Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Απλές κοτούλες οι πατριδοκάπηλοι εθνικιστές με τις σημαίες...


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: 
Ένας αεροπόρος γράφει για τους τρεις νεαρούς που μετά -ή μήπως πριν- το πασχαλινό τραπέζι, είπαν να πάνε σε κάποιες ελληνικές βραχονησίδες για να υψώσουν σημαία και να αποδείξουν την ελληνικότητά τους!
Στους "Τσάμπα μάγκες"!
Που παίζουν βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες των λαών.
"Με τη βλακεία που τους δέρνει" , ανταγωνίζονται σε εθνικιστικό παροξυσμό και πολεμοκαπηλεία την ακροδεξιά ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και μαυρίζουν την καθημερινότητα φαντάρων και μόνιμου προσωπικού.
Έβαλαν μια σημαία, μόνοι τους, εκ του ασφαλούς, σε μια έρμη βραχονησίδα, έδωσαν σόου για το φασιστικό ΣΤΟΧΟ και τη Χρυσή Αυγή.
Αυτοί είναι το "εθνικό μέτωπο" που κτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μια κυβέρνηση που μας θέλει ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ, να πεθαίνουμε δήθεν υπερασπιζόμενοι "την εδαφική ακεραιότητα", για να μπορεί να πουλά νησιά στους πλούσιους και να μας οδηγεί στον πολεμικό όλεθρο για τα πετρέλαια και τα κέρδη  του  του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Κόκκαλη, MOBIL, BP, TOTAL, ENI... 
Το κείμενο του σμηναγού δίνει απαντήσεις, αλλά προκαλεί και ερωτήσεις:
Σε ποια ακριβώς αποστολή έχασε την ζωή του ο πιλότος;
Είναι το FIR ελληνικός εναέριος χώρος;
Η συζήτηση περί "σημαίας" δεν εκθέτει μόνο τους φασίστες...
Κυρίως αποδεικνύει το πόσο εχθρική είναι στους εργαζόμενους η κυβερνητική αστική πολιτική, τα κρατικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, οι μύθοι και τα στερεότυπα που προβάλλει και το στρατιωτικό κατεστημένο!
ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Κόκκαλη...
Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ  με το αίμα των λαών
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Το κείμενο του Σμηναγού ε.α Λάμπρου Βαϊου:
Δεν γνωρίζω ποιά είναι τα “παλληκάρια” (η ορθογραφία είναι αμφιλεγόμενη) που -σκαφάτοι…- περιέρχονται ακατοίκητες νησίδες και βράχους στο Αιγαίο και υψώνουν σημαίες εκδηλώνοντας έναν δήθεν πατριωτισμό. Ούτε άκουσα (αν έδωσαν) εξηγήσεις για την πράξη τους. Ούτε θέλω να μάθω τα ονόματά τους, την κοινωνική τους ή κομματική τους προέλευση, τα γούστα ή τα “χόμπυ” τους. Στα μάτια μου εμφανίζονται δειλοί και πατριδοκάπηλοι – ιδιαίτερα όταν με αυτάρεσκο ύφος (αυτο)φωτογραφίζονται και (αυτο)διαφημίζονται στα social media με απλωμένες τις “παντιέρες” και κατόπιν “απέρχονται” για να δρέψουν τις “δάφνες”… σέρνοντας έναν ολόκληρο Κρατικό Μηχανισμό, ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ, να κάνουν τι ακριβώς; Να ελέγξουν τους χιλιάδες βράχους και νησίδες μήπως κάποιος “Ελληναράς” ύψωσε Σημαία; Ή μήπως κάποιος Τούρκος την κατέβασε;
Λογάριασαν τα “παλληκάρια” αυτά -έστω στοιχειωδώς- ότι κάποιοι Φαντάροι θα πρέπει να σέρνονται (ίσως για χρόνια) και να φυλάνε νυχθημερόν τον ανέξοδο πατριωτισμό τους, την πατριδοκαπηλία τους;
Το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η καθημερινή μετακίνηση των φρουρών, το ψυχολογικό τους κόστος, κλπ, κλπ; Μάλιστα την στιγμή που οι Φαντάροι μας είναι τόσο λίγοι και τόσο αναγκαίοι για την Άμυνα των Μεγάλων και Κατοικούμενων Νήσων;  Στην παρούσα διεθνοπολιτική συγκυρία της γειτονιάς μας;
Αν τα “παλληκάρια” ήταν πραγματικοί και αγνοί Πατριώτες θα σήκωναν την Σημαία μας και θα έμειναν εκεί φυλάσσοντάς την οι ίδιοι. Γιατί αυτή είναι η έννοια του “Υψώνω Σημαία” : Την υπερασπίζομαι ο ίδιος! Με την δική μου Θυσία!
Αυτό δεν το έκαναν – την “κοπάνησαν” κατά το κοινώς λεγόμενον, ως Δειλοί και …λαγοί.
Και ως Πατριδοκάπηλοι του αισχίστου είδους.
Δεν μου είναι ξένες και οι “δεύτερες” σκέψεις, που άλλοι έχουν ήδη καταθέσει για το συμβάν. Αν επιβεβαιωθούν, τότε… Ουαί!!!
Με εκτίμηση
Λάμπρος Βαΐου
Σμηναγός ε.α.
P.S. Ο Σμηναγός Μπαλταδώρος δεν την “κοπάνησε”, θυσιάστηκε για τη Σημαία.

Θέτουμε το απλό, αλλά εξίσου κρίσιμο ερώτημα
Είναι η παραβίαση του FIR παραβίαση εθνικής κυριαρχίας;
Διεθνολόγοι απαντούν ότι ο έλεγχος από μια χώρα ενός καθορισμένου διεθνούς εναέριου χώρου δεν ισοδυναμεί σε καμιά περίπτωση με άσκηση κυριαρχίας, ούτε αποτελεί πρόκριμα για μελλοντική επέκταση του εύρους του εθνικού εναέριου χώρου.
Πρόκειται αποκλειστικά για ζώνες αρμοδιότητας!
Η αρμοδιότητα αυτή ανατέθηκε το 1952 στην Ελλάδα, για όλο το Αιγαίο, κατά την Ευρωπαική Διάσκεψη για την εναέρια κυκλοφορία, χωρίς αμφισβήτηση από την Τουρκία. Η Τουρκία άρχισε να αμφισβητεί το καθεστώς αυτό τον Αύγουστο του 1974, με έναυσμα την σύγκρουση για το Κυπριακό, προσπαθώντας να εδραιώσει μέση γραμμή στο Αιγαίο μεταξύ των δύο περιοχών πληροφόρησης.
Σε ότι αφορά τα πολεμικά αεροσκάφη, η Αθήνα απαιτεί τα τουρκικά πολεμικά που πετούν στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου να της υποβάλλουν σχέδια πτήσης και να τίθεται υπό την επίβλεψη της ελληνικής εναέριας κυκλοφορίας.
Όμως τα πολεμικά δεν έχουν τέτοια υποχρέωση με βάση το διεθνές δίκαιο.
Για αυτό τα τουρκικά αεροσκάφη δεν υποβάλλουν.
Όμως τη μη υποβολή η Αθήνα την χαρακτηρίζει παραβίαση του ελληνικού FIR, όρος που δεν υφίστανται με βάση το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πρακτική.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα κατασκευάζει δικούς της κανόνες που δεν ισχύουν διεθνώς και στη συνέχεια εξανίσταται που παραβιάζονται.
Επιπλέον, προβαίνει σε συνεχείς αναχαιτίσεις και παρενοχλήσεις των τουρκικών πολεμικών με το πρόσχημα ότι παραβιάζουν το ελληνικό FIR με το να μην τους έχουν υποβάλλει σχέδια πτήσης.
Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι στο Αιγαίο δεν διεξάγεται ένας ακήρυκτος πόλεμος ως συνέπεια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για την επιβολή όρων κυριαρχίας, όπου το ελληνικό κράτος θεωρεί το Αιγαίο "ελληνική λίμνη" και το Τουρκικό κράτος διαμέσου της επίδειξης στρατιωτικής ισχύος θέτει ζήτημα συγκυριαρχίας και συνεκμετάλλευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου