Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ξανά στο προσκήνιο ο αγωγός Τουρκίας-Ισραήλ: ξαφνικά συνομιλίες των δύο κρατών!


ΑΓΩΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-(ΚΥΠΡΟΥ) ΩΣ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ 
ΤΗΣ TOTAL!
Το καθεστώς Ερντογάν φαντάζει ως παράγοντας Αστάθειας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενώ το Ελληνικό κράτος προβάλλει ως συνιστώσα Σταθερότητας στον  Πολέμο-Καταστολή για την επιβολή της Νέας Καπιταλιστικής Τάξης Πραγμάτων από τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή και Αφρική!
Η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει, ενώ ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς συνεχίζει να προκαλεί με τις εμπρηστικές δηλώσεις του ακολουθώντας σε ακρότητα την Τουρκική κυβέρνηση.
Ο εθνικισμός και η πολεμοκαπηλεία κυριαρχούν σε καθεστωτικά ΜΜΕ που ευθυγραμμίζονται με τις κυβερνητικές υποδείξεις.

Μια κυβέρνηση που όχι μόνο θέλει να αποπροσανατολίσει από την καυτή αντεργατική της πολιτική, αλλά απαιτεί "εθνικό μέτωπο" για να προβάλλει με κάθε μέσο τις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των κατασκευαστών, των βιομηχάνων της πολεμικής και ενεργειακής βιομηχανίας.

Αυτός εξάλλου ο Μεγαλοιδεατισμός τους οδηγεί στην συμμαχία με Ισραήλ και Αίγυπτο, το να είναι οι πιο πιστοί σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την εξέδρα της TOTAL στην Κύπρο απέδειξαν ότι οι ΗΠΑ θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα στο καθεστώς Ερντογάν: ένα μήνυμα δυσαρέσκειας για την συνεργασία του με την Ρωσία (ενεργειακό, εξοπλιστικά προγράμματα κλπ), την στάση του στην Συρία και την εναντίωση τους στο Νεοοθωμανικό όραμα του, που είναι ανταγωνιστικό ως προς τις επιδιώξεις ΗΠΑ και Ε.Ε.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην Τουρκία της οποίας υπολογίζουν πάντα τη στρατηγική θέση, το ρόλο στο μουσουλμανικό κόσμο και την πρόταση της για μια διακυβέρνηση του Πολιτικού Ισλάμ την εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Ενδεικτικές της κατάστασης που διαμορφώνεται, αποτέλεσμα πλήθους αλληλοσυγκρουόμενων στρατηγικών συμφερόντων, ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τοπικών παιχτών, είναι οι εξελίξεις μετά τις συνομιλίες Τουρκικής και Ισραηλινής κυβέρνησης. 

Να σημειώσουμε ότι τα συμφέροντα και οι σχεδιασμοί της ελληνικής και ελληνοκυπριακής αστικής τάξης δεν ταυτίζονται πάντα και δεν ταυτίστηκαν σε όλες τις φάσεις των διαπραγματεύσεων, κάτι που οδήγησε σε σύγκρουση με ακραία χαρακτηριστικά τον Έλληνα ΥΠΕΞ Κοτζιά και τον Ελληνοκύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Ας διαβάσουμε όμως το άρθρο:



Φωτιές ανάβει για μια ακόμη φορά στην ελληνική (ελλαδική και κυπριακή) πλευρά ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Γιουβάλ Στέινιτζ, καθώς σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και… προεδρικό γαμβρό, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανέφερε ότι η χώρα του και η Τουρκία είναι αποφασισμένες να υπογράψουν συμφωνία κατασκευής αγωγού αερίου που θα προμηθεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι το τέλος του έτους!
Ωστόσο, οι δηλώσεις προσδιορίζουν ότι η τροφοδοσία του αγωγού θα γίνεται από τα κοιτάσματα Λεβιάθαν και Ταμάρ, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβατό με τα σχέδια διαφοροποίησης των πηγών τροφοδοσίας της Ένωσης, καθώς κατά τα φαινόμενα, οι ποσότητες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πολύ μεγαλύτερες και θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν σταθερά επί δεκαετίες περισσοτέρων του ενός αγωγούς.
Επίσης, επί της ουσίας δεν υπήρξε και κάποια θεαματική εξέλιξη στις συνομιλίες των δυο πλευρών, καθώς απλώς συμφώνησαν να τις επιταχύνουν! Συνομιλίες οι οποίες εμπλέκουν σαφέστατα τα κυπριακά εθνικά συμφέροντα, καθώς ο αγωγός αυτός θα πρέπει να διέλθει μέσω της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πιθανότατο είναι βέβαια, να αποδειχθεί πολύ σύντομα, για μία ακόμη φορά, ότι «τελευταίες ευκαιρίες» στο Κυπριακό δεν υπάρχουν, ενώ και οι Ισραηλινοί δεν έχουν λόγο να μην κρατούν όλες τις πιθανότητες ανοικτές, έως ότου ξεκαθαρίσουν οι εξελίξεις σε πολιτικά, οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα στην περιοχή..  http://www.defence-point.gr

Εμείς δηλώνουμε ενάντιοι στους "εθνικούς" Μεγαλοιδεατικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου: ενεργειακά κοιτάσματα, Αγωγοί, ΑΟΖ.
Όλα αυτά σημαίνουν Εκμετάλλευση-Καταπίεση-Πόλεμο-Οικολογική Καταστροφή.
Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-Ε.Ε.
Απαιτείται λοιπόν τώρα να συγκροτήσουμε ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου