Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Η Γενιά μας των 200 ευρώ και τα προνόμια των Αστυνομικών και Στρατιωτικών-πληρώνονται και όταν σπουδάζουν

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Αυτή η προσφώνηση των πρωθυπουργών κυβερνήσεων των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι αγκαλιάζει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Διαβάζουμε στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ":

Σοκάρει η μισθολογική «πυραμίδα» στα χρόνια των μνημονίων. 

«Φτωχοποίηση» μήνα με τον μήνα

Στο όριο της φτώχειας όλο και πιο πολλοί εργαζόμενοι

Η μισθολογική πυραμίδα αλλοιώνεται χρόνο με τον χρόνο, αποκτώντας ολοένα και ποιο ευρεία βάση και στενότερη... κορυφή. Η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του κατώτατου μισθού, η θέσπιση ειδικού χαμηλού μισθού για τους νέους και η «μόδα» των ατομικών συμβάσεων εργασίας «σπρώχνουν» ολοένα και περισσότερους εργαζομένους στο όριο της φτώχειας.

Αποκαλυπτική είναι η εξέλιξη του μεριδίου των εργαζομένων που αμείβονται σήμερα με λιγότερα από 200 ευρώ τον μήνα: Το 2009, το ποσοστό ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, μόλις 2,5%. Το 2014 είχαμε φτάσει στο 7,6%, ενώ και το 2015 και το 2016 καταγράφηκε νέα αύξηση, με αποτέλεσμα σήμερα οι 9 στους 100 να καλούνται να τα βγάλουν πέρα με λιγότερα από 200 ευρώ τον μήνα.

Το γεγονός είναι, πάντως, ότι οι μισθωτοί «φτωχοποιούνται» μήνα με τον μήνα, γεγονός που έχει επίπτωση τόσο στα φορολογικά έσοδα όσο και στις ασφαλιστικές εισφορές.



Η αύξηση «μεριδίου» καταγράφεται και στα υπόλοιπα επίπεδα των χαμηλόμισθων. Έτσι:

1. Από 200 έως 500 ευρώ εισπράττει το 16,7% των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, με το αντίστοιχο ποσοστό να είναι 16,2% το 2014 και 7,9% το 2009.

2. Με 500 έως 750 ευρώ τον μήνα εργάζονται το 19,5% των μισθωτών, από 19,1% το 2015, 18,1% το 2014 και μόλις 8,1% το 2009.

3. Το 3ο κλιμάκιο αφορά σε αυτούς που απασχολούνται με 750 έως 1.000 ευρώ. Είναι πλέον το 16,5% του συνόλου των ασφαλισμένων, από 14,8% το 2015 και 14,9% το 2014.



Αθροιστικά, το 61,5% του συνόλου των μισθωτών στην Ελλάδα έχει χάσει πλέον το επίπεδο των 1.000 ευρώ, ενώ τα «θύματα» γίνονται ολοένα και περισσότερα. Το 2014, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 56,8% και το 2009 36,8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ΕΦΚΑ δεν περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν επέλθει μέσα στο 2017.

Όλα δείχνουν ότι η πτωτική τάση συνεχίζεται. Οι επιπτώσεις, πέρα από την προφανή μείωση της αγοραστικής δύναμης, θα είναι μακροχρόνιες, καθώς, βάσει των σημερινών αμοιβών, θα προκύπτουν και οι συντάξεις. Με συντάξιμες αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ, ουδείς μπορεί να διεκδικήσει σύνταξη άνω των 500 - 600 ευρώ όσα και αν είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας του.

Αυτό που μας λέει το άρθρο είναι αυτό που ζούμε...
Αυτό που αντικρίζουμε στις "μικρές αγγελίες" ψάχνοντας για μια θέση εργασίας.
Αξίζει όμως να συγκρίνουμε τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα, με τα προνόμια που απολαμβάνουν τα μέλη των Δυνάμεων Καταστολής.

Προνόμια που απολαμβάνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια των χρόνων σπουδών τους.


Διαβάζουμε λοιπόν σε αναρτήσεις μιλιταριστικών σαιτ:
"Μισθολόγιο στρατιωτικών: Οι Ίκαροι των 150 ευρώ, πέρασαν την πόρτα της Σχολής. Οι αντίστοιχοι μαθητές στην Αστυνομία αμείβονται με 350 ευρώ"!

Αυτοί είναι οι πρώτοι Ίκαροι των 150 ευρώ, καθώς είναι οι πρώτοι που μπαίνουν με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.

Τι προβλέπει ο νόμος:

Με τις διατάξεις του ν.4472/2017, Κεφάλαιο Β του Μέρους ΣΤ, τροποποιήθηκε το μισθολόγιο των στελεχών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και των αντίστοιχων μαθητών που φοιτούν στις παραγωγικές Σχολές – Στρατιωτικά Ιδρύματα των Σωμάτων αυτών. Ειδικότερα, η μισθολογική κατάταξη των προαναφερομένων μαθητών έχει ως κάτωθι:

1. Ενόπλων Δυνάμεων:

α. Μαθητές Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) λαμβάνουν το 10% του Μισθολογικού Κλιμακίου 25 της Α’ Κατηγορίας (157,50 €).

β. Μαθητές Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών λαμβάνουν το 8% του Μισθολογικού Κλιμακίου 17 της Β΄ Κατηγορίας (118,80 €).



2. Σωμάτων Ασφαλείας:

α. Δόκιμος Αστυφύλακας και αντίστοιχοι λαμβάνουν το 33% του Μισθολογικού Κλιμακίου 28 της Β΄ Κατηγορίας (325,05 €) κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους φοίτησης και το 35% του Μισθολογικού Κλιμακίου 28 της Β΄ Κατηγορίας (344,75 €) κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου έτους φοίτησης.

β. Δόκιμος Υπαστυνόμος και αντίστοιχοι λαμβάνουν το 54% του Μισθολογικού Κλιμακίου 35 της Α’ Κατηγορίας (623,70 €) κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους φοίτησης, το 56% του Μισθολογικού Κλιμακίου 35 της Α’ Κατηγορίας (646,80 €) κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου έτους φοίτησης και το 58% του Μισθολογικού Κλιμακίου 35 της Α΄ Κατηγορίας (669,90 €) κατά το τέταρτο έτος φοίτησης.

γ. Μαθητές που προέρχονται από τα Σώματα Ασφαλείας συνεχίζουν να λαμβάνουν το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών που αντιστοιχεί στον εκάστοτε βαθμό που κατέχουν. 



Πέραν των παραπάνω αποδοχών, στους μαθητές καταβάλλεται η οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4354/2015 και κανένα άλλο επίδομα, από αυτά που δικαιούνται τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ήτοι το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, το επίδομα θέσης ευθύνης, η ειδική αποζημίωση για εργασία πέραν του πενθημέρου, η ειδική αποζημίωση για νυχτερινή απασχόληση και το μηνιαίο επίδομα παραμεθορίων Νομών.
Ουσιαστικά Αστυνομικοί και Στρατιωτικοί λαμβάνουν αμοιβή στα χρόνια των σπουδών τους ίση με την αμοιβή αποφοίτων των ΑΕΙ-ΤΕΙ, αλλά και εργαζόμενων με πολύχρονη εμπειρία, αν και εφόσον βρουν εργασία. Χωρίς ποτέ να νοιώσουν την αγωνία εξεύρεσης εργασίας ή την απειλή της Ανεργίας και της Απόλυσης.  

Επιλέγουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο κείμενα που αποδεικνύουν όχι μόνο την έκταση των ανισοτήτων και αδικιών σε βάρος του εργαζόμενου λαού μας. 

Πολύ περισσότερο που τα συγκεκριμένα προνόμια στηρίζουν την καθεστωτική προσπάθεια ενσωμάτωσης των μελών των δυνάμεων καταστολής στην κυρίαρχη αστική πολιτική, στην απόπειρα της επιβολής των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας, τόσο στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών για το σύστημα εξουσίας, ώστε να κατασταλούν τα κοινωνικά κινήματα που αντιστέκονται στην κυβερνητική-μνημονιακή πολιτική και οι πρόσφυγες/μετανάστες, όσο και για να συμπράξουν στο Μεγαλοϊδεατισμό της ελληνικής άρχουσας τάξης από την Νοτιοανατολική Ευρώπη έως την Ανατολική Μεσόγειο, Αφρική και Μέση Ανατολή.
Αυτό αποκαλύπτεται και στην απόφαση του ΣτΕ για την μη περικοπή των εισοδημάτων ΜΟΝΟ (χωρίς να αποτελεί δεδικασμένο για τους εργαζόμενους) των μελών του βαθέως κράτους -δικαστές, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πράκτορες ΕΥΠ κλπ- ώστε να συμβάλλουν στην επιβολή των Μνημονίων!
Διαβάστε λοιπόν:ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: “Κανόνι” 5 εκ. στο ΜΤΝ από τις “αποκαταστάσεις ναυάρχων”! Έγγραφο Νομικού Συμβουλίου του Κράτους http://diktiospartakos.blogspot.gr
Ποιος εργαζόμενος απολαμβάνει τα προνόμια των στρατιωτικών; http://www.indexanthi.gr

Απαράδεκτα προνόμια στρατιωτικών και δικαστικές δικαιολογίες...http://diktiospartakos.blogspot.gr
Ποιοι "άγαμοι υιοί" στρατιωτικών μπορούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους και ποιοι όχι
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Να κλείσουν τώρα οι Λέσχες Αξιωματικών! ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Χωρίς να ντρέπονται καθόλου, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αναμασούν την προπαγάνδα του στρατιωτικού κατεστημένου και της ακροδεξιάς πολιτικής ηγεσίας των ΑΝΕΛ στο Υπουργείο Άμυνας που με την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τον μιλιταρισμό και καλλιεργεί την πολεμοκαπηλεία.
Σε αυτό το πλαίσιο αναπαράγεται η είδηση ότι "Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στο Επιτελείο για τον προγραμματισμό λειτουργίας των Λεσχών Αξιωματικών.
Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει θεσπίσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, που έχουν ως στόχο να αναζητηθούν, καταγραφούν και θεσμοθετηθούν περαιτέρω βέλτιστες πρακτικές λειτουργίας σε σημαντικούς φορείς υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 01 Αυγούστου 2017, ημερίδα απολογισμού και προγραμματισμού της λειτουργίας των Στρατιωτικών Λεσχών του Στρατού Ξηράς.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η καταγραφή των δράσεων των Στρατιωτικών Λεσχών, από την αρχή του έτους και η αναζήτηση καινοτόμων ιδεών για τη βελτίωση της λειτουργίας τους. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού θεωρεί ότι οι Στρατιωτικές Λέσχες αποτελούν, όχι μόνο έναν ισχυρό πυλώνα εξωστρέφειας και σημαντικό κρίκο στην καθημερινή λειτουργία ενός Σχηματισμού, αλλά καθίστανται και πολλαπλασιαστές ισχύος του Στρατού Ξηράς, καθόσον, με τις δραστηριότητές τους, αναπτύσσουν και προάγουν τους δεσμούς του Στρατού με τις τοπικές κοινωνίες".
Στην πλάτη των φαντάρων-δούλων όχι μόνο υπάρχουν και συντηρούνται αυτά τα απαράδεκτα προνόμια των στρατιωτικών, αλλά σχεδιάζεται και η επέκταση της στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας.
Εμείς τους θέτουμε ξανά το ερώτημα:

Τι δουλειά έχουν οι στρατιώτες να τους Υπηρετούν στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις;
Γιατί πρέπει να πληρώνει ο εργαζόμενος λαός μας και να εργάζονται δωρεάν οι φαντάροι για να τρώνε και να πίνουν οι στρατιωτικοί πάμφθηνα;
Γιατί πρέπει να συντηρούνται το έτος 2017 όλα αυτά τα απαράδεκτα, ταξικά, συντεχνιακά προνόμια και ενώ ο λαός μας δοκιμάζεται τόσο σκληρά από τα Μνημόνια και την σκληρή, αντεργατική πολιτική;
Ας μας εξηγήσει κάποιος ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;
Από τον λαό μας δεν τα άρπαξαν όλα αυτά και στον λαό μας δεν πρέπει να τα επιστρέψουν;

Εμείς Απαιτούμε:
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Να κλείσουν τώρα και να επιστραφούν στον εργαζόμενο λαό μας.
Να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα αναψυχής και ψυχαγωγίας από όλους.
Να λειτουργήσουν αποκλειστικά με εργαζόμενους για να δημιουργηθούν επιτέλους θέσεις εργασίας.
Η εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων βολεύει τους στρατιωτικούς και την κυβέρνηση γιατί τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα παροχής φθηνών υπηρεσιών-προϊόντων, αλλά καταστρέφει θέσεις εργασίας και αυξάνει την Ανεργία.

Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε και πρέπει να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Δυναμώστε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Μόνο με ένα κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον στρατό, μπορούμε να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό και φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου