Slider

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Για τα συμφέροντα της TOTAL-MOBIL-Λάτση-Βαρδονογιάννη η Πολεμοκαπηλεία τους και το σχίσιμο των φαντάρων


ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ -ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΑΙΤ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ;
ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΠΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ, ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!
Βρώμικα πολεμικά παιχνίδια στην πλάτη των λαών, με τεράστιο κίνδυνο για τα στρατευμένα παιδιά χάρη των τεράστιων συμφερόντων των ενεργειακών εταιριών.
Σύμφωνα με την καθεστωτική προπαγάνδα, τις δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των στελεχών της ΛΑΕ (Λαφαζάνης-Ήσυχος) οι Αγωγοί σημαίνουν Ανάπτυξη-Ειρήνη-Συνεργασία μεταξύ των λαών.
Βέβαια, η μέχρι τώρα εμπειρία τόσο από την Κύπρο, αλλά και από την Βόρεια Ελλάδα άλλα αποκαλύπτει:

Αγορές όπλων, προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, Ένταση της πολεμικής προετοιμασίας, οργανική ένταξη των φασιστών στις Ένοπλες Δυνάμεις (συνεκπαίδευση της μισητής και εχθρικής στον εργαζόμενο λαό μας 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με τους ακραίους εθνικιστές των Λεσχών Εφέδρων).

Με δύο λόγια Στρατιωτικοποίησης και Πολεμοκαπηλεία. Δόγματα Άμυνας και Ασφάλειας!

Αλήθεια, τι σχέση έχει η καθεστωτική προπαγάνδα με τα όσα συμβαίνουν στην ΕΛΔΥΚ και την εξοντωτική πολεμική ετοιμότητα εν όψει της 12ης Ιουλίου, όταν και θα μπει το τρυπάνι της Total;

Πως μπορούν να μιλούν για ειρήνη και ανάπτυξη και από την άλλη να προβάλλουν τις πολεμικές προετοιμασίες;

Σε σειρά μιλιταριστικών σαιτ και στις άθλιες εκπομπές μιλιταριστικής προπαγάνδας προβάλλεται ως non paper του Υπουργείο Άμυνας ότι "ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού - Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης, πραγματοποίησε πρόσφατες επισκέψεις, όπως παρακάτω: 

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου ο ΓΕΠΣ μετέβη στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ») ενώ την Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου επισκέφθηκε τα Στρατηγεία των Ιης Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ «ΣΜΥΡΝΗ), 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών (1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ «ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ) και 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»).

Ο Αντιστράτηγος Μανούρης επισκέφθηκε επίσης το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (308 ΠΕΒ), την 652 Προκεχωρημένη Αποθήκη Υλικού Πολέμου (652 ΠΑΥΠ) και το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως".

Αλήθεια, ποια απειλή υπάρχει στην Ήπειρο και στα Ελληνοαλβανικά σύνορα;

Εκεί που δραστηριοποιείται η 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία (8η Μ/Π ΤΑΞ – VIII MΠ «ΗΠΕΙΡΟΥ»), και έχει λιώσει πραγματικά τους φαντάρους σε απάνθρωπες συνθήκες εκπαίδευσης, ενώ ετοιμάζει και το αντίστοιχο τάγμα Εθνοφυλακής;

(θυμίζουμε την σχετική καταγγελία των φαντάρων: Στην 8η ΕΑΝ στο Καλπάκι η ασυδοσία συνεχίζεται http://diktiospartakos.blogspot.gr)

Πολεμική Προετοιμασία και Ενεργειακά Κοιτάσματα 

Μήπως όμως και εδώ η αιτία της έξαρσης της πολεμικής προετοιμασίας είναι τα ενεργειακά κοιτάσματα; Τι σχέση άραγε έχουν οι ανακοινώσεις αυτές με τα παραπάνω:

"Δέκα χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα, έξι ελληνικές και πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρίες και πολλές προσδοκίες για ανακαλύψεις, ανάλογες με αυτές που έχουν καταγραφεί σε γειτονικές χώρες, συνθέτουν το σκηνικό των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη χώρα μας. Τις παραχωρήσεις που διεκδικούν η Κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Total-ExxonMobil και η Energean! 
Οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις, που θα δώσουν σαφέστερη εικόνα για την ύπαρξη και το μέγεθος των κοιτασμάτων, αναμένεται να ξεκινήσουν το 2018 - 2019 στον Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο και το Κατάκολο, ενώ το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται αφενός στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις δύο μεγάλες θαλάσσιες περιοχές που διεκδικούν η Energean (στο Ιόνιο) και η Κοινοπραξία δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και αφετέρου στις επόμενες προκηρύξεις που ετοιμάζει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) για χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές.

Οι τρεις πιο «ώριμες» περιοχές προς διερεύνηση είναι ο Πατραϊκός κόλπος, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα, καθώς οι συμβάσεις για την παραχώρησή τους κυρώθηκαν από τη Βουλή το 2014.

Και φυσικά το ελληνικό κράτος σκέφτεται μόνο της Άμυνα, ο ελληνικός στρατός διαφυλάττει μόνο την εδαφική ακεραιότητα. Αυτά είναι η καθεστωτική προπαγάνδα, της οποίας τα ψέματα αποκαλύπτουν χωρίς να είναι αυτή η πρόθεση τους μιλιταριστές και εθνικιστές που αποδεικνύουν τα επιθετικά σχέδια του ελληνικού στρατού.
Διαβάστε τι γράφουν οι εθνικιστές και οι φιλοΧρυσαυγίτες του pronews.gr 
"Απάντηση στην τουρκική αντιαρματική τάφρο στο Κάραγατς από το Δ'ΣΣ: Βίαιη διάβαση και παγκόσμιο ρεκόρ βολής με LEO2HEL!
Μια πρώτη απάντηση στην αντιαρματική τάφρο πλάτους 50 μέτρων που δημιούργησαν οι Τούρκοι στο προγεφύρωμα του Κάραγατς, έδωσε το Δ'Σώμα Στρατού, που καλύπτει την περιοχή του Εβρου: 

Από 3 έως 7 Ιουλίου 2017, το Δ΄ Σώμα Στρατού με την ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού έκανε επίδειξη της ισχύος του και πραγματοποίησε άσκηση βίαιης διάβασης του συγκεκριμένου καναλιού με τελική αποτέλεσμα, κατά το σενάριο, να ξεχυθούν τα ελληνικά άρματα μάχης στην πεδιάδα της Ανατολικής Θράκης!

Η συγκεκριμένη άσκηση εκτελέσθηκε από την 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, η οποία ενισχύθηκε από Μηχανικό Μάχης της 1ης Στρατιάς (730 ΤΜΧ-Γ/Φ) και του Δ΄ ΣΣ (744 ΤΜΧ-Γ/Φ) και η αντιαρματική τάφρος ζεύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ!

Ταυχροχρόνως εκτελέστηκε επιτυχής βολή σε απόσταση 5.800 μέτρων από άρμα μάχης LEO2HEL, η οποία αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για δυτικό άρμα μάχης με λειόκανο σωλήνα των 120 χλστ.!

Το σενάριο αφορούσε συνεχείς επιχειρήσεις επί 48 ώρες προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ικανό προγεφύρωμα βάθους αρκετών δεκάδων χλμ. στην τουρκική ενδοχώρα και την σταθεροποίηση αυτού. Το πόσο βαθιά θα προχωρήσουν οι ελληνικές δυνάμεις αφορά την συγκεκριμένη τακτική κατάσταση και την επιτυχία που έχει η αρχική επιθετική σφήνα.

Η επίθεση ήταν προς δύο κατευθύνσεις: Μια από το νότιο Έβρο και μια κινούμενη από την αφετηρία με κατεύθυνση όμως βορειοανατολική προκειμένου να ανακόψει κάθε προσπάθεια εκ μέρους των τουρκικών δυνάμεων να σπεύσουν σε βοήθεια των πιεζόμενων δυνάμεων στο νότιο μέτωπο. Ο ΕΣ μπορεί να συγκεντρώσει για μια τέτοια επιχείρηση τους καλύτερους και πλέον σύγχρονα εξοπλισμένους σχηματισμούς του.

Στον Έβρο βρίσκονται τρεις κύριοι σχηματισμοί: Η XVI M/K ταξιαρχία Πεζικού, με ζώνη ευθύνης το βόρειο τμήμα, η 50 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «Αψός», με ζώνη ευθύνης το κεντρικό Έβρο και η 12η Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, στο νότιο τμήμα του. Η υποστήριξη σε τεθωρακισμένα (εκτός των οργανικών αρμάτων των ΕΜΑ) προέρχεται από δύο ΤΘΤ με άρματα Leoprad 2HEL/A4 τις ΧΧΙ η οποία υπάγεται στην XVI M/K και ΧΧΙΙΙ η οποία υπάγεται στην 12η Μ/Κ. Όλοι οι ανωτέρω σχηματισμοί έχουν ένα σύνολο υπομονάδων υπαγόμενες σε αυτούς.

Για την ενίσχυση των σχηματισμών αυτών διατίθεται η ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία με έδρα στην Καβάλα με δύο Τ/Θ Ταξιαρχίες την ΧΧV και την XIV, η τελευταία με άρματα Leopard 1Α5 και έδρα το Λιτόχωρο..

Συνολικά στο Δ΄ ΣΣ υπάρχουν πάνω από 600 άρματα μάχης (Leopard 2HEL/2A4 και Leopard 1A5 και περί τα 1.000 και πλέον τεθωρακισμένα της οικογενείας M-113A1/A2 τα οποία βέβαια έχουν περιορισμούς στη χρήση τους στο κορεσμένο από απειλές πεδίο δράσης του Έβρου. Υπάρχουν βέβαια και αρκετές εκατοντάδες Μ 113A1/A2 ATV εξοπλισμένα με βλήματα Improved TOW τα οποία μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητικές λύσεις στην προστασία των Μηχανοκίνητων σχηματισμών.

Επίσης το Δ’ ΣΣ διαθέτει το 1ο Σύνταγμα πυροβολικού στη Δράμα με 4 μοίρες ΠΕΠ (δυο μοίρες με RM-70 και δυο μοίρες με MLRS/ATACMS). Το Πυροβολικό έχει ενισχυθεί σχετικά πρόσφατα με την ένταξη σε υπηρεσία των 223 M-109A3GEA2 των 155/39 χλστ όπου ένα μεγάλο τμήμα τους αφομοιώθηκε από μονάδες του Έβρου ενώ επιπρόσθετα στην ίδια περιοχή βρίσκονται και οι δυο μοίρες με τα γερμανικής κατασκευής PzH 2000 155/52 χλστ. τα οποία συνιστούν το ισχυρότερο και νεότερο Α/Κ πυροβόλο του ΕΣ.

Την ΤΑΜΣ παρακολούθησαν ο Διοικητής της 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – OHQ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, το εξαιρετικό ηθικό και τον ζήλο του συνόλου του προσωπικού.

Ταυτόχρονα ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής παρακολούθησε στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, βολές από άρματα μάχης Leopard-2HEL της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας από το βεληνεκές των 5.800 μέτρων (!), η οποία αποτελεί ίσως και παγκόσμιο ρεκόρ για το λειόκαννο 120άρι πυροβόλο του συγκεκριμένου άρματος.

Μέχρι στιγμής τα 120άρια των LEO2 με 55 διαμετρήματα είχαν πραγματοποιήσει επιτυχείς βολές κάτω από τα 4.900 μέτρα! Η βολή πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε το άριστο επίπεδο της εκπαίδευσης των πληρωμάτων και τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου τύπου Άρματος Μάχης.
Εμείς δηλώνουμε ενάντιοι στους "εθνικούς" Μεγαλοιδεατικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου: ενεργειακά κοιτάσματα, Αγωγοί, ΑΟΖ.
Όλα αυτά σημαίνουν Εκμετάλλευση-Καταπίεση-Πόλεμο-Οικολογική Καταστροφή.
Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-Ε.Ε.
 Απαιτείται λοιπόν τώρα να συγκροτήσουμε ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα.
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε ότι σε αυτήν τη συγκυρία, το να μιλάει το κίνημα για υπεράσπιση «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και «εθνικά δίκαια», δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στην ταύτιση με τα πιο επιθετικά τμήματα του κεφαλαίου και τα εθνικιστικά αστικά ρεύματα. Δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στη στοίχιση τον εθνικό κορμό, υπογράφοντας την θανατική καταδίκη της τάξης μας και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.
Γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά το κάλεσμα της αντιπολεμικής διεθνιστικής κίνησης για άμεση ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού διεθνιστικού κινήματος πριν είναι πολύ αργά για όλους και όλες μας. 
Καλώντας τους φαντάρους και τον κόσμο της εργασίας να αρνηθεί το ρόλο των «αναλώσιμων» στις πολεμικές αναμετρήσεις.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση συστήματος άμυνας/ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας «κοινωνικός ρόλος» του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. 
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.«Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της»
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου