Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ελληνοτουρκικός Ανταγωνισμός στο Αιγαίο, Συμμαχία όμως στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Στον πόλεμο ενάντια στους λαούς, Τουρκικό και Ελληνικό κράτος είναι Μαζί!  
Υπογραφή στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ για νέο Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας!
Μπορεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο να κλιμακώνεται ο Ελληνοτουρκικός Ανταγωνισμός αλλά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ καταγράφεται αγαστή συνεργασία.
Στο περιθώριο της τακτικής συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, έξι χώρες-μέλη ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για ένα πρόγραμμα «πολυεθνικού αεροπλάνου πολλαπλών αποστολών σε ναυτικό περιβάλλον». Οι έξι χώρες είναι η Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία αν και αναμένεται ότι θα υπάρξουν και άλλες συμμετοχές στο μέλλον.
Να σημειώσουμε ότι η εξέλιξη αυτή κρίνεται απαραίτητη για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα όσον αφορά την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, όπως αρέσκονται να ονομάζουν τους πρόσφυγες, τα αντιστασιακά κινήματα κτλ, όσους δηλαδή εκτιμούν ότι ενδεχομένως να απειλήσουν την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, τις θαλάσσιες εμπορικές και ενεργειακές ροές.
Ταυτόχρονα αποτελεί μια σαφή αναβάθμιση του στρατιωτικού βραχίονα του  ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού πόλου που επιδιώκει τη μετατροπή της τεράστιας οικονομικής του κερδοφορίας σε δυνατότητα παγκόσμιας στρατιωτικής ισχύος.

Και σε όλα αυτά, το Τουρκικό και Ελληνικό κράτος δηλώνουν παρόν, παίρνοντας θέση δίπλα δίπλα στην επιβολή των σχεδίων εκμετάλλευσης και καταπίεσης της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου