Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Με τι λεφτά θα πληρωθούν οι φρεγάτες και τα αεροσκάφη; Μα από την κερδοσκοπία εις βάρος του λαού μας!


Επιχειρούν να μετατρέψουν την κερδοσκοπία της ΕΕ και της ΕΚΤ εις βάρος του λαού μας σε παραγγελίες για τις ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες!
Πως θα πληρωθούν τα υπέρογκα αυτά ποσά που αντιστοιχούν στα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα κόστους 6-7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ που εξαγγέλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Ποια είναι αυτή η μπάνκα των 8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ για την οποία μιλά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η οποία θα καλύψει το κόστος της αγοράς φραγατών-κορβετών-εκσυγχρονισμούς αεροσκαφών κλπ για να εξασφαλιστεί η κυριαρχία του ελληνικού κράτους σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, για να διασφαλιστούν τα κέρδη του Λάτση-Βαρδινογιάννη-MOBIL-EΝI-TOTAL;
Και γιατί αυτά τα τεράστια ποσά δεν δίνονται για την κάλυψη των τεράστιων κοινωνικών αναγκών, αλλά το 2019 θα επιβληθούν σκληρές περικοπές συντάξεων και κατάργηση του ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ που θα συντρίψει εντελώς τα λαϊκά στρώματα;

ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ή αλλιώς κερδοσκοπία της ΕΕ και της ΕΚΤ σε βάρος του λαού μας

Τα κέρδη που αποκόμισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μέσω του προγράμματος αγοράς τίτλων SMP (Securities Markets Programme) ανέρχονται σε 7,8 δις. Ευρώ. 
Πώς όμως προέκυψαν τα κέρδη αυτά; 
Η ΕΚΤ αγόρασε την περίοδο 2010-2012 στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, τίτλους (ομόλογα) του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν ιδιώτες σε τιμή πολύ μικρότερη από την ονομαστική τους αξία (περίπου 50% της ονομαστικής τους αξίας), λόγω του κινδύνου κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας. 
Ωστόσο, θα εισπράττει κατά το χρόνο αποπληρωμής του κάθε τίτλου ολόκληρη την ονομαστική του αξία συν το αντίστοιχο επιτόκιο.
Προκύπτει ένα κέρδος που τουλάχιστον αντιστοιχεί στη διαφορά ονομαστικής (και άρα πληρωτέας) αξίας του τίτλου και αξίας αγοράς του στη δευτερογενή αγορά κατά το χρόνο αγοράς του. 
Σημειώνεται ότι τα ομόλογα που εντάσσονται σε αυτό πρόγραμμα εξαιρέθηκαν από το PSI, προστατεύθηκε έτσι η κερδοφορία της ΕΚΤ και των επιμέρους εθνικών κεντρικών τραπεζών. 
Τα κέρδη των 7,8 δισ. ευρώ επιμερίζονται στις χώρες της Ε.Ε κατά αντιστοιχία με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ. 
Το ποσό που αντιστοιχεί στη Γαλλία είναι 2 δισ. ευρώ. 
Πρόκειται για κερδοσκοπία της ΕΕ και της ΕΚΤ σε βάρος του λαού μας –ο οποίος στην ουσία θα κληθεί να αποπληρώσει το χρέος που συνδέεται με τα ομόλογα στο ακέραιο και με τόκο– μπροστά στο κίνδυνο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας. 
Συνεπώς δεν χαρίζονται 2 δισ. ευρώ όπως αφήνεται να εννοηθεί.   
Πρόκειται για την ΛΕΗΛΑΣΙΑ του κόσμου της εργασίας από παλιά και νέα Μνημόνια, την ΕΕ και την ΟΝΕ!   

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

Πρέπει τώρα το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες εναντίον των εξοπλισμών. 

Το ζήτημα των εξοπλισμών είναι άμεσα συνδυασμένο με τα Μνημόνια, την καπιταλιστική ανασυγκρότηση, τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. http://diktiospartakos.blogspot.gr

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

δείτε και τα ακόλουθα άρθρα 

Επιστολή Ντράγκι 1

Επιστολή Ντράγκι 2

Πολύ αναλυτικό και αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου