Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Οι φαντάροι θα καθαρίσουν τον Σαρωνικό που κατέστρεψαν κυβέρνηση-εφοπλιστές, με τους μαγαζάτορες και τους Δημάρχους να κοιτάνε!

Στο ίδιο έργο θεατές…
Όποτε χρειάζεται να βρεθούν τσάμπα εργαζόμενοι και η κυβέρνηση να παρουσιάσει έργο και ευαισθησία, ενεργοποιείται ο στρατιωτικός μηχανισμός που εκμεταλλεύεται εργασιακά τους φαντάρους, προπαγανδίζοντας όλοι μαζί «την κοινωνική προσφορά του Στρατού»!

Επιχείρηση “πετρελαιοκηλίδα” λοιπόν στις Ένοπλες Δυνάμεις με τους συναδέλφους φαντάρους να αναλαμβάνουν και τον καθαρισμό των ακτών. Πιο συγκεκριμένα οι συνάδελφοι στρατιώτες θα αναλάβουν καθήκοντα στην παραλία της Γλυφάδας, που αντιμετωπίζει πρόβλημα ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα.
Και φυσικά την ώρα που οι φαντάροι θα καταβάλλουν κόπο και ιδρώτα για εργασίες άσχετες με την Υποχρεωτική θητεία, μετά από διαταγή του Υπουργείου Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας, ο Πάνος Καμμένος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Βίτσας θα βγάζουν φωτογραφίες με τους Δημάρχους και τους επιχειρηματίες για τις ανάγκες των δημοσίων σχέσεων.
Βεβαίως κανείς δεν απαντά στα καυτά ερωτήματα τα οποία προσπαθούν να συγκαλύψουν επικοινωνιακά «με τον κοινωνικό ρόλο του στρατού»:

· Πως έγινε αυτή η καταστροφή από έναν εφοπλιστή εμπλεκόμενο σε υποθέσεις λαθρεμπορίας, με το πλοίο της ναυτιλιακής εταιρίας του Θ. Κουντούρη, αγκυροβολημένο ουσιαστικά μέσα στο λιμάνι Πειραιά, φορτωμένο καύσιμα, με πολύ καλό καιρό, κατασκευής 1972, σάπιο και με 2 αντί για 11, άτομα από το πλήρωμα να επιβαίνουν σε αυτό; Υπάρχει δόλος στη βύθιση του πλοίου και τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα με πολύ ευρύτερους σχεδιασμούς;
· Ποια η εμπλοκή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ποιες οι ευθύνες του ΥΕΝ που στην πρώτη του ανακοίνωση βιάζεται να πει ότι όλα τα πιστοποιητικά ελέγχθηκαν και ήταν εντάξει, για να αντιδράσει όταν η πετρελαιοκηλίδα έχει φτάσει στην Φρεατύδα και «συσκέπτεται» για το πρόβλημα 4 ημέρες μετά, κάνοντας καθησυχαστικές δηλώσεις; 
· Το «ατύχημα» αυτό έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μοιράζει άδειες έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων σε όλη την χώρα, που γιγάντια γεωτρύπανα ετοιμάζονται να σκίσουν τους βυθούς, στις ακτές της Πελοποννήσου της Κρήτης, της Ηπείρου, που το πολιτικό σύστημα γλύφει την Eldorado, που όλοι ορκίζονται στις «επενδύσεις» και τους «επενδυτές». 

Κυρίως όμως η καταστροφή των ακτών της Αττικής και του Σαρωνικού είναι μια ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ για τον εργαζόμενο λαό μας...
Είναι μια απάντηση:
Σε όλους αυτούς που μιλούν για διεκδίκηση και με τα όπλα οριοθέτηση ΑΟΖ, για εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων σε Αιγαίο-Κρήτη-Ιόνιο-Ανατολική Μεσόγειο...
Είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.
Αυτοί που για χάρη των κερδών τους μας απειλούν με εμπλοκή σε πόλεμο, απαιτούν θυσίες για να αγοραστούν όπλα 5 δις δολαρίων και Μισθοφόροι Στρατιώτες, συμμετέχουν και ευθύνονται για όλα τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο πόλεμο κατά των μεταναστών...
Αυτοί μας απειλούν με ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Εμείς καταγγέλλουμε όλα αυτά και απαιτούμε να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. 
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η πραγματική εκμεταλλευτική ουσία της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Η ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων δεν θίγει μόνο εμάς.
Θίγει συνολικά τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία.
Θίγει τον γιατρό, το φαρμακοποιό, τον οικονομολόγο, το δικηγόρο, το σύνολο των εργαζομένων στις κατασκευές και στους ΟΤΑ, τους εκπαιδευτικούς...
Πρέπει μαζί να αγωνιστούμε. Πρέπει επιτέλους να μπουν μπροστά τα Σωματεία και οι Φοιτητικοί σύλλογοι και μαζί με τους φαντάρους να ορθώσουμε τις αντιστάσεις που απαιτεί η εποχή μας από το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Η Στρατιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαίνει πόλεμο κατά των εργαζομένων, σημαίνει να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, σημαίνει εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου