Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Γυμνάσια ΗΠΑ-Ν.Κορέας ενώ η κρίση με τη Β.Κορέα μεγαλώνει


ΗΠΑ - Νότια Κορέα: Στις 21 Αυγούστου ξεκινούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια
Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας αναμένεται να αρχίσουν κανονικά σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου. 
Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας θα αρχίσουν στις 21 Αυγούστου όπως έχει προγραμματιστεί, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρεια Κορέα ανταλλάσσουν απειλές για πόλεμο.
Συγκεκριμένα, "Τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια αναμένεται να πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά και θα αρχίσουν στις 21 Αυγούστου" δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Κρίστοφερ Λόγκαν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πόσο κοντά βρίσκεται στην απόκτησή τους;

Η τελευταία πυραυλική δοκιμή δείχνει ότι ο Hwasong-14 έχει διηπειρωτικές δυνατότητες και θα μπορούσε να πλήξει αμερικανικό έδαφος. Η Βόρειος Κορέα έχει πραγματοποιήσει πέντε πυρηνικές δοκιμές ενώ ειδικοί των υπηρεσιών Πληροφοριών προειδοποιούν ότι η Πιόνγκγιάνγκ είναι πολύ κοντά -αν δεν το έχει ήδη καταφέρει- να σμικρύνει μια πυρηνική συσκευή αρκετά ώστε να οπλίσει μια πολεμική κεφαλή βαλλιστικού πυραύλου. Αν και ο κύριος εχθρός για την Β. Κορέα είναι οι ΗΠΑ, οι πύραυλοί της στοχεύουν τόσο την Νότιο Κορέα όσο και την Ιαπωνία, όπου σταθμεύουν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Τί έχει γίνει μέχρι τώρα για να την σταματήσουν; 

Οι απόπειρες που έγιναν για διαπραγματεύσεις στην βάση της παροχής βοηθείας με αντάλλαγμα τον αφοπλισμό απέτυχαν επανειλημμένως. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις -με πενιχρά αποτελέσματα. Η Κίνα, ο μόνος σύμμαχος -για τους δικούς της λόγους- του καθεστώτος της Πιόνγκγιάνγκ, έχει επίσης επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στην Βόρεια Κορέα, ασκώντας παράλληλα πολιτική πίεση ενώ οι ΗΠΑ προειδοποιούν με “φωτιά και οργή”. 

Πρόκειται στ' αλήθεια για σοβαρή κρίση;

Η κρίση υπέβοσκε χρόνια αλλά η φερόμενη δυνατότητα των Βορειοκορεατών να σμικρύνουν μια πυρηνική συσκευή για χρήση σε βαλλιστικούς πυραύλους και η επίτευξη της απαιτούμενης εμβέλειας για πλήγμα σε αμερικανικό έδαφος άλλαξαν άρδην το “παιχνίδι”. Η Πιόνγκγιάνγκ δηλώνει ότι σκέφτεται να χτυπήσει με πυραύλους το Γκουάμ. Αν συμβεί όντως αυτό, μια πυρηνική αντιπαράθεση φαντάζει πιο πιθανή παρά ποτέ, ωστόσο απέχει αρκετά από την βεβαιότητα.
http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου