Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Ο Στρατός πήγε να βγάλει τρελό φαντάρο που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα μας! ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΙΚΑΝΕ

Στον Στρατό υπάρχουν τα βύσματα οι Πολιτικοί, αλλά υπάρχουν και οι Φαντάροι που Αγωνίζονται...
Υπερασπίζουμε με Αγώνες τα Δικαιώματα μας απέναντι στην επίθεση που διεξάγει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας 
   Διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία οι διεθνείς εξελίξεις στρέφουν τα μάτια τους στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή όπου ο ανταγωνισμός συμφερόντων και η αναζήτηση νέων ζωνών επιρροής και πλουτοπαραγωγικών πηγών (αέριο, πετρέλαιο) έχουν σημάνει τις σειρήνες του πολέμου με τον πλέον οξυμένο τρόπο. 
Ωστόσο αυτή η μάχη η οποία διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο  καθιστά αναπόφευκτα συμμέτοχες-συνένοχες και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της αναβαθμισμένης εμπλοκής τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  Ε.Ε. και ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα αυτή η ένταση να μεταφέρεται και εντός των στρατοπέδων καθώς και στην αντιμετώπιση των φαντάρων από τις διοικήσεις των μονάδων τους. 
Έτσι λοιπόν η λογική του  ̎εσωτερικού εχθρού  ̎ όπως τον αντιλαμβάνονται το ΓΕΣ σύμφωνα με το δόγμα  Άμυνας\Ασφάλειας που υιοθετεί, κάνει όλο και πιο επιθετική τη στάση του απέναντι στους φαντάρους που επιμένουν σε πείσμα των καιρών να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους. 
Σύμφωνα με τα παραπάνω μπορεί να γίνει πιο εύκολα αντιληπτή η αντιπαράθεση η οποία διεξάγεται τον τελευταίο καιρό σε μια μονάδα μεταξύ των φαντάρων και της διοίκησης κατά την οποία διεκδικώντας τα δικαιώματα τους πέρασαν από μύρια κύματα στοχοποίησης και απειλών αλλά μέχρι τώρα έχουν καταφέρει ενωμένοι σαν μια γροθιά να σταθούν  νικητές.
                Όλα ξεκίνησαν όταν οι φαντάροι βιώνοντας τις δυσκολίες της θητείας στο πετσί τους, ως προς τις αυθαιρεσίες καραβανάδων απέναντι τους, την δυσκολία να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα δυσβάσταχτα έξοδα της θητείας τους καθώς και τις δυσκολίες ως προς τις συνθήκες διαμονής τους, αποφάσισαν πολλές φορές να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους για να βελτιώσουν τις συνθήκες της θητείας τους.
                Η κυνική αντιμετώπιση των φαντάρων απ τη διοίκηση καθώς και η μη διάθεση να εισακουστούν τα αιτήματα τους  συνδυάστηκε με τη στοχοποίηση φαντάρου μέσα από ανυπόστατες κατηγορίες οι οποίες προσπαθούσαν να προσωποποιήσουν τη μαζική-συλλογική δικεκδίκηση και έτσι να την απονομιμοποιήσουν. 
Φυσικά οι φαντάροι το γνώριζαν πολύ καλά αυτό, διεκδικώντας εδώ και τώρα να σταματήσει, καθώς απ τη πρώτη στιγμή νιώσαν ότι αυτή η στοχοποίηση-εκδίκηση καθώς και οι συστηματικές προσπάθειες συκοφάντησης και οι απειλές απευθύνονταν στη πραγματικότητα σ όλους τους φαντάρους. 
Ο φαντάρος μη έχοντας άλλη επιλογή και ξέροντας ότι δεν είναι μόνος σε αυτή την υπόθεση κινήθηκε σε ανώτερο στην ιεραρχία αναφέροντας τις αυθαιρεσίες προς το πρόσωπο του και των συναδέλφων του, προκειμένου να βρει το δίκιο του\τους.
Μετά από αυτή την αναφορά η διοίκηση αναγκάστηκε  να συμμορφωθεί μπροστά στον κίνδυνο έκθεσης της μονάδας και τα αιτήματα των φαντάρων γίναν πράξη. 
Ωστόσο αν και οι φαντάροι σε πρώτο χρόνο εισέπραξαν την ικανοποίηση από τη δικαίωση του αγώνα τους, η αντιπαράθεση δεν τελείωσε εκεί. Η εκδικητικότητα της διοίκησης μετά απ όλα αυτά αναβαθμίστηκε, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα κλίμα διχασμού μεταξύ των φαντάρων (ανάμεσα σ αυτούς που είναι    ̎υπάκουοι̎ και στους  ̎ατίθασους̎) με απειλές και σκληρότερη αντιμετώπιση. 
Σε σύνδεση μ όλα αυτά η στοχοποίηση  του φαντάρου που προαναφέρθηκε έφτασε σε άλλο επίπεδο όταν η διοίκηση τον έστειλε στον ψυχολόγο για να τον νουθετήσει, θυμίζοντας στους φαντάρους άλλες σκοτεινές εποχές στις οποίες οι ατίθασοι φαντάροι στιγματίζονταν μ αυτό τον τρόπο προκειμένου να φοβηθούν.
Οι ερωτήσεις του ψυχολόγου και ο τρόπος που προσπαθούσε να κατευθύνει τη συζήτηση  επιβεβαίωσαν τους φόβους των φαντάρων, οι οποίοι απ τη πρώτη στιγμή κατάλαβαν πως κάτι δε πάει καλά. 
Ότι επιδίωκαν δηλαδή με αυτή τη κίνηση να ̎ψυχολογικοποιήσουν̎ την όλη κατάσταση  προσπαθώντας να βγάλουν τον φαντάρο  ̎απρόβλεπτο ̎ και τελικά να του πάρουν το όπλο και να τον κάνουν Ι3 άοπλο. Μάλιστα οι υποψίες των φαντάρων επιβεβαιώθηκαν την επόμενη μέρα όταν ο φαντάρος έλαβε εντολή να παραδώσει το όπλο του ΕΝΩ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟ.
Η μεθόδευση αυτή φυσικά είχε σκοπό όχι μόνο να απαξιώσει τον ίδιο τον φαντάρο και τα λεγόμενα  του, αλλά απευθυνόταν και σε όποιο φαντάρο θα τολμούσε να ξαναντιδράσει, σαν ευθεία απειλή. 
Η κίνηση αυτή τόσο συμβολικά (για τον φαντάρο το όπλο είναι προέκταση του χεριού του) όσο και πρακτικά (είναι αναφαίρετο δικαίωμα του φαντάρου με Ι1 να έχει όπλο) επισύρει μια σειρά αντισυνταγματικών παρανομιών και αυθαιρεσιών, οι οποίες είναι πλέον ξεκάθαρες σ’όλους.  
Η αντιμετώπιση μάλιστα του φαντάρου σαν εσωτερικού εχθρού, καθώς μέσα απ τις ερωτήσεις  του ο ψυχολόγος φαινόταν ότι είχε πάρει ξεκάθαρες εντολές να ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, έδωσε στην όλη υπόθεση το στίγμα του εμφυλιοπολεμικού   "κυνηγιού μαγισσών» που της έλειπε.
                Η απάντηση του φαντάρου ήταν άμεση. Δεν είχε άλλη επιλογή παρά να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του, ξέροντας για μια ακόμη φορά ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ. 
Ξέροντας για μια ακόμη φορά ότι στο πρόσωπο του στοχοποιούνταν όλοι οι φαντάροι της μονάδας.
Ζήτησε προσωπική ακρόαση  απ το  διοικτή στην οποία κατέστησε σαφές ότι γνωρίζει πολύ καλά τη σκευωρία που πάει να στηθεί, ότι δεν θα μείνει άπραγος στη συκοφάντηση προς το πρόσωπο του και θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του απευθυνόμενος ακόμη και σε δικηγόρο προκειμένου να δικαιωθεί, ενώ παράλληλα ζήτησε το νόμιμο δικαίωμα του να αναφερθεί σε κάποιον ανώτερο προκειμένου να μπει τέλος σ αυτή τη προσπάθεια στοχοποίησης του ίδιου αλλά και των συναδέλφων του. 
Η άτακτη υποχώρηση του διοικητή επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την ανυπότακτη στάση και τη συλλογική διεκδίκηση των φαντάρων, καθώς τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ. 
Δεν δέχτηκαν ούτε στιγμή την προσωποποίηση της αντιπαράθεσης  που απ την αρχή μέχρι το τέλος παρέμεινε ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ,  καθιστώντας τους εαυτούς τους συμμέτοχους με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. 
               
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ για την υποχώρηση του διοικητή. Έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο στους φαντάρους και οι μάσκες πλέον έχουν πέσει. Οι φαντάροι είναι ικανοποιημένοι μέχρι τώρα, αλλά έτοιμοι να απαντήσουνε σε κάθε αυθαιρεσία με το αίσθημα του δικαίου και την συλλογική δράση να τους καθοδηγεί. Εξάλλου ξέρουνε ότι αυτές οι μεθοδεύσεις καταστολής των φαντάρων που υπερασπίζονται το δίκιο τους δεν είναι κατ’εξαίρεση παραδείγματα  αλλά αντανακλούν την νοοτροπία του Ελληνικού Στρατού απέναντι στον ΦΑΝΤΑΡΟ-ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ που τολμάει και αντιδράει.

                ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. Όσο παραμένουμε ενωμένοι ο αγώνας μας θα δικαιώνεται. Η ρατσιστική και εθνικιστική ρητορεία, οι αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, η εκμετάλλευση των φαντάρων έξω απ τα σύνορα μας για την πραγματοποίηση των πολεμοκάπηλων σχεδίων Ε.Ε και ΝΑΤΟ,η αξιοποίηση τους σε ασκήσεις καταστολής πλήθους και ανακατάληψης κατειλημμένων (από εργάτες!) κτιρίων, η στοχοποίηση και η κάθε αυθαιρεσία απέναντι τους ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ!


                ΔΙΔΑΓΜΑ για όλους τους φαντάρους που επιμένουν να αντιστέκονται σ’αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Η συλλογική εμπειρία που βιώσαμε να σταθεί φάρος σε κάθε στρατόπεδο. 
Με την αποφασιστική στήριξη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (όπως είπε κι ένας φαντάρος, «ευτυχώς υπάρχει και ο Σπάρτακος») ορθώνουμε το ανάστημα μας απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. 
Στέλνουμε γράμματα. 
Βγαίνουμε μαζικά παραπονούμενοι. 
ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου