Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης υπέρ των πετρελαιάδων από την ΕΡΤ1 με στημένη εκπομπή ύμνο στις εξορύξεις

Διαμαρτυρίες των συμμετεχόντων από Πρωτοβουλίες στην Ήπειρο - Greenpeace - WWF:
Dimitris Ibrahim, υπεύθυνος εκστρατειών Greenpeace:
Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιου είδους παρεμβάσεις, εδώ όμως θα κάνω μία εξαίρεση. Χθες προβλήθηκε στην ΕΡΤ επεισόδιο της εκπομπής Password για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.
Έδωσα μία μίνι συνέντευξη στον δημοσιογράφο παρουσία σκηνοθέτη και συνεργείου της ΕΡΤ στις 15 Φεβρουαρίου, όπου έδωσα απαντήσεις για τις επιπτώσεις της εξόρυξεις σε οικονομία, κοινωνία, κλίμα και περιβάλλον. Η συνέντευξη διήρκεσε αρκετά λεπτά.
Μου ήταν σαφές από την αρχή ότι η εκπομπή θα έκλινε υπέρ των εξορύξεων και ότι προφανώς δεν θα έπαιζαν όλες οι δηλώσεις, αλλά είχα καταλάβει ότι οι διαφωνίες και οι αντιρρήσεις όπως εκφράζονταν θα είχαν αυτοτελή χώρο. Δεν είχα αντιληφθεί ότι η εκπομπή επί της ουσίας θα ήταν ένας μονόλογος / ύμνος για τις εξορύξεις και ότι οι δηλώσεις θα μειώνονταν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και μόνο για να δώσουν "πάτημα" για απαντήσεις από τους υποστηρικτές του πετρελαίου. Συνολικά η 'αντίθετη άποψη" από Πρωτοβουλία - Greenpeace - WWF πρέπει να διαρκει κάτω από 5' επί των 57' που διαρκεί συνολικά η εκπομπή.
Αν αυτά τα γνώριζα εκ των προτέρων δεν θα συμμετείχα σε μία τέτοια εκπομπή και λυπάμαι πολύ που υποστήριξα ένα εγχείρημα που προσφέρει κακή υπηρεσία στην κοινωνία.
Ως πολίτης που πληρώνει (και υποστηρίζει) τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση νιώθω προσβεβλημένος που βλέπω την κυβέρνηση να επιχειρεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη τόσο απροκάλυπτα υπέρ της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Τι μπορείτε να κάνετε:

* Δείτε την προπαγανδιστική εκπομπή στο παραπάνω βίντεο

** Συμμετέχετε ως απάντηση μαζικά στην Πανηπειρωτική Πορεία την 1η ΙΟΥΝΙΟΥ - Βρείτε πληροφορίες στο σχετικό facebook.event

"Η 1η μεγάλη Πανηπειρωτική Πορεία στα Γιάννενα , ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων θα συμβεί την Παρασκευή 1η Ιουνίου. Σας χρειαζόμαστε όλους εδώ, να υποστηρίξουμε και να δηλώσουμε την αντίθεση μας σε σχέδια που όχι μόνο δεν θα ωφελήσουν, πέρα από την πετρελαϊκή εταιρεία, αλλά ενδέχεται να καταστρέψουν τη γη μας, τις ζωές μας και να μας διώξουν από τον τόπο μας." #savepirus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου