Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Άνευ όρων παράδοση του ΓΕΣ στους κοριούς: Μεγάλη ήττα στο ΚΕΠΒ!

το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας γιατί κάνουν τους ψόφιους κοριούς;
Ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Στεφανής αποστρατεύτηκε;
Ο Εκπρόσωπος Τύπου Συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός έχει γύρισμα;
ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η ιστορία. 

Εδώ και 2 μήνες από την προηγούμενη καταγγελία δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση. 

Ο διοικητής αδιαφορεί επιδεικτικά και δηλώνει ότι δε θα γίνει άλλη απεντόμωση.

Οι αξιωματικοί μας γράφουν "στα παλιά τους τα άρβυλα" και μας κατηγορούν ότι είμαστε βρωμιάρηδες. 

Ο θάλαμος βρωμάει εντομοκτόνα και σπρέι από την κατάχρηση που κάνουμε για να γλυτώσουμε τα τσιμπήματα.

Πολλοί έχουμε παραπονεθεί, έχουμε βγει παραπονούμενοι αλλά δε τους νοιάζει καθόλου. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη επιστολή φαντάρος πήγε στο 401 Σ.Ν. από κρίση άσθματος.

Ε λοιπόν, η κατάσταση κορυφώθηκε σήμερα (Πέμπτη 15/02/2018), όπου συνάδελφος φαντάρος πήγε στο νοσοκομείο από το γεγονός ότι οι κοριοί τον είχανε γαζώσει και είχε πρηστεί ολόκληρος από το αλλεργικό σοκ. 

Μάλιστα η διοίκηση τον «βράβευσε με 7 μέρες τιμητική» επειδή γύρισε ή επειδή δε θέλει να βγει παραέξω το γεγονός; 

Μας έχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στις υπηρεσίες, μας ξεχνάνε στα βουνά όπως είχαμε γράψει και παλιότερα και δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για μας. 

Δε μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια από αυτή την απελπιστική κατάσταση. 
Αυτή είναι η θητεία που μας λένε με τόσο θάρρος και θράσος να κάνουμε; 
Ο στρατός, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας των Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα μας αφήνει με τους κοριούς, μας βάζει να δουλεύουμε σαν σκλάβοι, μας εκμεταλλεύεται οικονομικά και δε μπορεί να μας παρέχει ούτε καν απολυμασμένα κρεβάτια – θαλάμους – εγκαταστάσεις για να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι.

ΚΕΠΒ Θήβας: Φαντάροι και Ποντίκια...

Το στρατόπεδο της Θήβας έχει σαν κέντρο μια καλή εικόνα. 
Αν όμως κάτσει κάποιος και κοιτάξει πιο προσεκτικά θα ανακαλύψει την άλλη πλευρά του στρατοπέδου την όχι και τόσο όμορφη.
Το ΚΕΠΒ Θήβας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στον τομέα των εγκαταστάσεων. Τα περισσότερα κτήρια που έχει και χρησιμοποιούνται είναι χτισμένα την δεκαετία του ’70-‘80. Σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο νεοσυλλέκτων που δέχεται σε κάθε ΕΣΣΟ, δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση. 
Στην ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου το ΚΕΠΒ ήρθε αντιμέτωπο με μεγαλύτερο αριθμό φαντάρων από αυτόν που μάλλον μπορούσε να αντιμετωπίσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα στις εγκαταστάσεις και η διοίκηση του κέντρου να προβεί σε σπασμωδικές κινήσεις όπως το άνοιγμα κτηρίων πολύ παλιών, τα οποία είχαν μείνει για χρόνια κλειστά. Σε αυτά ως φαντάροι ήρθαμε αντιμέτωποι με ποντίκια, κοριούς και απίστευτη βρόμα. 
Η διοίκηση του κέντρου αποφάσισε γρήγορα το κλείσιμο των παλιών κτηρίων και στρίμωξε τους φαντάρους στα ήδη υπάρχοντα ανοιχτά κτήρια τα οποία όμως λόγω του υπερβολικού φόρτου κλάταραν. 
Συγκεκριμένα οι τουαλέτες και τα μπάνια δεν μπορούσαν να αντέξουν των αριθμό των χρηστών με αποτέλεσμα να βουλώνουν συνεχώς και σε κάποιες περιπτώσεις να κόβεται το νερό για ώρες ή και μέρες. Οι νεοσύλλεκτοι εξυπηρετούνταν από διπλανά κτήρια επιβαρύνοντας και αυτά με αποτέλεσμα στο κτήριο που στεγάζει την Τρίτη μοίρα, την τελευταία εβδομάδα στο κέντρο, να βουλώσει και να υπερχειλίζει το κεντρικό φρεάτιο της αποχέτευσης, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του ΚΨΜ, προκαλώντας εστία μόλυνσης και δυσωδίας στον πιο πολυσύχναστο χώρο της μοίρας. Παράλληλα σε πολλούς θαλάμους τα καλοριφέρ δεν λειτουργούσαν και παρόλο που το πρόβλημα αναφέρθηκε επανειλημμένως δεν λύθηκε ποτέ ενώ μας διαβεβαίωναν συνεχώς για την λύση του.
Στο ΚΕΠΒ πέρα από τις συνθήκες διαβίωσης ήρθαμε αντιμέτωποι και με ένα άλλο πρόβλημα το οποίο αφορά περιστατικά αυθαιρεσίας μερικών ανθυπολοχαγών. Η συμπεριφορά ανθυπολοχαγών προς τους φαντάρους καταδείκνυε όλα τα συμπλέγματα κατωτερότητας τα οποία φέρουν οι αξιωματικοί και πως προσπαθούν να τα βγάλουν πάνω στους φαντάρους για να νιώσουν εκείνοι καλύτερα. 
Υπήρξε ανθυπολοχαγός ο οποίος έστηνε καυγάδες και προσπαθούσε να μειώσει τα όργανα των Πυροβολαρχιών συστηματικά στις αναφορές. Ο ίδιος ανθυπολοχαγός κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης έβριζε και χαρακτήριζε «ψωφάλογα» τους φαντάρους που έβηχαν γιατί είχαν αρρωστήσει, οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν ήταν λίγοι. 
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που δημιούργησε σε μια από απογευματινή άσκηση στην οποία εξασκούμασταν στον όρκο του οπλίτη, ενώ διάβαζε επίτηδες με λανθασμένο τρόπο τον όρκο και επαναλαμβάναμε εμείς μας κρατούσε για αρκετή ώρα με το χέρι σηκωμένο στον αέρα και φώναζε σαν τρελός σε όποιον το κατέβαζε γιατί τον πονούσε. Περιστατικά αυθαιρεσίας συνέβησαν και άλλα στα οποία ανθυπολοχαγός έβαλε φαντάρους να καθαρίσουν τις ήδη καθαρές τουαλέτες και ενώ υπήρχε υπηρεσία καθαριότητας. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε για το χώσιμο και την έλλειψη χλωρίνης εκείνος μας κούνησε το αστέρι που υποδηλώνει τον βαθμό του και μας απάντησε « το βλέπετε αυτό εδώ, έκανα 4 χρόνια για να το πάρω, δεν είμαι καθαρίστρια για να ξέρω που έχει χλωρίνες και να καθαρίζω τουαλέτες».
Ο συγκεκριμένος επάνω στον οίστρο της αυθαιρεσίας του έβγαλε αναφερόμενο φαντάρο γιατί ήταν αξύριστος στην βραδινή υπηρεσία 00:00-02:00. Οι συγκεκριμένοι ανθυπολοχαγοί είχαν μάλλον την αντίληψη ότι όλοι εμείς που μπήκαμε ως νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΠΒ δεν ήμασταν εκεί για υπηρετήσουμε ως στρατιώτες την θητεία μας. 
Αντιθέτως θεωρούσαν ότι ήμασταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης, τα παιδιά για όλες τις δουλειές, αντικείμενα στα οποία μπορούν να ξεσπάσουν με μοναδικό σκοπό να νιώσουν εκείνοι καλύτερα, γιατί επιτέλους δεν είναι αυτοί οι κατώτεροι όλων και μπορούν κάπου να βγάλουν την συσσωρευμένη σκατίλα και ταπείνωση που βίωσαν στην στρατιωτική ακαδημία ως σπουδαστές.
Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων δεν είναι χώροι στα οποία ως νεοσύλλεκτοι θα μάθουμε να ανεχόμαστε την βρώμα και την αυθαιρεσία των αξιωματικών. 
Δεν είναι ο στρατιώτης υποχρεωμένος να ζει σε συνθήκες τρώγλης και απουσίας κάθε είδους υγιεινής. 
Ούτε είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει τον κάθε αξιωματικό και να δέχεται αδιαμαρτύρητα την συμπεριφορά του. 
Είμαστε στρατιώτες, δηλαδή πολίτες με στολή.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠΒ, ΤΟ ΓΕΣ, ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου