Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ονομάζουν ωφέλιμη θητεία την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων από τον Στρατό και το Κράτος

Μπούρδες...

Φθηνή προπαγάνδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης στις 25 Ιανουαρίου 2015 έθαψε τις υποσχέσεις της για κατάργηση της εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Μέσα στο καλοκαίρι, για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του τουρισμού, αδιαφορώντας για τους κατοίκους της παραμεθορίου,  σχίζοντας τους φαντάρους, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως Δούλους χωρίς να νοιάζονται για την Υγεία και Ζωή τους.
Ουσιαστικά Καμμένος-Βίτσας συνεχίζουν το δρόμο που χάραξε ο Κ.Ήσυχος (πρωην ΑΝΥΕΘΑ και υπεύθυνος της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα) και κάνουν πράξη τα χειρότερα σχέδια των ΥΕΘΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Με όρους επικοινωνιακής καταιγίδας προβάλλουν το σχέδιο της κυβέρνησης για μία «ωφέλιμη θητεία» «για την πατρίδα, την κοινωνία αλλά και ατομικά για τον στρατευμένο» αναφέρεται ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ευκαιρία της σχετικής αναφοράς στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως χαρακτηριστικά λέει «ονομάζουμε το σχέδιο μας “ωφέλιμη θητεία”. Ωφέλιμη για την πατρίδα, την κοινωνία αλλά και ατομικά για τον στρατευμένο. Ο στόχος μας είναι να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και υπό αυτή την έννοια να εκτελεί το καθήκον του στην πατρίδα και συγχρόνως να διευκολύνεται και να αποκτά επιπλέον εφόδια για τη μετά τη θητεία ζωή του».
Την κάλυψη των τρομερών κενών σε Δήμους και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, τα μπαλώματα στο κατεστραμμένο σύστημα  της  Δημόσιας υγείας, την κάλυψη θέσεων εργασίας και την αντιδραστική αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων ονομάζουν λοιπόν "ωφέλιμη θητεία"! 
Φυσικά και γνωρίζουν το τι κινδύνους κρύβουν αυτές οι επιλογές τους. Γνωρίζουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων, ξέρουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υγειονομικό αλλά Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας επιλέγουν να αφήσουν ολόκληρα Τάγματα χωρίς γιατρό, ενώ συχνά επικίνδυνες ασκήσεις πραγματοποιούνται χωρίς Υγειονομική κάλυψη.
Αυτό που προέχει για το Υπουργείο Άμυνας είναι να δείξει έργο, είναι να προπαγανδίσει τον "κοινωνικό ρόλο" του Στρατού πάνω στις πλάτες των φαντάρων, εις βάρος των στρατιωτών!
Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι με κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τοποθετούνται οπλίτες θητείας – ιατροί στα Πολυδύναμα Περιφερειακά και Περιφερειακά Ιατρεία της Φολεγάνδρου, της Δονούσας, της Χώρας Σφακίων, της Ερεικούσας, της Αλοννήσου κα της Γλώσσας Σκοπέλου
Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των οπλιτών θητείας – ιατρών, στα ιατρεία των άγονων αυτών περιοχών, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου.

Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου