Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Σημαντικά στιγμιότυπα από την αντι-ΝΑΖΙστική πάλη των φαντάρων

Όσοι διαδίδουν ότι στον Στρατό, εντός του πιο σοβαρού μηχανισμού επιβολής των αστικών συμφερόντων, η νεολαία δεν αγωνίζεται, κάνουν ΛΑΘΟΣ.
Όσοι ΝΑΖΙ και εθνικιστές-μιλιταριστές πίστευαν ότι στον Στρατό είναι ο προνομιακός χώρος για να προπαγανδίσουν τις σιχαμένες και απάνθρωπες αντιλήψεις τους, αλλά και για να επιτεθούν στους στρατιώτες, παραβιάζοντας τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, έκαναν ΛΑΘΟΣ.

Όσοι στο πολιτικό και στρατιωτικό αστικό κατεστημένο θεώρησαν ότι στα στρατόπεδα τους δεν θα υπάρξει η αμφισβήτηση της νεολαίας και η μαχητική αντίληψη του Κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό που εκπροσωπεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, έκαναν ΛΑΘΟΣ.

Γιατί το κίνημα των Φαντάρων δεν περιορίζεται σε λόγια, δεν εγκλωβίζεται σε Ανέξοδες ερωτήσεις στην Βουλή που δεν συνοδεύονται από δράση, αλλά μιλά με αγώνες, καταθέτει εμπειρία της πάλης της στρατευμένης νεολαίας εναντίον των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, εναντίον του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Γιατί πραγματικά αξίζει να μοιραστούμε την εμπειρία της πάλης των φαντάρων στο 644 ΜΚ ΤΠ στην Αλεξανδρούπολη.

Γιατί οι φαντάροι κατάφεραν να αντισταθούν στην Τρομοκρατία, να ξεπεράσουν το φόβο που επέβαλαν οι ΝΑΖΙ με την Ανοχή της διοίκησης, εκμεταλλεύομενοι το κλίμα που καλλιεργεί το ΥΠΕΘΑ. Με ευθύνη της ακροδεξιάς ηγεσίας του Πενταγώνου και του ΑΓΕΣ Στεφανή έχει περάσει στο μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό η αντίληψη ότι για τον ελληνικό στρατό οι φαντάροι Αλβανικής καταγωγής και οι αλλόθρησκοι συνάδελφοι είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ.
Σήμερα οι φασίστες κρύβονται, μιλούν για υπερβολές του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ... 
Γιατί ξέρουν ότι κανένας φαντάρος δεν είναι μόνος, υπάρχει ένα ολόκληρο κίνημα για να στηρίξει την αυτοτελή πάλη και διεκδίκηση, υπάρχει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όχι μόνο για να τους αποκαλύψει, αλλά με σκοπό να συγκρουστεί στα ίσα μαζί τους. 
Και φυσικά ο φόβος ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ καθώς οι ΝΑΖΙ έχουν μάθει να δρουν στα σκοτεινά, έχουν διαπαιδαγωγηθεί στο έρπην…
Αλήθεια, που είναι το μόνιμο στέλεχος που διαλαλούσε την σιχαμένη πραμάτεια του; 
Το μόνιμο στέλεχος, που προπαγάνδιζε την ανάγκη βίαιων μέτρων εναντίον των μεταναστών δηλώνοντας: "αν είχατε μια αδελφή, έγκυο, και σας τη βίαζε ένας Αλβανός για να αρπάξει 2000 ευρώ, τι θα κάνατε; Αυτά κάνετε, εσείς οι Αλβανοί"!
Σήμερα κρύβεται. Απομονωμένος σκέφτεται ποιες θα είναι οι συνέπειες της παράνομης και αχαρακτήριστης συμπεριφοράς του!
Αλήθεια, που είναι η γυναίκα μόνιμο στέλεχος που δραστηριοποιούνταν στα μαγειρεία;
Εκεί που επικρατούσε  κλίμα τρομοκρατίας και καταγράφονταν συνεχείς ρατσιστικές επιθέσεις.
Εκεί που όταν αγγαρεία εκτελούσαν συνάδελφοι φαντάροι Αλβανικής καταγωγής, όχι μόνο σημειώνονταν επεισόδια εκφοβισμού, αλλά και ανακαλύπτονταν νέοι τρόποι χωσίματος διαμέσου της καθαριότητας: εγκαταστάσεις, συσκευές και τοίχοι πρέπει να γυαλίζουν.
Εκεί που τα στελέχη θα προβούν και σε αξιολογήσεις των στρατιωτών, βρίζοντας και μειώνοντας την προσωπικότητα τους: "είσαι άχρηστος, είσαι χαζός, δεν κάνεις για τίποτε"!
Βλέπεις, αυτοί είναι "Βρωμο-Αλβανοί..." όπως αρέσκονται να λένε οι ακροδεξιοί υπαξιωματικοί.
Εκεί που η  καταπίεση, η λεκτική βία είναι καθημερινό φαινόμενο και η κάθε αμφισβήτηση εκ μέρους των φαντάρων αντιμετωπίζεται με την προειδοποίηση: "θα σου κόψω τη γλώσσα"
Πολύ απλά την έδιωξαν.
Την πήραν από τα μαγειρεία, της άλλαξαν πόστο, για να μην έρχεται σε επαφή με τους φαντάρους και να μην προκαλεί…
Το καθεστώς λοιπόν της φασιστικής-εθνικιστικής προπαγάνδας, οι ρατσιστικές επιθέσεις είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Η δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τους ανάγκασε να μαζευτούν, να υποχωρήσουν.
Η αμφισβήτηση των φαντάρων και οι συνεχείς επιστολές με καταγγελίες των φαντάρων είχαν ως αποτέλεσμα την λήψη μέτρων από το ΓΕΣ και τη διοίκηση της μονάδας.
Πλέον οι ΝΑΖΙ φοβούνται. 
Φοβούνται το κίνημα των φαντάρων.
Φοβούνται ότι θα μας βρουν μπροστά τους αφού η αθλιότητα τους -επώνυμα και με όλα τα στοιχεία- είναι γνωστή σε εμάς, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
Ερώτημα: φτάνουν αυτά; Πρέπει οι φαντάροι να σταματήσουν να αγωνίζονται ικανοποιημένοι;
Όχι και πάλι όχι.


Σήμερα, οι ελάχιστοι συνάδελφοι στρατιώτες ζουν υπό ένα καθεστώς τρομερής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Από τις 6.00 π.μ μέχρι τα ξημερώματα τους τρέχουν στην αγγαρεία-θαλαμοφύλακας-υπηρεσία πύλης-σκοπιά και φτου από την αρχή.

Το Σαββάτο, φαντάρος που άλλαξε πεινασμένο συνάδελφο του ο οποίος κινδύνευε να λιποθυμήσει από την κούραση και την πείνα, καθώς ήταν σκοπός και αγγαρειομάχος νηστικός από τα πρωί έως το απόγευμα, απειλούνταν με τιμωρία από το Λοχαγό!

Η δικαιολογία της διοίκησης είναι ότι δεν υπάρχει κόσμος.

Αλήθεια; Το ίδιο δεν ισχύει και για τα στελέχη;

Γιατί τότε οι τελευταίοι –που τιμωρούν τους εξαντλημένους φαντάρους- απολαμβάνουν κανονικά το πρόγραμμα των υπηρεσιών τους, λαμβάνουν Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία;

Γιατί πρέπει για τους φαντάρους να ισχύει διαφορετικό καθεστώς, ουσιαστικά καθεστώς δουλικής εργασίας.

Εμείς απαιτούμε από τη διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ να αντιληφθούν το μέγεθος των προβλημάτων και να προχωρήσουν άμεσα στην λήψη μέτρων.

Απαιτούμε μείωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης σε 6 μήνες
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες και βάρβαρες αντεργατικές επιλογές, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους και τα σχέδια καταστολής του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού.
Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. 
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης. 
  • Απαιτούμε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων, με Δημιουργία Επιτροπών Φαντάρων-Σμηνιτών-Ναυτών σε όλους τους Σχηματισμούς. Τώρα που απογειώνονται τα προβλήματα λόγω των περικοπών και της πολεμοκαπηλείας τους, του Αξιόμαχου και των συνεχών πολεμικών προετοιμασιών, βασικών υπεύθυνων των αυτοκτονιών, της αύξησης ατυχημάτων και θανάτων.
  • Τώρα που με πρόσχημα την «κοινωνική προσφορά του Στρατού», την ανάδειξη του «πατερναλιστικού» ρόλου του στρατού που βρίσκεται παντού ως μπάντα, άγημα, επίδειξη, έρχεται να συμπληρώνει με την δουλική εργασία των φαντάρων τα κενά που προκαλεί η νέα αστική οικονομική ανάπτυξη, το «λιγότερο κράτος», τα Μνημόνια και οι ιδιωτικοποιήσεις τους.
  • Απαιτούμε η Υπηρεσία να μας πηγαίνει τουλάχιστον 1-1 και να λαμβάνουμε Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία όπως και οι Μόνιμοι Στρατιωτικοί.
Απάντηση μας ένα νέο εργατικό κίνημα του συνόλου των εργαζομένων που ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-γλώσσα-θρησκεία θα σταθεί απέναντι σε κυβέρνηση-Ε.Ε. παλεύοντας για τα κοινά μας δικαιώματα.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και συλλογικά να διεκδικήσουν την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Για να βελτιώσουμε τις συνθήκες, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, για να Μπλοκάρουμε τον πόλεμο, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το φασισμό, για να μπει φραγμός στο ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό και αποφασισμένο κίνημα που θα προβάλλει το ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ εργατικούς αγώνες για την ελληνική ολιγαρχία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.
Απαιτείται λοιπόν ένα κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου