγάλες οι απαιτήσεις του στρατιωτικού κατεστημένου.


Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Ένα στρατόπεδο που έχει δύναμη 20 φαντάρους, δίνει το 1/5 της δύναμης του για να συντηρηθούν τα προνόμια των στρατιωτικών.
Από τους 20 φαντάρους της Γ ΕΑΝ Αλεξανδρούπολης, οι 4 από αυτούς είναι αποσπασμένοι ως Υπηρέτες των στρατιωτικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και στην Λέσχη Αξιωματικών!
Δηλαδή, για να κάνουν φθηνές διακοπές οι στρατιωτικοί, για να τρώνε και να πίνουν φθηνά, οι φαντάροι καλύπτουν θέσεις πολιτικού προσωπικού ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και ταυτόχρονα λιώνουν στην υπηρεσία.
Αλήθεια, το ΓΕΣ για ποιο στέλεχος του προβλέπει 8ωρη υπηρεσία και το επιβάλλει στους φαντάρους;
Ένα στρατόπεδο λοιπόν μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης έχει πρωτοφανή μέτρα φρούρησης για να δείχνει έργο ο διοικητής και να σχίζει τους φαντάρους: ενώ υπάρχουν κάμερες, ταυτόχρονα έχουμε περίπολα, σκοπιές κλπ.
Κουτοπόνηρα, η διοίκηση αυξάνει τις υπηρεσίες φρούρησης αλλά αυτές εκτελούνται παράνομα: οι διπλές σκοπιές –μέτρο αντιμετώπισης των αυτοκτονιών – έχουν γίνει μονές.
Δηλαδή, σκοπιές να έχουμε και τα μέτρα ασφαλείας για τους φαντάρους τα έχουμε εξαφανισμένα…
Από τους 20 φαντάρους της Γ ΕΑΝ Αλεξανδρούπολης, 2 είναι αποσπασμένοι στα ΚΑΑΥ, 2 είναι αποσπασμένοι στη Λέσχη Αξιωματικών και ταυτόχρονα δίνονται και υπηρεσίες στη Μεραρχία αλλά και σε ένα φυλάκιο.
Τις υπηρεσίες θα έπρεπε να δίνουν φαντάροι και ΕΠ.ΟΠ. Οι τελευταίοι όμως δίνουν τις πιο εύκολες υπηρεσίες πχ. Κάμερες.
Όλα αυτά σημαίνουν χώσιμο των φαντάρων, κομμένες άδειες, να μην βγαίνεις έξοδο προκειμένου να κοιμηθείς, ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ!
Έφτασαν να κόψουν άδεια από φαντάρο που έχασε πρόσφατα συγγενικό του πρόσωπο, απαγορεύοντας του να παραβρεθεί στον τελευταίο και δραματικό χαιρετισμό.
Οι φαντάροι είναι εξαντλημένοι και απελπισμένοι.
Οι γονείς φοβούνται και δεν κρύβουν την οργή τους.
Βλέπουν, ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα αφού λόγω απόλυσης της Σειράς και των ελάχιστων μεταθέσεων που αναμένονται σύντομα ο αριθμός των φαντάρων θα είναι μικρότερος των 10 ατόμων.
Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων από τη διοίκηση και την παρέμβαση του ΓΕΣ.
Πρέπει τώρα να μειωθούν οι υπηρεσίες και να σταματήσει η μονάδα να δίνει φαντάρους σε Μεραρχία-ΚΑΑΥ-ΛΑΦ.
Απαιτούμε 1-1 Υπηρεσίες και Ισότητα.
Γιατί για τους Αξιωματικούς ισχύει άλλο καθεστώς και η Γ ΕΑΝ Αλεξανδρούπολης είναι το κέντρο του βύσματος;
Οι ΕΠ.ΟΠ. να δίνουν ίσες υπηρεσίες με τους φαντάρους και από άποψη ποσότητας αλλά και από άποψη βαθμού δυσκολίας.
Συνάδελφοι, αν δεν αγωνιστείτε θα σας σκίσουν. Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε και πρέπει να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Δυναμώστε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Μόνο με ένα κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον στρατό, μπορούμε να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό και φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου