Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

​ «Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»

Η​ «Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»​, συγκροτήθηκε τον Απρίλη του 2018, μετά από μια σειρά ενημερωτικών - διερευνητικών συνελεύσεων.
Σ​την Πρωτοβουλία σ​υμμετέχουν πολίτες της Αττικής​,​ ανεξάρτητα από τον τόπο της καταγωγής τους. Αφορμή ​της συγκρότησής της αποτέλεσαν οι παραχωρήσεις των δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων​ -σε μεγάλα τμήματα, γνωστά σαν «οικόπεδα», της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας- σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, καθώς και η εντατικοποίηση των ερευνητικών γεωτρήσεων στη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας («οικόπεδο» Ιωαννίνων).
Σκοπός της Πρωτοβουλίας είναι η συμβολή στην ενημέρωση και στην περαιτέρω ανάπτυξη των αντιστάσεων ενάντια σε μια επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα, που θα επηρεάσει αρνητικά τη συνολική θέση της χώρας και θα διαιωνίσει την υποταγή της σε ένα αδιέξοδο οικονομικό μοντέλο, που έχει σαν αποτέλεσμα την καταλυτική διατάραξη της αρμονικής σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και στη φύση. Σε αυτό το πλαίσιο, θα επιδιώξει κοινές ή παράλληλες δράσεις με φορείς και συλλογικότητες -στην Αττική και στις άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στις άμεσα «πληττόμενες»-, που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, στη βάση της αυτονομίας και της ισοτιμίας.

​Η λειτουργί​α και ​οι​ δραστηριότητες της Πρωτοβουλίας​ δημοσιοποιούνται​, μέσα από τα μέσα επικοινωνίας που αυτή διαθέτει​.

Ηλ/κή διεύθυνση ε​πικοινωνία​ς​ με την Πρωτοβουλία​: ath.stop.mining@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου