Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού χρησιμοποίησε την Εφημερίδα των Συντακτών για να πει ψέματα για τους Φυλακισμένους Φαντάρους

Πρωτόγνωρη αθλιότητα από το ΓΕΣ  που χρησιμοποίησε την φιλοκυβερνητική Εφημερίδα των Συντακτών για να διαδώσει τα ψέματα του.
Εκεί κατάντησαν προκειμένου να διασώσουν το Γόητρο του Στρατού που αφενός φυλακίζει αγωνιστές φαντάρους που εναντιώθηκαν στον Πόλεμο, τον Ρατσισμό και το Φασισμό...
Αφετέρου πρέπει να διασώσει το προφίλ του πιο δημοφιλούς κρατικού θεσμού...
Έδρασαν λοιπόν σαν κοινοί ψεύτες, παραπλανώντας και χειραγωγώντας τον λαό μας!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
ΠΡΩΤΟΝ: το ΓΕΣ παραπλανώντας τους συντάκτες της Εφημερίδας διέδωσε ότι και οι δύο φαντάροι συμμετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.
Όμως αυτό ισχύει μόνο για τον συνάδελφο που υπηρετεί στο Γ' Σώμα Στρατού καθώς ο φαντάρος από το Πυροβολικό συμμετείχε στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο του Μαρτίου.
Το ΓΕΣ έκανε λάθος;
Έτσι απλά;
ΟΧΙ. Παραπλάνησε τους συντάκτες της Εφημερίδας γιατί έπρεπε να δικαιολογήσει το σκεπτικό της Τιμωρίας: ότι δηλαδή οι συνάδελφοι συμμετείχαν σε Κομματική Συγκέντρωση!
Τώρα πως βαφτίζουν κομματική συγκέντρωση την Ταξική Συγκέντρωση που καλούσαν τόσα εργατικά σωματεία και το Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο που καλούσαν τόσες συλλογικότητες του εργατικού-αντιρατσιστικού-αντιπολεμικού κινήματος ρωτήστε τον ΑΓΕΣ Στεφανή!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: το ΓΕΣ παραπλάνησε τους αρθρογράφους ότι "έριξε" μικρές ποινές -σε επίπεδο Λόχου έγραψαν χαρακτηριστικά-, 5 μέρες και στους δύο φαντάρους.
ΨΕΜΑΤΑ.
Με 10 μέρες τιμώρησε ο Ταξίαρχος Διοικητής τον συνάδελφο στη Θεσσαλονίκη και 5 μέρες ο Διοικητής στο ΚΕΠΒ Θήβας.
Το ΓΕΣ και η κυβέρνηση επιχειρούν μέσω των λίγων ημερών φυλάκισης να περιορίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις, να περιορίσουν το πολιτικό κόστος τόσο για τον Στρατό που πρέπει να αποκρύψουν τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ και τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ του, όσο και για την κυβέρνηση που θέλει να διαφυλάξει επικοινωνιακά το φιλολαϊκό της προφίλ.
ΤΡΙΤΟΝ: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Στρατός ουσιαστικά με την ανοικτή κατασταλτική τους δράση εναντίον των φαντάρων θέλουν να τιθασεύσουν τις αντιδράσεις του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό που στρέφονται κατά της πολεμοκαπηλείας και την ταύτισης της με τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο "δημοκρατικός" τους Στρατός έχουν φυλακίσει 2 φορές φαντάρους που συμμετείχαν σε Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο, σε Αντιπολεμική Διαδήλωση και σε Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση.
Και το κάνουν αυτό παραβιάζοντας ωμά τα Συνταγματικά Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, λες και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας ενός κρατικού μηχανισμού όπως ο Στρατός είναι ανώτερος από το Σύνταγμα.
Τέταρτον: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ποινοκοποίησε από την πρώτη χρονιά διακυβέρνησης της την αγωνιστική δράση των φαντάρων. Την Πρωτομαγιά του 2015, 5 φαντάροι με στολή συμμετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη Διαδήλωση στην Αθήνα, κρατώντας πανό ενάντια στην Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ!
Η κυβέρνηση αρχίζει να Τιμωρεί από το 2016, όταν κορυφώνεται ο πόλεμος ενάντια στους πρόσφυγες, όταν αποφασίζει να γεμίσει την ελληνική επικράτεια βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, όταν εντείνονται οι πιέσεις του αστικού κατεστημένου για πιο ενεργητική συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους νέους βρώμικους πολέμους του σε Αφρική-Μέση Ανατολή και αναβάθμιση του ρόλου τους ως Χωροφύλακα σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο.  
Εμείς τους επαναλαμβάνουμε ότι ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, ούτε Αναλώσιμος στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, ούτε κρέας στα κανόνια για τα συμφέροντα του Λάτση-Βαρδινογιάννη-MOBIL-TOTAL-ENI.
Και αυτό πλέον το φωνάζουν δεκάδες εργατικά σωματεία, φοιτητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και αγωνιστές που δείχνουν με κάθε τρόπο την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ τους στους Διωκόμενους Φαντάρους.
ΤΕΛΟΣ: θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από την Εφημερίδα των Συντακτών, τους συντάκτες της οποίας ενημερώσαμε έγκαιρα και υπεύθυνα για τα λάθη τους.
Κυρίως θα περιμένουμε την τοποθέτηση τους απέναντι στο ΓΕΣ...
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
     
Δείτε τι γράφουν μετά τις πρόχειρες διορθώσεις του αρχικού κειμένου, σε ένα κείμενο που δεν βγάζεις άκρη καθώς παρουσιάζει το φαντάρο του Πυροβολικού να τιμωρείται για την συμμετοχή του στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και το Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο ταυτόχρονα! 

Πρωτομαγιάτικη φυλάκιση!

protomagia.jpg

Πρωτομαγιά, γαρίφαλο και κόκκινη σημαίαΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
Τα ελληνικά στρατά όχι μόνο δεν απεργούν, αλλά τιμωρούνται και στην περίπτωση που συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο λόγος για δύο φαντάρους που τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης επειδή παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά φορώντας τη στολή τους.
Ο λόγος για έναν νεαρό που υπηρετεί στο Γ΄ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος απηύθυνε αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη μέρα της Πρωτομαγιάς στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και ο οποίος τιμωρήθηκε από τον ταξίαρχο του με δέκα μέρες φυλάκιση. 
Λίγες μέρες νωρίτερα, ένας ακόμη φαντάρος, που υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, τιμωρήθηκε επίσης με φυλάκιση για τη συμμετοχή του σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Στρατιωτικές πηγές από το ΓΕΣ ανέφεραν στην «Εφ.Συν.» ότι οι δύο νεαροί τιμωρήθηκαν για παραβάσεις του «Στρατιωτικού Κανονισμού 20-1».
Την είδηση ακολούθησαν ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
«Το μήνυμα είναι σαφές: ο Ελληνικός Στρατός θέλει τους φαντάρους μόνο ως Πραιτοριανούς για να επιβάλλουν τα δόγματα πολέμου - καταστολής, εντός και εκτός συνόρων, αναλώσιμους στους ανταγωνισμούς για ΑΟΖ και πετρελαϊκά κοιτάσματα, συμμέτοχους-συνένοχους στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Ο φαντάρος Γ.Α. τιμωρείται γιατί τους αμφισβήτησε, γιατί εκφράζει ευρύτερες αγωνίες των συναδέλφων.
»Φορώντας τη στολή του Ελληνικού Στρατού –όπως είχε κάθε δικαίωμα– και ασκώντας τα συνταγματικά του δικαιώματα, ο συνάδελφος στρατιώτης εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τα ταξικά του αδέλφια, δηλώνοντας ότι οι φαντάροι είναι του εργαζόμενου λαού παιδιά» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος».

Προσπάθεια τρομοκράτησης

Τόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τη φυσική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης της στρατευμένης νεολαίας.
«Οι φαντάροι που συμμετέχουν σε αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές πορείες εκφράζουν ευρύτερες αγωνίες των συναδέλφων τους και της νεολαίας ενάντια στον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Με τη στάση τους στέλνουν ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετέχουν στους βάρβαρους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που αιματοκυλούν τους λαούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», διαβάζουμε στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου