Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

O Πάνος Καμμένος και το Πολεμικό Ναυτικό τα «παίρνουν» από ναύτες και γονείς! Γιατί η κατάταξη του Πολεμικού Ναυτικού θα γίνει τον Φεβρουάριο στον Πόρο;

Οι Υπουργοί Άμυνας Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πρωταγωνιστήσει σε ακραίες επιθέσεις εναντίον του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Ο λόγος;
Μα η σταθερή, επίπονη και συστηματική προσπάθεια Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ανάπτυξης καθημερινής συνδικαλιστικής δράσης μέσα στα στρατόπεδα, η ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Πτυχή της προσπάθειας μας είναι η ανάδειξη του ποιους υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την απίστευτη οικονομική αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας από την Υποχρεωτική Στράτευση που αποτελεί έναν μοναδικό θεσμό εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης.
Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπόσχεται το νοικοκύρεμα των Ενόπλων Δυνάμεων,  ουσιαστικά κινείται στην τελείως αντίθετη κατεύθυνση, προχωρά στην αύξηση των εξόδων για την συντήρηση ενός ακόμη Κέντρου Εκπαίδευσης και υποβάλλει ναύτες-γονείς σε σοβαρά έξοδα για να φροντίσει τα οικονομικά συμφέροντα στην Πόρο, να συντηρήσει δηλαδή το άθλιο πελατειακό κράτος προκειμένου να διεκδικήσει ψήφους!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο τότε ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος που πανηγύριζαν για το Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που είχαν δημιουργήσει στην 124 ΠΒΕ, συγκεντρώνοντας στρατιώτες-ναύτες-σμηνίτες.
Το πελατειακό κράτος έβαλε το χέρι του και οι Αβραμόπουλος-Κωσταράκος ήταν οι ίδιοι που ήρθαν για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα όλων αυτών που αντέδρασαν από την μετακίνηση των νεοσύλλεκτων ναυτών στην Τρίπολη.
Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί μια ακόμη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ανακοινώνεται λοιπόν ότι για οικονομία τα ΚΕΝ κλείνουν  και οι φαντάροι θα πηγαίνουν από την πρώτη στιγμή στα σύνορα.
Και όμως τα ΚΕΝ δεν κλείνουν όλα.
Υπάρχουν και αυτά που ανοίγουν, όπως αυτό του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο. Κατάταξη στον Πόρο ξανά για τους νεοσύλλεκτους του Πολεμικού Ναυτικού. 
Η “σειρά” που θα παρουσιαστεί στις 12 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε να περάσει προπαίδευση στον Πόρο.
Να θυμίσουμε τι έλεγαν όταν έκλειναν το ΚΕΝ στον Πόρο; 
Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους “κόπηκαν” οι κατατάξεις στον Πόρο ήταν ότι το Πολεμικό Ναυτικό ξόδευε πολλά για την μεταφορά των νεοσύλλεκτων από τον Σκαραμαγκά, με Πλοία Μεταφοράς Προσωπικού στον Πόρο, αλλά πολλά ξόδευαν και οι γονείς που για να επισκεφθούν τα παιδιά τους, ξόδευαν έναν μισθό.
Γιατί πολλοί απ΄ αυτούς έχουν ελάχιστο εισόδημα ή δεν έχουν καθόλου κι έρχονται κι από μακριά, επισημαίνει η αρθρογραφία…
Τώρα βρήκε ένα τρόπο ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Βίτσας για την “τόνωση της οικονομίας του νησιού”!
Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. 
Οι παράγοντες του νησιού θέλουν τους ναύτες μόνο τον χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι έχει τουρισμό και τους χαλάμε την εικόνα του νησιού! Γιατί όπως θυμόμαστε η σειρά του Ιουλίου ποτέ δεν παρουσιαζόταν στον Πόρο, ακόμη κι όταν οι κατατάξεις γίνονταν εκεί.

Αυτός είναι ο «πατριωτισμός» των επιχειρηματιών που εκφράζουν τον ρατσισμό τους απέναντι στους στρατευμένους.
Είναι η άλλη όψη του νομίσματος που βρίσκει την κυβέρνηση να μας αμείβει με 8,7 ευρώ μηνιαίως, αλλά να μας εξαγοράζει με εκατοντάδες ευρώ για να συμμετέχουμε στις ιμπεριαλιστικές αποστολές, όπως αυτή που λαμβάνει μέρος η Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ.
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου