Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Όλη η Ελλάδα μια απέραντη ιμπεριαλιστική βάση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
 Νέες βάσεις των Αμερικανών σε Σύρο και Κάλυμνο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, πυρηνικά στην Πελοπόννησο! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας εμπλέκει όσο καμιά στους πολέμους: Για να υπερασπίσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο (ΑΟΖ, Ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος ενεργειακών-εμπορικών ροών παγκόσμιου ενδιαφέροντος), για να αναβαθμιστούν σε Χωροφύλακες των λαών της περιοχής τα κυβερνητικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την συμφωνία ολόκληρης της Αντιπολίτευσης, έγιναν οι "καλύτεροι φίλοι" των Αμερικανών, ανάπτυξαν "προνομιακή σχέση" ...
Η Ελλάδα είναι ένας βασικός σύμμαχος για τις ΗΠΑ, ένας πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή και ενεργειακός κόμβος στη Νότια Ευρώπη, τόνισε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). [...] Θεωρούμε ότι η θέση της Ελλάδας είναι κρίσιμη και μοναδική στον κόσμο, και ειδικότερα κατά μήκος του νότιου μέρους της Ευρώπης» συνέχισε ο κ. Πάιατ αναδεικνύοντας τη γεωστρατηγική της σημασία και επισήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο σύμπλεγμα τριών ξεχωριστών στρατηγικών προβλημάτων και υπογράμμισε πως είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος στην αντιμετώπισή τους".
Να δούμε τι σημαίνουν όλα αυτά. Στις ήδη γνωστές πληροφορίες για την αναβάθμιση της Ανδραβίδας και του Αράξου, για τη δημιουργία βάσεων drones στη Λάρισα και ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη προστίθενται και δύο νέες βάσεις σε Σύρο και Κάλυμνο.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες η μετατροπή της Σύρου σε στρατηγικής σημασίας σημείο επισκευής και ανεφοδιασμού των πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Ο πρέσβης Πάιατ δήλωσε πρόσφατα ότι τα ναυπηγεία στο Νεώριο πρέπει να αγοραστούν από επιχείρηση που ανήκει σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και γι’ αυτό επιδεικνύεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ.
Παράλληλα συζητείται και η ανακατασκευή αναβάθμιση του λιμανιού της Ερμούπολης ώστε να είναι δυνατή η πρόσδεση μεγάλων πλοίων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
Επίσης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποταθεί στην αμερικανική πρεσβεία και έχει προτείνει την κατασκευή ενός μεγάλου ελικοδρομίου σε ένα επίπεδο νησάκι έξω από την Κάλυμνο, προκειμένου να αποτελέσει τόπο προσγείωσης και ανεφοδιασμού συμμαχικών ελικοπτέρων.
Για να δούμε λοιπόν το μέγεθος της ενεργειακής και πολεμικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το δολοφονικό ρόλο αυτών των βάσεων:

  • Στηρίζουν τον αγωγό TAP 
  • Φέρνουν το Αμερικανικό LNG στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στην Ευρώπη μέσω των κάθετων οδών της Εγνατίας Οδού 
  • Στηρίζουν τον Πρίνο ενώ δεν αποκλείεται να δούμε LNG και στην Καβάλα 
  • Δημιουργούν βάση MQ-9 Reaper στην Λάρισα και τα οποία δεν έρχονται για παρατήρηση , αυτό το κάνουν τα RQ-4A Global Hawk τα οποία «σηκώνονται» από την Σικελία
  • Αμερικανικά κεφάλαια άνοιξαν το ναυπηγείο της Σύρου και η άφιξη του USNS Carson City καθώς και η αναφορά του Τζέφρι Πάιατ καταδεικνύει την σημασία του Νεώριου για το Αμερικανικό Ναυτικό στην Μεσόγειο 
  • Η Βάση της Σούδας διευρύνει τις αποστολές της. Από τα EP-3 Aries που περιπολούν στην Μαύρη Θάλασσα και ξεκινούν από την Σούδα, μέχρι το ατύχημα που αποκάλυψε το σκάφος που χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις, αποδεικνύουν ότι η Σούδα θα αποτελεί ορμητήριο.
  • Πρόσφατα οι βομβαρδισμοί στην Συρία από τις ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία αποκάλυψε όχι μόνο την συμμετοχή της βάσης της Σούδας αλλά και την κρισιμότητα του ρόλου.

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 
    ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου