Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ναζιστική επίδειξη αφήνει πίσω της νεκρούς

Φασιστικές Πολιτοφυλακές δρουν με την Ανοχή της Αστυνομίας.
Ο Πρόεδρος Τραμπ αρνείται να καταδικάσει τους ΝΑΖΙ!
Η ναζιστική επίδειξη αφήνει έναν νεκρό, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν στο Charlottesville της Βιρτζίνια
Από τον Eric Λονδίνο
Εκατοντάδες Αμερικανοί Ναζί κατέβηκαν στο Σαρλότσεβιλ, Βιρτζίνια αυτό το Σαββατοκύριακο, εξαπολύοντας ένα κύμα βίας που κορυφώθηκε με το θάνατο ενός 32χρονου αντιδιαδηλωτή, το όνομα του οποίου δεν είχε δημοσιοποιηθεί από το Σάββατο το βράδυ.
Το απόγευμα του Σαββάτου, ο 20χρονος James Fields του Maumee, Ohio, οδήγησε το αυτοκίνητό του σε ένα πλήθος ανθρώπων που διαμαρτύρονταν για τη συγκέντρωση του "σωστού". Ο Fields, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως Ναζί, σκόπιμα ανέστειλε το αυτοκίνητό του σε έναν παράλληλο δρόμο και επανατοποθετούσε το όχημά του, περιμένοντας την πορεί να πλησιάσει πριν επιταχύνει προς το πλήθος το όχημα του με ταχύτητα στα 40 μίλια την ώρα. 

Είναι υπό κράτηση και έχει κατηγορηθεί για δολοφονία.

Επίσης, τραυμάτισαν 19 άλλους αντιδιαδηλωτές. 

Δεκατέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής των Ναζί του Σαββάτου.
https://www.wsws.org/en/articles/2017/08/13/nazi-a13.html

Οι Αμερικανοί Ναζί, το Ku Klux Klan, οι «φτωχοί» και άλλοι φασίστες διοργάνωσαν την «ενοποίηση της σωστής» διαδήλωσης για να εμποδίσουν από την αφαίρεση  από ένα πάρκο

ενός αγάλματος του Robert E. Lee, Κυβερνήτη του Συνομοσπονδιακού Στρατού της Βόρειας Βιρτζίνιας.
Το πρωί του Σαββάτου, δεκάδες στρατιώτες οπλισμένοι με τουφέκια, κυνηγετικά όπλα και μαχαίρια κυνηγιού αναπτύχθηκαν σε όλη την πόλη για να «προστατεύσουν» τους ναζιστικούς διαδηλωτές. Ντυμένοι με στολές καμουφλάζ που μοιάζουν με τα μαχητικά τμήματα του αμερικανικού στρατού, καθώς και τα συνομοσπονδιακά διακριτικά σημαίας, η πολιτοφυλακή καθιέρωσε τον έλεγχο του κέντρου της πόλης σαν δύναμη κατοχής χωρίς να αντιμετωπίσει η αστυνομία. 
Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι Ναζί οπλισμένοι με ασπίδες, σπρέι πιπεριού και μεταλλικούς στύλους επιτέθηκαν σε αντιδιαδηλωτές, όπως αποκάλυψε η αστυνομία. 

Άλλοι εμφανίστηκαν  με επίσημες πινακίδες από την προεδρική πορεία του Trump το 2016.

Το βράδυ πριν τα γεγονότα, εκατοντάδες Ναζί κατέλαβαν την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια και έκαναν μια πορεία φεγγαριού, φωνάζοντας "έναν λαό, ένα έθνος, τέλος μετανάστευση", "seig heil" και "αίμα και χώμα", ένα αντισημιτικό 'υμνο που χρησιμοποίησε Από τους Γερμανούς Ναζί.

Ο Πρόεδρος Donald Trump περίμενε για ώρες για να προβεί σε δημόσια δήλωση μετά την επίθεση του Σαββάτου, πριν δηλώσει: «Καταδικάζουμε με τους δυνατούς όρους αυτή την εκστατική εκδήλωση μίσους, φανατισμό και βία από πολλές πλευρές. Σε πολλές πλευρές. "

Οι προσπάθειες του Trump να κατηγορήσει τους ειρηνικούς αντιφασιστές διαδηλωτές ως συνεργάτες στις ταραχές δέχτηκαν τον έπαινο τον ναζιστικό Τύπο. 

Το Daily Stormer δήλωσε: "Τα σχόλια Trump ήταν καλά. Δεν μας επιτέθηκε ... Υπονοούσε ότι υπήρχε μίσος και από τις δύο πλευρές! Έτσι υπονοούσε ότι οι antifa [αντιφασιστές] είναι με τους κακοποιούς. Είπε ότι μας αγαπά όλους ".

Σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο το απόγευμα, ο Trump αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει σε ερωτήσεις του Τύπου σχετικά με το αν θα καταγγείλει τη ναζιστική βία. Ο Daily Stormer σημείωσε: "Όταν ζητήθηκε να καταδικάσει, μόλις βγήκε από το δωμάτιο. Πραγματικά, πραγματικά καλό. Ο Θεός να τον ευλογεί. "Ο αντιπρόεδρος Mike Pence έκανε παρόμοιες δηλώσεις μη καταδικάζοντας τη ναζιστική πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου