Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Φασίστες που στρέφονται ενάντια σε μετανάστες - πρόσφυγες, χρειάζονται βοήθεια απ' αυτούς που συμπαραστέκονται στα θύματα του ιμπεριαλισμού!

Ενδιαφέρουσα η είδηση που διαβάζουμε σήμερα και αφορά το ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identitaire (GI), το οποίο μίσθωσε το καράβι C-Star για να πραγματοποιήσει την επιχείρηση με το όνομα «Defend Europe» 
(Ας υπερασπιστούμε την Ευρώπη).
Θυμίζουμε ότι αποστολή όσων ακροδεξιών επιβαίνουν σ’ αυτό το πλοίο είναι να ανακόπτεται η πορεία προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να βρεθούν σε ευρωπαϊκά εδάφη.
Το πλοίο, λοιπόν, C-Star παρουσίασε σοβαρή μηχανική βλάβη καθώς έπλεε στα ανοιχτά της Μεσογείου και η ειρωνεία της τύχης το έφερε να σταλεί σε βοήθεια του, το πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye, η οποία διασώζει πρόσφυγες και μετανάστες.

«Η παροχή βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται είναι καθήκον […] ανεξάρτητα από την προέλευσή, το χρώμα του δέρματός, τη θρησκεία ή το πνεύμα τους», δήλωσε ο επικεφαλής της Sea-Eye, σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης στο Facebook.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει επιτρέψει στο C-Star να δέσει σε λιμάνι της για ανεφοδιασμό και όταν αυτό προσπάθησε να προσεγγίσει λιμάνι της Κρήτης γι’ αυτό το σκοπό, οι λαϊκές αντιδράσεις ματαίωσαν τις επιδιώξεις των φασιστών.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου