Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Eίναι στην Κύπρο ο εχθρός; Στην ίδια μας την χώρα κράτος-κυβέρνηση-εργοδότες δολοφονούν συνεχώς εργαζόμενους!

Για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας Total και Eni που στήνει σήμερα το γεωτρύπανο «West Capella», «φτιάχνεται» πολεμικό σκηνικό: 
ομάδα κρούσης και συνοδείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George H.W. Bush», που αποτελείται από περίπου 10 πολεμικά πλοία όλων των κλάσεων δίνει το παρόν, ενώ κοντά του πλέουν δύο γαλλικές φρεγάτες, πλοία του Ισραήλ, αλλά και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μια ΤΠΚ του ΠΝ τύπου Super Vita η οποία πλέει στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL, η οποία διεξάγεται στην Ν.Α Μεσόγειο ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο πρόκειται να βρεθεί και η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» . Βορειότερα, τουρκικά πολεμικά πλοία θα πραγματοποιούν (σύμφωνα με τη NAVTEX 697/17) άσκηση με πυρά.

Είναι το αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για τη μοιρασιά ΑΟΖ-ενεργειακών κοιτασμάτων-θαλάσσιων δρόμων ενέργειας και εμπορίου στρατηγικής σημασίας που εντείνεται μεταξύ Ελληνική-Ελληνοκυπριακής-Τουρκοκυπριακής-Τουρκικής αστικής τάξης, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, ενεργειακών εταιριών κολοσσών, στην σκιά της αντίθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας για την προμήθεια ενέργειας στην Ευρώπη.

Σε αυτό το τοπίο ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούνταν σε αποτυχία οι Συνομιλίες για το Κυπριακό, μια ακόμη φορά. 

  • Φυσική συνέπεια του Νεοοθωμανισμού της Τουρκίας. 
  • Της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης που θέλει την Αποκλειστικότητα στον οικονομικό (ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα) και πολιτικό έλεγχο του νησιού (κυρίως μέσω της συμμετοχής στην ΕΕ). 
  • Αλλά και της κηδεμονίας της ελληνικής κυβέρνησης που μέσω του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά ήρθε να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει λύση, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη πραγμάτωση του επιθετικού-οικονομικού-στρατιωτικού Άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και για την ενοποίηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, άρα της ικανοποίησης των βλέψεων τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας και η επιμονή της στη διατήρηση του Κατοχικού-Επεμβατικού καθεστώτος (εγγυήσεις) απαντάται από την σαφή επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: 
να επιρρίψει στην Τουρκική πλευρά την ευθύνη της αποτυχίας των συνομιλιών, να κερδίσει την στήριξη ΗΠΑ και εταιρειών (που πίεζαν για λύση), να δημιουργήσει «εθνικό μέτωπο», απαραίτητο καθώς φλερτάρει με τον πόλεμο, επιδιώκει τον πόλεμο αφού τα συμφέροντα μερίδων της ελληνικής άρχουσας τάξης είναι τεράστια (Λάτσης, Βαρδινογιάννης) και να αποπροσανατολίσει μέσω του «εθνικού κινδύνου» από την σκληρή και δολοφονική αντεργατική της πολιτική.
Ο κίνδυνος επομένως διακρατικής σύγκρουσης δεν μπορεί να κρύψει την ένταση του κοινωνικού πολέμου. 
Ενώ λοιπόν οι κάτοικοι των νησιών και του Έβρου ντύνονται Εθνοφύλακες και μαζί με τους φαντάρους θεωρούνται οι Αναλώσιμοι μιας σύγκρουσης για τα κέρδη της  Total-Eni-ΕΛΠΕ-ExxonMobil-Energean-Baρδινογιάννη ( βλέπε και τα επιθετικά σχέδια του ελληνικού στρατού στον Έβρο  http://diktiospartakos.blogspot.gr)


Η κυβέρνηση όχι μόνο ψηφίζει Μνημόνια και προωθεί τους νέους αντεργατικούς νόμους επιχειρώντας να συντρίψει το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά ο εργατικός κόσμος, ο κόσμος μας καταγράφει συνεχώς απώλειες ως αποτέλεσμα της εργοδοτικής και κυβερνητικής αντεργατικής λαίλαπας που μας δουλοποιεί!


Η κραυγή απελπισίας από τους φαντάρους της Α ΕΑΝ Κομοτηνής (http://diktiospartakos.blogspot.gr) αλλά και αυτών στην Χίο-Σάμο-Κω-Έβρο-ΚΑΑΥ βρίσκουν την συνέχεια τους στις εργατικές δολοφονίες:


Είναι ένας πόλεμος κατά των εργαζομένων από κεφάλαιο-κράτος-δήμους, που υπολογίζουν μόνο τα Κέρδη τους:

Είναι ένας πόλεμος που καταστρέφει την λαϊκή οικογένεια, μας κλέβει το σπίτι, μας λεηλατεί την σύνταξη, τους κόπους και τις θυσίες μιας ζωής:
  • Συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή στον Τσίπρα - Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς http://tsak-giorgis.blogspot.gr
  • Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμα και για μερικές χιλιάδες ευρώ http://www.ekriti.gr

Είναι ένας πόλεμος που ταυτόχρονα διεξάγουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Τουρκία εναντίον των προσφύγων-μεταναστών:

  • Αυτούς τους αλήτες του Λιμενικού της Λιβύης εκπαιδεύουν στο ΚΕΝΑΠ Κρήτης http://diktiospartakos.blogspot.gr
  • "Ευλογία οι μετανάστες", δηλώνει ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/07/blog-post_22.html
  • Ο 31χρονος Αράς Αμπάι στέκεται όρθιος 14 ημέρες μετά την απεργία πείνας http://diktiospartakos.blogspot.gr
  • Εμείς δηλώνουμε ενάντιοι στους "εθνικούς" Μεγαλοιδεατικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου: ενεργειακά κοιτάσματα, Αγωγοί, ΑΟΖ.
    Όλα αυτά σημαίνουν Εκμετάλλευση-Καταπίεση-Πόλεμο-Οικολογική Καταστροφή.
    Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-Ε.Ε.
    Απαιτείται λοιπόν τώρα να συγκροτήσουμε ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα.
    Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε ότι σε αυτήν τη συγκυρία, το να μιλάει το κίνημα για υπεράσπιση «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και «εθνικά δίκαια», δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στην ταύτιση με τα πιο επιθετικά τμήματα του κεφαλαίου και τα εθνικιστικά αστικά ρεύματα. Δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στη στοίχιση τον εθνικό κορμό, υπογράφοντας την θανατική καταδίκη της τάξης μας και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.
    Γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά το κάλεσμα της αντιπολεμικής διεθνιστικής κίνησης για άμεση ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού διεθνιστικού κινήματος πριν είναι πολύ αργά για όλους και όλες μας.
    Καλώντας τους φαντάρους και τον κόσμο της εργασίας να αρνηθεί το ρόλο των «αναλώσιμων» στις πολεμικές αναμετρήσεις.
    1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση συστήματος άμυνας/ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
    2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
    3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
    4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας «κοινωνικός ρόλος» του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου.
    5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
    6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.
    «Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της»
    ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου