Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Πόσοι ακόμη νεκροί εργάτες; Φρικτός θάνατος από ασφυξία δυο εργατών σε φρεάτιο αποχέτευσης στη Λακωνία

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Φρικτό θάνατο βρήκαν δυο εργάτες 51 και 37 ετών ενώ ένας ακόμη 22χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση κατά τη διάρκεια του νέου τραγικού εργατικού δυστυχήματος που έγινε αυτή τη φορά σε φρεάτιο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού του δικτύου της Λακωνίας.
Συγκεκριμένα, η τραγωδία ξεκίνησε όταν ο 51 ετών και βουλγαρικής υπηκοότητας εργάτης εισήλθε στον χώρο του αντλιοστασίου και άρχισε να καλεί σε βοήθεια αντιλαμβανόμενος πως δεν μπορεί να αναπνεύσει και χάνοντας στη συνέχεια της αισθήσεις του τις οποίες και δεν ανέκτησε ποτέ. Στην έκκλησή του αυτή ανταποκρίθηκε αμέσως ο 37 ετών συνάδελφός του ο οποίος ωστόσο είχε την ίδια σκληρή τύχη. 

Η αλυσίδα της τραγωδίας ωστόσο συνεχίστηκε καθώς και δυο ακόμη άτομα 66 και 22 ετών που επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν τους προηγούμενους κατέληξαν και με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης, με τον νεαρό να αναφέρεται πως βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος. 

Πολίτες ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο σημείο έφθασαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Οι πυροσβέστες ανέσυραν από το φρεάτιο του αντλιοστασίου τον 51χρονο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, καθώς και τα άλλα τρία άτομα.

Σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου του 51χρονου και του 37χρονου, απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ τις έρευνες των Αρχών για το δυστύχημα εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν οι καταθέσεις που θα δώσουν οι δύο τραυματίες.

1 σχόλιο:

  1. Σύντροφοι απλά μια διευκρίνιση
    Ο 37χρονος δεν ήταν εργάτης, ήταν απλώς ένας περαστικός που σταμάτησε να βοηθήσει
    Παρά τις εκκλήσεις των γύρω του να μην μπει, κατέβηκε να βοηθήσει με τίμημα την ζωή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή