Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Φωτογραφίες από τις βιαιότητες ακροδεξιών στις ΗΠΑ! 3 νεκροί και σοκ στη χώρα


Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς καταδίκασε σήμερα «τη ρατσιστική μισαλλοδοξία και το μίσος», μετά τα βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια όπου ένας οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιδιαδηλωτές.

Οι βιαιότητες στη Σάρλοτσβιλ, όπου μια γυναίκα σκοτώθηκε από το όχημα αυτό, «πλήττουν την καρδιά του αμερικανικού δικαίου και της αμερικανικής δικαιοσύνης», αναφέρει ο Σέσιονς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Όταν τέτοιες ενέργειες υποκινούνται από τη φυλετική μισαλλοδοξία και το μίσος, προδίδουν τις θεμελιώδεις αξίες μας και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές», προσθέτει ο Σέσιονς και υπόσχεται πως «η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει».
Ο Σέσιονς ανέφερε πως συνομίλησε με τον διευθυντή του FBI Κις Ρέι καθώς και με πράκτορες του FBI, της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας στη Σάρλοτσβιλ και με υπευθύνους για τη διατήρηση της τάξης στη Βιρτζίνια, την Πολιτεία στις ανατολικές ΗΠΑ όπου βρίσκεται η Σάρλοτσβιλ.
Το FBI άρχισε έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων αναφορικά με τις συνθήκες στις οποίες ο οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος.
Ένας από τους λόγους, για τους οποίους το FBI αναλαμβάνει την υπόθεση, είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος οδηγός είχε έρθει από το Οχάιο, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, κάτι που επιφέρει την ανάμιξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας.
Μια γυναίκα 32 ετών σκοτώθηκε και 19 άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν το όχημα έπεσε πάνω σ’ ένα πλήθος αποτελούμενο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από αντιδιαδηλωτές κατά της συγκέντρωσης της άκρας δεξιάς.
Ο οδηγός έχει τεθεί υπό κράτηση και η αστυνομία αντιμετωπίζει την υπόθεση ως «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Σάρλοτσβιλ Αλ Τόμας.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σε βάρος του υπόπτου, του 20χρονου Τζέιμς Άλεξ Φιλντς Τζούνιορ, καταγόμενου από το Οχάιο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, τραυματισμούς και απόπειρα διαφυγής από τους αστυνομικούς.
Η μητέρα του, η Σαμάνθα Μπλουμ, δήλωσε στην εφημερίδα Toledo Blade πως ο γιος της, της έστειλε την Παρασκευή ένα SMS στο οποίο της ανακοίνωνε πως σκοπεύει να παρευρεθεί στη συγκέντρωση της εθνικιστικής δεξιάς στη Βιρτζίνια.
«Του είπα να είναι προσεκτικός» και, αν πάει να διαδηλώσει στη Σάρλοτσβιλ, «να το κάνει ειρηνικά», είπε η γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου