Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ο Τουρκικός Στρατός μείωσε τους Ανώτατους Στρατιωτικούς: Ο Καμμένος και ο Βίτσας γιατί δεν κρατούν τις υποσχέσεις τους;

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΡΑ 

ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ στους 6 ΜΗΝΕΣ 

Κατά 40% μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των ανωτάτων αξιωματικών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα σε ένα έτος (από 326 σε 196) σύμφωνα με γράφημα του κρατικού πρακτορείου Anadolu στις 22 Ιουλίου 2017. Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Τουρκική Αεροπορία, όπου οι Αντιπτέραρχοι μειώθηκαν από 8 σε 6, οι Υποπτέραρχοι από 17 σε 3 και οι Ταξίαρχοι από 45 σε 33.

Στον Τουρκικό Στρατό, οι Στρατηγοί μειώθηκαν από 10 σε 7, οι Αντιστράτηγοι από 23 σε 14, οι Υποστράτηγοι από 50 σε 21 και οι Ταξίαρχοι από 115 σε 76. Στο Τουρκικό Ναυτικό, οι Αντιναύαρχοι αυξήθηκαν από 4 σε 5, οι Υποναύαρχοι μειώθηκαν από 12 σε 6 και οι Αρχιπλοίαρχοι μειώθηκαν από 36 σε 21.

Ταυτόχρονα, ο συνολικός αριθμός κατωτέρων και ανωτέρων αξιωματικών και στους 3 Κλάδους μειώθηκε από 32.189 σε 24.705 (-23,3%) και ο συνολικός αριθμός μονίμων υπαξιωματικών μειώθηκε από 68.978 σε 62.781 (-9%) ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των εφέδρων αξιωματικών από 5.792 σε 8.736 και των συμβασιούχων οπλιτών από 13.088 σε 16.743.
Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, ο συνολικός αριθμός του μόνιμου (επαγγελματικού) στρατιωτικού προσωπικού και στους 3 Κλάδους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (Αξιωματικοί, Μόνιμοι Υπαξιωματικοί, Επαγγελματίες και Συμβασιούχοι Οπλίτες) ξεπερνά οριακά τους 150.000.

Αυτά αποκαλύπτει η αρθρογραφία για τον Τουρκικό Στρατό.
Τι όμως συμβαίνει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;
Η μείωση των ανώτατων στρατιωτικών είναι δέσμευση κάθε αστικού κόμματος όταν βρίσκεται στην Αντιπολίτευση. 
Αυτό έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, μετά τις εκλογές όμως διατήρησαν τα προνόμια του στρατιωτικού κατεστημένου. 
Τη μείωση όμως των Ανώτατων στρατιωτικών εξήγγειλαν οι πρώην ΥΕΘΑ των μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Δ.Αβραμόπουλος και Π.Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο σχεδίων ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Δεν έγινε τίποτε...
Όμως η αστική πολιτική έχει και συνέχεια και συνέπεια στα Ψέματα και στην Απάτη, ανεξάρτητα στην κυβέρνηση βρίσκεται η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Ο Ελληνικός Στρατός παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αναλογία Ανώτατων Στρατιωτικών –αν και δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση- και διατηρεί εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα. 
Αυτό σημαίνει κατακόρυφη αύξηση των εξόδων για το στρατιωτικό κατεστημένο που ταυτόχρονα περικόπτονται από τους φαντάρους και τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων. Αποτέλεσμα, η στρατιωτική θητεία να είναι μια τεράστια έμμεση φορολογία για την λαϊκή οικογένεια και οι συνθήκες στα στρατόπεδα να είναι άθλιες και εξαιρετικά επικίνδυνες. 
Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία των Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα για να τα έχει καλά με το στρατιωτικό κατεστημένο –προσδοκώντας ψήφους και πολιτική ενσωμάτωση στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της, αλλά και για να παίξουν το ρόλο της στρατιωτικής κατασταλτικής δύναμης εναντίον των εργατικών κινητοποιήσεων- διατηρεί και αυξάνει τα προνόμια τους. 

Όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι με τις μεγάλες στολές του ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ, του ΝΑΤΟ και των εθνικιστικών – μιλιταριστικών κηρυγμάτων, που απαιτούν αύξηση της στρατιωτικής θητείας, των εξοπλισμών και των μισθοφόρων φταίνε για τα όσα τραβάμε στις μονάδες της παραμεθορίου. 
Αυτοί φταίνε για τη λειψή επάνδρωση των μονάδων. 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΤΑΡΤΟΠΕΔΑ-ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΡΤΙΩΤΙΚΟΥΣ 
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ στους 6 ΜΗΝΕΣ 

Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε και πρέπει να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Δυναμώστε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Μόνο με ένα κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον στρατό, μπορούμε να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό και φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου