Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Tη δική της ¨Νύχτα των Κρυστάλλων¨ έζησε χτες το βράδυ η Μυτιλήνη


Tη δική της ¨Νύχτα των Κρυστάλλων¨ έζησε χτες το βράδυ η Μυτιλήνη με τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των προσφύγων που ζητούν ν απεγκλωβιστούν από τη Λέσβο. Μετά το τέλος της καθιερωμένης υποστολής της σημαίας που γίνεται κάθε Κυριακή το απόγευμα στον χώρο του παλιού Λιμεναρχείου στην προκυμαία της πόλης ομάδα γνωστών μελών της Χ.Α. μαζί με διάφορους ακροδεξιούς, ορισμένοι εκ των οποίων συμμετέχουν σε δυο τοπικούς συνδέσμους φιλάθλων, κινήθηκαν προς την πλατεία Σαπφούς 
σκοπό να προπηλακίσουν τους εκεί συγκεντρωμένους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες βρίσκονται στην πλατεία από την περασμένοι Τρίτη και ζητούν να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες ασύλου τους καθώς και να φύγουν από το νησί. Οι πρόσφυγες αμέσως σχημάτισαν ένα κύκλο και στην μέση έβαλαν τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να τα προστατέψουν. Λίγο αργότερα τα φασιστοειδή άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες, πέτρες, σιδερικά και κροτίδες μέσα στα γυναικόπαιδα. Οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν σχηματίσει έναν κλοιό γύρω από τους πρόσφυγες άρχισαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων για ν απομακρύνουν τους επιτιθέμενους. Τα φασιστοειδή έβαλαν φωτιά σε κάδους, έκαναν καταστροφές στα πεζοδρόμια και σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων. Καθ όλη την διάρκεια αυτών των επεισοδίων οι πρόσφυγες παρέμειναν στην πλατεία χωρίς να απαντούν στις επιθέσεις των ακροδεξιών. Οι επιθέσεις και καταστροφές συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς να υπάρξει ούτε μια σύλληψη, ούτε μια προσαγωγή από την αστυνομία. Τα ξημερώματα οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν με τη βία τους πρόσφυγες που παρέμειναν αμετακίνητοι στην πλατεία και τους μετέφεραν στη Μόρια. Μέχρις ώρας δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός των τραυματισμένων από τις δολοφονικές επιθέσεις προσφύγων που έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Πληροφορίες αναφέρουν για δεκάδες ανθρώπους.
Η επίθεση αυτή ήταν καλά οργανωμένη και μεθοδευμένη εδώ και μέρες καθώς υπήρχαν καλέσματα μέσω κοινωνικών δικτύων αλλά και μηνυμάτων στα κινητά. Στις επιθέσεις αυτές έδωσαν τον τόνο άτομα νεαρής ηλικίας κυρίως προερχόμενα από χωριά του νησιού. Ανάμεσα στις άναρθρες κραυγές που έβγαζαν κυριαρχούσε το «κάψτε τους» και πραγματικά αυτή ήταν η πρόθεση τους δεδομένου ότι πετούσαν φωτοβολίδες πάνω στις γυναίκες και στα μωρά. Η νύχτα αυτή που πέρασε θα γραφτεί στην ιστορία του νησιού ως μια μεγάλη ντροπή. Η κοινωνία της Λέσβου τα προηγούμενα χρόνια έχει δείξει την αμέριστη αλληλεγγύη και ανθρωπιά και δεν μπορεί να επιτρέψει σε μια χούφτα νοσταλγών του Χίτλερ και σ επαγγελματίες πατριδέμπορους να την μετατρέψουν σε ορμητήριο για ρατσιστικές επιθέσεις. Η Λέσβος είναι και θα μείνει νησί αντιφασιστικό, νησί αλληλεγγύης στους πρόσφυγες! Οι νεοναζί της εγκληματικής συμμορίας σε συνεργασία και συντονισμό με ακροδεξιά στοιχεία έχουν βγει στο προσκήνιο για να σπείρουν το ρατσιστικό δηλητήριο και τη διχόνοια στο νησί μας. Ο λαός της Λέσβου με τη μακρά δημοκρατική και προοδευτική παράδοση θ απομονώσει τα δολοφονικά στοιχεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου