Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Άλλος ένας νεκρός εργάτης στον κοινωνικό πόλεμο κυβέρνησης-Μνημονίων


Αλήθεια, η κυβέρνηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει τον νεκρό εργάτη όπως τον αεροπόρο του μοιραίου MIRAGE, θα δώσουν σύνταξη στην σύζυγο του και θα φροντίσουν τα παιδιά του δείχνοντας αντίστοιχη μέριμνα;;; 
Διέλυσαν τα σωματεία...
Εξαφάνισαν τα εργατικά δικαιώματα...
Επέβαλαν καθεστώς Δουλείας για το συμφέρον των επενδυτών και των επιχειρηματιών...
Τώρα εμείς θα συνεχίσουμε να μετρούμε τους ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ και των εργοδοτών; 
Άλλος ένας νεκρός εργάτης, σαραντάχρονος χειριστής χωματουργικού μηχανήματος, προστέθηκε στην μακρά λίστα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.


Ο σαραντάχρονος εργάτης εργαζόταν σε έργα οδοποιίας στην περιοχή των ξενοδοχείων της Ελούντας, όταν το χωματουργικό μηχάνημα που χειριζόταν, βρέθηκε ξαφνικά μέσα στην θάλασσα παρασύροντας και τον ίδιο.

Η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η έλλειψη μέτρων ασφάλειας και η εντατικοποίηση της εργασίας ιδιαίτερα στα χρόνια των μνημονίων, είναι οι κύριες αιτίες της μεγάλης αύξησης των εργατικών ατυχημάτων, τα οποία τα τελευταία χρόνια όχι μόνο έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό αλλά συνεχίζουν να αυξάνονται κατά 10% κάθε χρόνο.




Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του.
Απαιτεί την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανατηφόρου ατυχήματος και την απόδοση των όποιων ακόμα και ποινικών ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου