Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Θεωρεί το ΚΚΕ ΕΧΘΡΟ του το Κίνημα των Φαντάρων; Μα έτσι μας αντιλαμβάνεται το Κράτος!


ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών!
Το τελευταίο δίμηνο έχει εξαφανιστεί ακόμη και η περιορισμένη, ευκαιριακή παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα στρατόπεδα.
Όλη η προσπάθεια τους έχει επικεντρωθεί στο να πείσουν την κυβέρνηση και τον ελληνικό αστικό κόσμο στο πως θα υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα -αλήθεια, γιατί δεν τα καταγράφει και δημόσια- και στο πως θα απαντήσουν, στο βαθμό που τους αναλογεί στο πλαίσιο της "εθνικής ενότητας",  στην τουρκική επιθετικότητα!
Αντί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αποκάλυψης των πραγματικών  κρατικών και ταξικών συμφερόντων που απειλούν με Ολοκαύτωμα τους λαούς του Αιγαίου και οριοθετούν τον κλιμακούμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός αντικυβερνητικού εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού αντιπολεμικού κινήματος που θα μπλοκάρει τη μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θα συνταχτεί στο πλευρό της ελληνικής άρχουσας τάξης.
Η απόρριψη των καλεσμάτων μας για ανάπτυξη κοινών αγώνων:
  • ενάντια στην εργασιακή-οικονομική εκμετάλλευση που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω της στρατιωτικής θητείας, 
  • για πραγματική σύγκρουση των φαντάρων με το φασισμό και την εθνικιστική προπαγάνδα που ασκούν οι διοικήσεις των μονάδων και οι στρατιωτικοί, 
  • σε αποφασιστική αναμέτρηση με την συμμετοχή φαντάρων-στελεχών στον πόλεμο κατά των προσφύγων (αλήθεια, γιατί το ΚΚΕ αρνείται να πάρει θέση για αυτή την απάνθρωπη διάσταση σχετικά με την σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο;), 
  • στην πολεμική προετοιμασία σε εθνικό και Νατοϊκό επίπεδο, 
  • τέλος, στην συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις-αποστολές...
Πλέον έγινε ανοικτή Πολεμική από τη μεριά της ΚΝΕ και του ΚΚΕ! 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, τοποθετούμενος στη συνέλευση του Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, επιχειρηματολόγησε εναντίον του ψηφίσματος που κατέθεσε η Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών (ψήφισμα Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος).

Σημείωσε πως η τοποθέτηση του ψηφίσματος είναι αόριστη και πως αμελεί την επίδραση του τουρκικού εθνικισμού στον ανταγωνισμό. 
Για το ΚΚΕ η υπεράσπιση των νησιών και του ορυκτού πλούτου είναι αναγκαίος όρος για να μπορεί να πάρει ο λαός την εξουσία και να φέρει τον σοσιαλισμό.

Θυμίζουμε ότι το Ψήφισμα μεταξύ παίρνει θέση για την αποστολή της Φρεγάτας σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου, ενώ στρέφεται ενάντια στη διεξαγωγή της Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2018, που διεξάγεται αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο αυτών ακριβώς των επεμβάσεων, των βρώμικων πολέμων στους οποίους διακυβεύονται ελληνικά αστικά στρατηγικά συμφέροντα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διεκδικεί Αναβαθμισμένο ρόλο.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ΔΕΝ έχουν πάρει θέση.

Εμείς απευθύνουμε εκ νέου κάλεσμα αγώνα και συνεχίζουμε την αντιπολεμική μας προσπάθεια:
Η απάντηση του Αντιπολεμικού Κινήματος είναι το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Υπογραφές φαντάρων από 36 μονάδες ενάντια στους ανταγωνισμούς, την πολεμική προετοιμασία και τους Βρώμικους Πολέμους!

ΙΜΙΑ, ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ, ΦΡΕΓΑΤΑ ΛΗΜΝΟΣ: 
Υπογραφές Φαντάρων από 36 Μονάδες ενάντια στους Βρώμικους Πολέμους
Ψήφισμα και κείμενο Υπογραφών φαντάρων που Αρνούνται να Συμμετάσχουν στους Βρώμικους Πολέμους τους
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια ΑΡΝΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στους ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ τους σε όλες τις μονάδες του Ελληνικού Στρατού, με την οποία καλεί τους συναδέλφους στρατιώτες να Υπογράψουν και Στηρίξουν με κάθε τρόπο. Μια καμπάνια που διαρκώς εξαπλώνεται και θεωρείται από τους φαντάρους η δική τους απάντηση στον εθνικιστικό παροξυσμό και την πολεμική προετοιμασία για τον όλεθρο που ετοιμάζουν στους λαούς της περιοχής. 

Ένα κάλεσμα αγώνα που απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία που δέχεται νέα ταξική επίθεση από τα Πολυνομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την οποία ανακοινώνουν την κατάργηση της Απεργίας, Κοινωνικών Επιδομάτων και την κλοπή της εργατικής οικίας, ενώ ταυτόχρονα διαπραγματεύονται νέες αγορές όπλων αξίας 5,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ με Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες, με τους Έλληνες εμπόρους-βιομηχάνους του πολεμικού ολέθρου να διεκδικούν μερίδιο από τη λεία. 

ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα νέα είναι δυσάρεστα, μας εξοργίζουν. Η φρεγάτα Λήμνος έχει βγει καιρό τώρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και κόβει βόλτες σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Το Υπουργείο Άμυνας αφού έστειλε τους ναύτες της Φ.Γ ΛΗΜΝΟΣ στο Λίβανο αναβαθμίζοντας την πολεμική της παρουσία, συμμετέχοντας σε μια αποστολή ΕΜΠΑΡΓΚΟ που εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ, με επίκεντρο την αντιπαράθεση του με Λίβανο-Κατεχόμενη Παλαιστίνη για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα, που εποφθαλμιά και η Energean oil &gas (εταιρεία ελληνικών συμφερόντων).
Τώρα σπεύδουν να συνεργαστούν με τις ιταλικές φρεγάτες που προστατεύουν τα πλωτά γεωτρύπανα της ιταλικής εταιρίας ΕΝΙ που ενεργούν στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει ρόλο χωροφύλακα, κάνει συμμαχίες προωθεί τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών και γενικότερα της ελληνικής αστικής τάξης.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για παιχνίδια γεωστρατηγικής, για εμάς όμως το πιο σημαντικό είναι ότι δεκάδες συνάδελφοι, δεκάδες ναύτες που υπηρετούν τη θητεία τους βρίσκονται πάνω στο πλοίο. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έφεδροι στρατεύσιμοι βρίσκονται τόσο κοντά σε ‘εμπόλεμη ζώνη’. Δεν είναι μυστικό εξάλλου ότι αποτελεί ένα από τα πιο εύφλεκτα σημεία στον πλανήτη. Ένα σταυροδρόμι που συναντώνται τα στρατηγικά συμφέροντα μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ενεργειακών κολοσσών, με τις αντιθέσεις τοπικών δυνάμεων, οι οποίες κλιμακώνουν τον ανταγωνισμό τους, επιδιώκοντας την κατοχύρωση ΑΟΖ, την εξασφάλιση-εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, τον έλεγχο θαλάσσιων-ενεργειακών δρόμων τεράστιας σημασίας. Σ Αραβία και Ισραήλ μάλιστα επιδιώκουν σε κάθε ευκαιρία πολεμική κλιμάκωση σε Υεμένη, Παλαιστίνη και όχι μόνο.
Οι διακηρύξεις για μια πολυεπίπεδη και πιο φιλειρηνική εξωτερική πολιτική τελειώνουν οριστικά. Πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, παρέα με τα χιλιάδες πτώματα των προσφύγων για τα οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ό ίδιος πολιτικός ρεαλισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλευρό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ο ίδιος κυνισμός για την προστασία και την ανάπτυξη των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. 
Για αυτό προχωρούν σε εξοπλισμούς 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Για αυτό προσλαμβάνουν χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες. 
Για αυτό Αναδιοργανώνουν τον Στρατό και στέλνουν τους φαντάρους από την πρώτη μέρα στην "πρώτη γραμμή".
Για αυτό προωθούν την Στρατιωτικοποίηση του λαού μας με την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ.
Για αυτό ενσωματώνουν τις στρατιωτικές οργανώσεις των φασιστών
Όχι η ελληνική στρατιωτική εμπλοκή δεν είναι ένα αναγκαίο κακό είναι μια διπλή συμφορά για τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας. Είναι ντροπή για την αντιπολεμική παράδοση που έχει τουλάχιστον η αριστερά στον τόπο μας, είναι συμμετοχή στο έγκλημα, στις επεμβάσεις, στη βίαιη αναδιανομή συμφερόντων που προκαλεί πολλαπλές συμφορές στους λαούς της περιοχής. Είναι όμως και υποταγή στα συμφέροντα των εφοπλιστών και της ελληνικής πλουτοκρατίας, είναι λιτότητα και μνημόνια για να βγουν οι εξοπλισμοί και οι στρατιωτικές δαπάνες, είναι αναλώσιμο προσωπικό, μισθοφόροι και έφεδροι, που καλείται να βγει στην πρώτη γραμμή σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός του. 
Παράλληλα για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ. Ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο, εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, προετοιμάζουν τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αυτή είναι η ουσία της προνομιακής συμμαχίας του ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ και των Αξόνων του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου: η επιβολή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική.
Αυτά είναι τα λεγόμενα εθνική συμφέροντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλων των αστικών κομμάτων και του κόσμου του πλούτου που εξυπηρετεί το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού τους και ο Στρατός τους.
Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα παρόν και μέλλον βαθιάς εκμετάλλευσης επιχειρούν να μας τσουβαλιάσουν στην "εθνική ενότητα "τους.
Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα, η ανάγκη της εργατικής τάξης επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και η ιμπεριαλιστική αποστολή της Φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ, να εκτεθεί το Αξιόμαχο του ελληνικού στρατού για να μην κάνει την νεολαία κρέας στα κανόνια τους, να Ακυρωθούν οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να μπει ταξικός εργατικός διεθνιστικός φραγμός στον εντεινόμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για την κυριαρχία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η Φρεγάτα ‘ΛΗΜΝΟΣ’ και άσκηση ‘ΗΝΙΟΧΟΣ’ έχουν κοινό παρονομαστή, την αξιοποίηση του στρατού στις επιθετικές επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης. 
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλεύεστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Δεν τσιμπάμε στα ψίχουλα, κανένα ποσό δε θα μας κάνει μισθοφόρους, ψάξτε αλλού για πρόθυμους. Αντίθετα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα μέσα και έξω από το στρατό για να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου. Κανένα λιμάνι, κανένα αεροδρόμιο, κανένα πλοίο, κανένα αεροπλάνο στους σχεδιασμούς των φονιάδων. Καμία υπηρεσία για την τεχνική υποστήριξή τους και για τον ανεφοδιασμό τους. Δεν συμμετέχουμε στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις που οργανώνονται από το ΝΑΤΟ. Δεν είμαστε η οπισθοφυλακή τους.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Βραχονησίδες-Πετρέλαια, τις Επενδύσεις και το Ζωτικό Χώρο τους
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Μέση Ανατολή ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Το κείμενο υπογράφουν φαντάροι από τις εξής μονάδες:
ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ
ΚΕΠΒ
ΚΕΤΘ
124 ΠΒΕ
ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΚΕΝ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΠΔ ΘΗΒΑΣ
ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ
ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
583 ΤΑΓΜΑ ΠΡΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ.

285 Μ/Κ ΤΠ (ΑΤΣΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ)

96 ΤΕ ΚΑΙ ΜΕΘ
34η ΕΜΑ(ΑΣΣΗΡΟ ΘΕΣ/ΚΗ)
117 Α/Κ ΜΜΠ.
79 ΤΕ ΣΑΜΟΥ
79 ΤΜΧΕΘ Σάμου
ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα
Λέσχη Αξιωματικών Διδυμοτείχου
ΕΛΔΥΚ
10 ΤΥΑΔ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ
156 A/K MMΠ
Δ ΕΑΝ
211 EMA
212 ΕΜΑ
216 KIXNE.
101 A/K MMΠ 
98 TYEΘ
98 AΔTE (ΣTΔO KYPIAZH)

98 TMXEΘ
475 ΤΔΒΕΘ
128 ΣΕΤΗ - 128 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ.

543 ΤΕ Κω

156 Α/Κ ΜΜΠ – Αλεξανδρούπολης 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου