Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Σκληρές μάχες μεταξύ Τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών στη Βόρεια Συρία

Σφοδρές μάχες ξέσπασα μεταξύ μονάδων του κουρδικού YPG και των τουρκικών δυνάμεων για πρώτη φορά στην επαρχία της Αφρίν στην βόρεια Συρία.
Οι μάχες ξέσπασαν μετά την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού μεταξύ του YPG και των τουρκικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές δυνάμεις της συμμαχίας που ηγείται η Τουρκία πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον της πόλης Sheikh Issa η οποία κατέχει στρατηγική θέση στην περιοχή ανατολικά της σημαντικής πόλης Tall Rifat η οποία αποτελεί στόχο των τουρκικών δυνάμεων.
Με την χρήση όπλων μεγάλου διαμετρήματος και αντιαεροπορικών πυροβόλων επάνω σε οχήματα οι δυνάμεις του YPG κατόρθωσαν να ανατρέψουν την επίθεση των ανταρτών.
Η πόλη της Tall Rifat αποτελεί στόχο υψηλής σημασίας για τις τουρκικές δυνάμεις στο βόρειο Χαλέπι.
Στο μεταξύ ο τουρκικός Στρατός ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις του στη βόρεια Συρία απειλώντας με επίθεση κατά της Αφρίν, επίθεση την οποία ακόμη δεν έχει εκδηλώσει πάντως ακόμη.
Όπως έγινε γνωστό από τουρκικά δημοσιεύματα οχήματα του τουρκικού Στρατού έχουν σταλεί ως ενισχύσεις στα σύνορα με τη Συρία στην περιοχή της πόλης Κιλίς.
"Η αποστολή έγινε σήμερα το πρωί εξαιτίας της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης του YPG στην περιοχή του Χαλεπίου και στην Αφρίν που βρίσκεται κοντά στην τουρκική πόλη Κιλίς", αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

Τα στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν εφόδια στη Διοίκηση του 3ου τάγματος των Συνόρων και πρόκειται να εγκατασταθούν στη συνοριακή γραμμή, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου