Σάββατο 7 Απριλίου 2018

 Τρομακτικός ο ιστορικός συμβιβασμός - πιο τρομακτικός από αυτόν του '89.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Τελικά χρειάζονται κάποιες παραπάνω διευκρινίσεις για όσους χυδαία συνεχίζουν να μιλούν για αμυντική υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας του ελληνικού κράτους, από τη "μονομερή τουρκική επιθετικότητα", ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΣ τη συγκεκριμένη και αποδεδειγμένη επιθετική πολιτική του ελληνικού κράτους, σε συνεργασία με ΝΑΤΟ-ΕΕ-διεθνείς συμμαχίες και άξονες


Ρωτάει ο ριζοσπάστης: "Θα πει τελικά το ΝΑΡ τι θα κάνει σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής και με την ισχυρή πιθανότητα εισβολής; Σε περίπτωση επιστράτευσης;".
Δε ντρέπονται να μιλάνε για "επιστράτευση" σαν πραγματικό σενάριο ενός "αμυντικού" πολέμου. 
Συγκαλύπτουν, δηλαδή -κι είτε είναι εσκεμμένο είτε μιλάμε για επικίνδυνη απώλεια αίσθησης της πραγματικότητας- το γεγονός ότι ο ελληνικός στρατός εκπαιδεύει και χρηματοδοτεί λέσχες εφέδρων και παράπλευρους στρατιωτικούς-αστυνομικούς μηχανισμούς για να εκτελέσουν ευρείας κλίμακας "αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις", στο όνομα μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ενάντια στο κίνημα, τους πρόσφυγες και τις μειονότητες, καθώς και σε μαζικά κομμάτια της κοινωνίας. 
Και, με περισσό θράσος, εγκαλούν το ΝΑΡ γι' αυτό...
(Ας μη θυμηθούμε, γελώντας πικρά, ότι ακόμα και το 1940 η επιστράτευση ήταν μερική κι ότι στην πρόσφατη ιστορία του ελληνικού κράτους το μόνο καθεστώς που κήρυξε γενική επιστράτευση ήταν η χούντα. 
Ναι: η χούντα. 
Ναι: για την Κύπρο. 
Εκεί όπου πρώτα, μαζί με το ΝΑΤΟ, υπονόμευσε το πολιτικό σύστημα ενός ολόκληρου λαού, στήριξε ή/και οργανώσε τις αντικομμουνιστικές εκκαθαρίσεις νότιων και βόρειων κυπρίων στα πλαίσια των δικτύων Stay Behind/Κόκκινης Προβιάς. 
Κι έπειτα, αφού υπέγραψε τη θανατική καταδίκη των φαντάρων της εθνοφρουράς και της ΕΛΔΥΚ, έκανε ένα νησί πάρκο κατοχικών στρατών, ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και διαίρεσης. 
Ας μην πούμε, επίσης, τι έκανε το σύνολο του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης ειδικά για αυτή τη συνέχεια του κράτους και της εξωτερικής του πολιτικής, και τι έκανε και το ΚΚΕ σχετικά με τη στήριξη αυτού του πολιτικού συστήματος [στο οποίο είναι πια -εδώ και 45 χρόνια- νόμιμο])
Φαίνεται, λοιπόν, πως το υπουργείο εθνικής άμυνας, η κυβέρνηση και το militaire.gr ντρέπονται να ρωτήσουν. Και μοιάζει σα να προσπαθεί το ΚΚΕ να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση (το λες και πολιτικό savoir vivre;).
Αξιοποιώντας μια γελοιογραφία της σύγχρονης μορφής του πολέμου, που έχει ξεπεραστεί εδώ και περίπου 70 χρόνια, το ΚΚΕ δίνει διαπιστευτήρια στην αστική τάξη ότι θα συναινέσει σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο για τα "πετρέλαιά μας", τις "πλουτοπαραγωγικές πηγές μας", τα "εθνικά και κυριαρχικά δίκαιά μας". 
Και κοροϊδεύει το λαό ότι παίζει κουκλοθέατρο με την ιστορία: φυσικά και θα συμμετάσχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 
Όμως, μην ανησυχείτε. 
Υπάρχει σχέδιο: αφού δώσει τη συγκατάθεσή του να πάει η νεολαία να σκοτωθεί με την αντίστοιχη τουρκική, πάντα "από ταξική σκοπιά" και "με το βλέμμα στραμμένο στο διεθνισμό", θα "αποσύρει την εμπιστοσύνη" από την αστική τάξη "που διεξάγει (τώρα) τον πόλεμο" και θα φέρει τη λαϊκή εξουσία... 
Πραγματικά, θα γελάγαμε αν δεν ήταν τόσο τρομακτικός ο ιστορικός συμβιβασμός - πιο τρομακτικός από αυτόν του '89. 
Αφού, λοιπόν, ρωτούν, ας τους εξηγήσει πρώτα κάποιος/α ότι "η σοσιαλσοβινιστική γραμμή που υιοθέτησε τελικά (sic - ΤΕΛΙΚΑ;! Σοβαρά τώρα;) η γερμανική σοσιαλδημοκρατία την περίοδο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου" δεν οφειλόταν στο ότι δεν είχε ασχοληθεί με το "τι πρέπει να γίνει αφού ξεσπάσει ο πόλεμος" αλλά στο ότι ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ να συναινέσει στο αιματοκύλισμα των λαών. 
Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ τους πολεμικούς προϋπολογισμούς και ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ στην όξυνση των εξοπλισμών και της πολεμικής προετοιμασίας.

Θέλει, τώρα το ΚΚΕ να απαντήσει σε τρία "απλά και μικρά" ερωτήματα;

1. ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ επί ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΜΗΝΟ την απόπειρα πώλησης στρατιωτικού οπλισμού, από την Ελληνική ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ στη Σαουδική Αραβία που ξεκληρίζει ολόκληρους πληθυσμούς στην Υεμένη; 
Και, μάλιστα, στο όνομα της "εθνικής ευθύνης", λόγω της συμμετοχής του σε ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ για το λαό συζητήσεις, που αφορούν τον πόλεμο, τη ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς. 

2. Τι έχει κάνει για τις ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που διεξάγονται εδώ και χρόνια στο Αιγαίο ενάντια στους μετανάστες, με τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ελληνικού-τουρκικού ναυτικού και λιμενικού μαζί με τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ; 
Πέρα από το να κοροϊδεύει, για μια ακόμα φορά, το λαό ότι αυτό είναι ένα ζήτημα "απώλειας εθνικής κυριαρχίας" κι όχι μια ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ κι ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ στα πλαίσια του ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... 

Το ΚΚΕ φυσικά και καταγγέλλει το τουρκικό κράτος για την "παράνομη" (sic) κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στο έδαφός του. 
Θα πει τίποτα για την πρακτική του ελληνικού κράτους και στρατού να κυνηγά μετανάστες ακόμα και οριακά μέσα στα σύνορα γειτονικού κράτους προκειμένου να μη χρειαστεί να τους επιτρέψει τη διαδικασία αίτησης ασύλου που δικαιούνται, με παράνομες απωθήσεις και επαναπροωθήσεις, άτυπες στρατιωτικές απελάσεις κλπ; 
Ή μήπως αυτό δεν είναι "εθνικά και ταξικά πρέπον"; 

3. Τι έχει κάνει για τις λέσχες εφέδρων και τη συν-εκπαίδευση τους - ουσιαστική συν-λειτουργία τους σε συγκεκριμένα εσωτερικά ζητήματα - με τον ελληνικό στρατό; 
Τι έχει κάνει για τις δεκάδες ασκήσεις "κατάληψης -και επανακατάληψης- κτιρίων", "μάχης μέσα σε πόλεις", "ελέγχου πλήθους", "αντιμετώπισης μεταναστών" και "τρομοκρατών" και τη συνεκπαίδευση φαντάρων-ΕΠΟΠ-εφέδρων-στελεχών σε όλη την παραμεθόριο, ακόμα και σε πόλεις όπως η Κοζάνη, συχνά σε γνώση του πριν καν συμβούν; 

Δε θα βάλει κανείς στη δύσκολη θέση το ΚΚΕ να απαντήσει τι κάνουν οι δυνάμεις του μέσα στο στρατό, με ποιους συνεργάζεται, τι διάολο κάνει για την ηγεμονική συμμετοχή της χώρας σε όλες τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ (τουλάχιστον αυτές που δεν αφορούν τον Ειρηνικό και τον αρκτικό κύκλο), πέρα από κάτι περιορισμένα σόου με κομματικές σημαίες, και τι δουλειά έχουν διαφημιστικά του σποτ στο militaire.gr.

Μόνο μια συμβουλή ίσως χρειάζεται: Πριν πάρουν αγκαζέ τον μαρξισμό-λενινισμό και βγουν να δικαιολογούν τους "αμυντικούς εθνικούς στόχους" στους οποίους δηλώνουν ότι συμμετέχουν, ας ξανακοιτάξουν τι σημαίνει "ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ".

Μετά, ας κοιτάξουν στα μάτια το προλεταριάτο σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη -το ελληνικό, το τουρκικό, το κυπριακό, της μέσης ανατολής, τους πρόσφυγες και τους αποκλεισμένους- κι ας του πουν ότι ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος ΔΕΝ είναι αντιδραστικός. 
Ότι από την ελληνική μεριά θα είναι ένας "δίκαιος πόλεμος", που αφορά τον "ζωτικό χώρο (ναι: Lebensraum, που θα έλεγε και ο Σμιτ το 1926) της λαϊκής εξουσίας". 
Αυτό, ειδικά, να το πουν στο πολυεθνικό προλεταριάτο -Κούρδων, Τούρκων, προσφύγων κλπ- στην Τουρκία. 
Κι αν τυχόν υγρανθεί το πρόσωπό τους, ας μην πιστέψουν ότι τους φτύνουν μαζί ο Λένιν, ο ιστορικός υλισμός και οι καταπισμένοι/ες. 
Ας πουν ότι θα είναι οι πρώτες ψιχάλες της καλοκαιρινής βροχής της παραγωγικής ανασυγκρότησης με τα πετρέλαια που θα αρπάξουν -επαναστατικώ δικαίω- από την Exxon Mobil και τα ΕΛΠΕ (ή μήπως ούτε καν από τα ΕΛΠΕ; Έλα μωρέ, "εξαρτημένο κεφάλαιο είναι"...).

Για όποιον και όποια θέλει να υπερασπιστεί την τάξη μας, το μπλοκάρισμα του πολέμου και της προετοιμασίας του είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι που από τώρα σχεδιάζουν τι θα κάνουν και πώς θα συμμετάσχουν (με ποιους "αστερίσκους", "ψιλά γράμματα" κλπ) στον πόλεμο που θα κηρύξει η αστική τους τάξη και το πολιτικό προσωπικό της, ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ. 

Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι εμείς επιλέγουμε να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ σε έναν πόλεμο: αυτόν που έχει κηρύξει το κεφάλαιο στους καταπιεσμένους. Κι αυτός ο πόλεμος περιλαμβάνει νεκρούς από όπλα σε Τουρκία, Ιράκ, Ουκρανία, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Φιλιππίνες και αλλού. Περιλαμβάνει νεκρούς από μπάτσους σε ΗΠΑ, Μεξικό, Χιλή, Ιράν και αλλού, Περιλαμβάνει πάνοπλους στρατιώτες στους δρόμους της Μόσχας, του Παρισιού, των Βρυξελλών, του Αμβούργου, της Μαδρίτης και αλλού. Περιλαμβάνει εξόριστους, φυλακισμένους και διωκόμενους σε κάθε σημείο του πλανήτη από "δυτικούς/ευρωατλαντικούς" και "ανατολικούς" τρομονόμους.

Και σε αυτόν τον πόλεμο ο στόχος μας είναι να εξοπλιστούν, ηθικά και υλικά, οι καταπιεσμένοι για να απαντήσουν. Αφού, ως σήμερα, μαζί με αυτή την ξεφτιλισμένη πολιτική εκπροσώπηση που έχουν, ηττώνται. 
Κάθε ελάχιστη νίκη και κάθε ανυποχώρητη μάχη, κάθε βήμα που δεν υποχωρεί για να μετρήσει πολιτική υπεραξία. κάθε αποφασισμένη σύγκρουση -ακόμα και η "τελευταία"- που δεν συνθηκολογεί με το θέαμα των ΜΜΕ και δεν γίνεται για να ικανοποιήσει την εσωτερική κατανάλωση της εσωτερικής γραφειοκρατίας, είναι μέρος αυτού του "πολέμου". 

Κι αυτή είναι η μόνη σοβαρή προετοιμασία που μπορεί να κάνει το εργατικό κίνημα για να ξέρει πώς θα απαντήσει στην ("απευκταία" φυσικά) περίπτωση ενός ελληνοτουρκικού πολέμου.

Δεν ξέρoουμε τι άλλο μπορεί να είναι παρά η ΗΤΤΑ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, του ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ σε έναν τέτοιο άδικο πόλεμο και έμπρακτο κάλεσμα στους επαναστάτες και τις επαναστάτριες του άλλου κράτους-ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου να κάνουν το ίδιο με κοινή στρατηγική και τακτική... 

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΡΕ 

ΥΓ: Επειδή υπάρχει κι ένα όριο στο ξεφτιλίκι, στην τελευταία παραπομπή του άρθρου του Ριζοσπάστη από γραπτό του Λένιν, η φράση κόβεται πριν φτάσει καν στην τελεία. Προφανώς δε βόλευε και έτσι λειτούργησε ο πάγκος του χασάπη, από τον οποίο δεν ξεφεύγει κανείς - ούτε ο Λένιν...

Αφού λοιπόν, ντρέπονται (; φοβούνται; σιχαίνονται;) να μιλήσουν για ταξικό "εμφύλιο", χωρίς τον οποίο -ισχυρίζεται ο Λένιν- δεν μπορεί να υπάρχει επαναστατική ανατροπή, θα παραθέσουμε εμείς γι' αυτούς όλο το απόσπασμα: 

"“Η άρνηση της στρατιωτικής υπηρεσίας, η απεργία ενάντια στον πόλεμο κτλ, δεν είναι παρά ανοησία, ανίσχυρο και άνανδρο όνειρο άοπλου αγώνα ενάντια στην εξοπλισμένη αστική τάξη, πόθος για εκμηδένιση του καπιταλισμού χωρίς σκληρό εμφύλιο πόλεμο ή μια σειρά πολέμους. Η προπαγάνδα της ταξικής πάλης και στο στρατό είναι χρέος του κάθε σοσιαλιστή, η δουλειά που αποβλέπει στη μετατροπή του πολέμου των λαών σε εμφύλιο πόλεμο είναι η μοναδική σοσιαλιστική δουλειά στην εποχή της ιμπεριαλιστικής ένοπλης σύγκρουσης της αστικής τάξης όλων των εθνών.” 

Λίγη ντροπή δε βλάπτει...

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου