Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Λύσεις ημίμετρα στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ενώ οι φαντάροι-υπηρέτες λιώνουν στη δουλειά!

Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι οι διαμαρτυρίες του κινήματος των στρατιωτών και η συνεχή καταγγελία από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ της απαράδεκτης εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις πιάνει τόπο.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αθέτησε τις δεσμεύσεις-υποσχέσεις στους φαντάρους ότι δήθεν θα έβαζε τέρμα στην εργασιακή τους εκμετάλλευση, φαίνεται ότι οι διοικήσεις των σχηματισμών λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Αποτέλεσμα λοιπόν αυτής της πίεσης ήταν και η απόφαση σύμφωνα με την οποία "Οπλίτες τέλος για το μάζεμα των σερβίτσιων στο ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς"!


Την υποχρέωση να μαζεύουν τα σερβίτσια με το φαγητό και να τα επιστρέφουν σε χώρο των μαγειρείων έχουν από φέτος οι δικαιούχοι παραθεριστές και επισκέπτες του ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς, που σιτίζονται στα εστιατόρια.

Όχι βεβαίως όλοι, γιατί φυσικά ο Στρατός παραμένει κάστρο απόρθητο της Ανισότητας και της Αδικίας!

Μέχρι σήμερα, αυτό που ισχύει σε όλα τα στρατιωτικά θέρετρα, είναι ότι οι δικαιούχοι πλην ανωτάτων παίρνουν μόνοι τους το φαγητό (self-service) και στο τέλος, εφόσον αποχωρήσουν, αναλαμβάνουν οπλίτες που είναι αποσπασμένοι στη δύναμη του ΚΑΑΥ ή υπηρετούν τη θητεία τους εκεί να μαζέψουν τα σερβίτσια.

Στη Λεπτοκαρυά από φέτος αυτό δεν ισχύει και με εντολή της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας που έχει και την ευθύνη συντήρησης του ΚΑΑΥ, όσοι σιτίζονται στα εστιατόρια μεσημέρι ή βράδυ θα πρέπει να μαζέψουν και τα χρησιμοποιημένα σκεύη τους.

Φυσικά, το θετικό αυτό μέτρο που όμως σαφώς σημαίνει λιγότερη ''αγγαρεία'' για τους συναδέλφους φαντάρους πρέπει να ισχύσει και στα υπόλοιπα ΚΑΑΥ και να επεκταθεί και στους Ανώτατους Αξιωματικούς οι οποίοι θα μπορούσαν να σερβιριστούν μόνοι τους αλλά και να επιστρέψουν τα σκεύη στον ειδικό χώρο του εστιατορίου.
Το ζήτημα όμως είναι ότι πρέπει να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ το άθλιο καθεστώς λειτουργίας των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων (ΚΑΑΥ).
Το γεγονός ότι διατηρούνται και αυξάνονται τα προνόμια των στρατιωτικών καθώς το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο έχει επιβάλλει ένα καθεστώς δουλικής εργασίας για τους φαντάρους.
Στόχος, η προσφορά φθηνών υπηρεσιών στους στρατιωτικούς που απολαμβάνουν τις διακοπές τους, μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους που επιτυγχάνουν με την δωρεάν εργασία των στρατιωτών.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ-ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΣΕ ΚΑΑΥ ΚΑΙ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Να λειτουργήσουν αποκλειστικά με πολιτικό προσωπικό. Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και όχι ο Στρατός να αυξάνει την Ανεργία και την Εκμετάλλευση της νεολαίας.

 Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή, έχουν δικαιώματα, δεν είναι σκλάβοι κανενός!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου