Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ, ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι, τα Μνημόνια τους είναι εδώ, όμως εμείς δεν έχουμε συμβιβαστεί με αυτή τη βαρβαρότητα, τη μόνιμη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη γενιά μας.
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Υπουργείο Άμυνας κόβουν και έξω και μέσα. Η μείωση του αφορολόγητου και το κόψιμο δύο συντάξεων βυθίζουν το λαϊκό εισόδημα, μας οδηγούν στη φτώχεια, στην ανεργία, στο περιθώριο.
Τα αντισταθμιστικά μέτρα είναι μύθος. Με το ένα χέρι παίρνουν από τους φτωχούς και τα δίνουν στους πολύ φτωχούς, με το άλλο χέρι όμως τα παίρνουν για να δώσουν στους τοκογλύφους και τους πλούσιους (βλέπε ιδιωτικοποιήσεις).
Οι οικογένειές μας είναι σε απόγνωση, το κόστος της θητείας που μας φορτώνουν τεράστιο. Οι περικοπές αφορούν μόνο τα λειτουργικά έξοδα των φαντάρων (ρούχα, φαγητό, φάρμακα, εισιτήρια). Νέες περικοπές, πιο επικίνδυνες συνθήκες. Δε μπορούν όμως να μας υποχρεώσουν να βάλουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη. Διεκδικούμε από το νερό μέχρι τη δωρεάν μετακίνηση. Εξάλλου μας έφεραν εδώ με το ζόρι. Δεν πληρώνουμε το κόστος της θητείας.
Παντού κλίμα πολεμικής προετοιμασίας. Εκπαίδευση στο κόκκινο, πραγματικά πυρά, συνεχόμενες ασκήσεις, εθνικιστική προπαγάνδα. Αποτέλεσμα: εξάντληση, ατυχήματα, θάνατοι. Ο ανταγωνισμός τους οξύνεται επικίνδυνα. Οι αστικές τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία αναζητούν απεγνωσμένα νέα πεδία κερδοφορίας σε νέες αγορές, στις ΑΟΖ και τις ενεργειακές ροές. Όλους μας καλούν να πληρώσουμε ιλιγγιώδη ποσά για νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Διαχωρίζουμε τη θέση μας, διαλέγουμε τη μεριά των εργατικών συμφερόντων, την κοινή πάλη και την φιλία των λαών της περιοχής. Μπλοκάρουμε έμπρακτα τη μηχανή του πολέμου, την εμπλοκή με το ΝΑΤΟ, την άμεση ή έμμεση βοήθεια σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες (στη Συρία ή οπουδήποτε αλλού). Γνωρίζουμε ότι για να απομακρυνθούν τα θερμά επεισόδια και τα σύννεφα του πολέμου πρέπει σήμερα να συνεχίσουμε να βροντοφωνάζουμε 
Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Ελληνική Ολιγαρχία!
Η σύγκρουση Ελλάδας Τουρκίας στοχεύει στον αποπροσανατολισμού του κόσμου της εργασίας. Ταυτόχρονα στοχεύει οι στρατηγικοί στόχοι για κέρδος της ελληνικής αστικής τάξης να καθιερωθούν ως σύγχρονα εθνικά οράματα, αποκλείοντας ότι διαφορετικό! Οι ασύμμετρες απειλές στοχοποιούν μετανάστες, μειονότητες, κινήματα, τον εσωτερικό εχθρό-τον κόσμο της εργασίας. Η αντιμετώπισή τους αποτελεί διακρατικό ενοποιητικό στοιχείο, μάλιστα τόσο ισχυρό που κάνει άσπονδους εχθρούς, Ελληνικό-Τουρκικό κράτος να συνεργάζονται αρμονικά στα πλαίσια ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού κτλ. Αρνούμαστε να παίξουμε ρόλο στα σύγχρονα δόγματα άμυνας ασφάλειας. Εγγυόμαστε ότι η στρατευμένη νεολαία συνδέεται περισσότερο με το εργατικό και νεολαιίστικό κίνημα παρά με την αστυνομία. 
Δεν κυνηγάμε απελπισμένους δε στελεχώνουμε της κατασταλτικές μονάδες του στρατού, δε είμαστε κομμάτι του στρατού-φόβητρο προς τον εσωτερικό εχθρό. 
Δεν Καταστέλλουμε μετανάστες-πρόσφυγες, εργατικούς αγώνες, κοινωνικές διεκδικήσεις.
Δείχνουμε Αλληλεγγύη και Συναδελφικότητα. Λίγοι είχαμε εργασία όταν καταταγήκαμε, λίγοι θα βρούμε αμέσως μετά την απόλυση. Αυτοί όμως που μας έχουν βυθίσει στην απελπισία της ανεργίας έχουν απίστευτο θράσος. Μας προτείνουν διάφορες παραλλαγές εθελοντισμού (δωρεάν εργασίας) που ίσως δίνουν προσόντα, ίσως κατάρτιση, ίσως μόρια και πιστοποίηση και αυτά ίσως οδηγήσουν σε κάποια χαμηλόμισθη θέση ελαστικής εργασίας. Ο στρατός πρωταγωνιστεί σε αυτήν τη λογική. Θέλουν να χτίζουμε κατοικίες για αξιωματικούς, να φτιάχνουμε δρόμους, να στηρίζουμε εμείς το κοινωνικό κράτος που καταρρέει (γιατροί, δάσκαλοι, σκουπίδια, αντιπλημμυρικά έργα, πυροσβέστες). Να δίνουμε μυαλό και χέρια μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να υπονομεύσουμε διπλά το μέλλον μας. Από τη μία να εθιστεί η γενιά μας στη δουλειά χωρίς μισθό και δικαιώματα από την άλλη να δίνουμε άλλοθι σε πολιτικές που καταργούν τις προσλήψεις. 
Δεν δουλεύουμε τσάμπα. Δεν καταργούμε θέσεις εργασίας και εργατικά δικαιώματα.
Συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι, στηρίξτε την αγωνιστική παράδοση που χτίζεται από σειρά σε σειρά. Δείξτε από την πρώτη στιγμή ότι δεν ψαρώνετε. Απαιτήστε όλο το ρουχισμό που δικαιούστε. Όλες οι ιατρικές εξετάσεις και τα εμβόλια από την πρώτη μέρα. Μην δέχεστε την ανοργανωσιά του στρατού ως δικαιολογία για ταλαιπωρία, έλλειψη υγιεινής και χάλια συνθήκες. Παλέψτε για ισονομία και προστασία της, κάθε είδους, διαφορετικότητας. 
Κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει για θητεία στην ΕΛΔΥΚ, τη στρατονομία, τις ειδικές δυνάμεις. 
Βγείτε παραπονούμενοι, στείλτε επιστολές καταγγελίας. Είναι δύναμη. Μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα, βελτιώνονται οι συνθήκες.
Αγωνιζόμαστε για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Για ένα Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό, φασισμό. ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437  http://diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου