Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις της Νέας Φώκαιας: οι Φαντάροι Δούλοι από το Κάτεργο σας Χαιρετούν!

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ Η ΚΑΤΕΡΓΟ; Εργασιακή Εκμετάλλευση και σοβαρά ατυχήματα απειλούν ακόμη και την ζωή των στρατιωτών
Το λέμε ξανά: ο Στρατός δεν είναι του Παραλόγου η θητεία...
Ο Στρατός είναι η απόλυτη λογική της απόλυτης εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων που καλούνται υποχρεωτικά κάθε χρονιά στο πλαίσιο του άχρηστου, επικίνδυνου και βλαβερού θεσμού του αστικού κράτους, της στρατιωτικής θητείας.
Για ένα ολόκληρο εξάμηνο μετατρέπονται σε Υπηρέτες στα ΚΑΑΥ-Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, ώστε οι στρατιωτικοί να απολαύσουν το προνόμιο των φθηνών διακοπών. 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι ΚΑΑΥ: ΚΑΑΥ είναι μονάδες που έχουν ως απώτερο σκοπό τη ψυχαγωγία και τις διακοπές στρατιωτικών και αποστράτων με ελάχιστο κόστος .
Όμως για να φτάσει ένα ΚΑΑΥ σε λειτουργικό επίπεδο απαιτούνται αρκετά χρήματα και πολλές εργατοώρες.
Έτσι κι' εμείς όταν μπήκαμε στο ΚΑΑΥ ξεκινήσαμε να μπαίνουμε σε διάφορα πόστα (ελαιοχρωματιστές, πλακατζήδες, συντήρηση εξωτερικού χώρου).
Όλες αυτές οι δουλείες γίνονταν μέχρι πριν από κάποια χρόνια από πολιτικό προσωπικό και όχι από φαντάρους αλλά τα Μνημόνια έδωσαν στον Στρατό τη δικαιολογία να κάνει περικοπές στα λειτουργικά έξοδα-και όχι στους εξοπλισμούς, τις ασκήσεις, τις αποστολές εκτός συνόρων- και οι μονάδες ΚΑΑΥ επανδρώθηκαν κυρίως από φαντάρους-άμισθους δούλους για να εκτελούνται οι εργασίες.
Αυτές οι εργασίες προκαλούν μικροατυχήματα αλλά και σοβαρούς τραυματισμούς. 
Τις προάλλες συνάδελφος μας χτυπήθηκε από κορμό δέντρου και παραλίγο να χάσει τη ζωή του.
Μάλιστα την επόμενή μέρα ο διοικητής δεν του αναγνώρισε το ατύχημα και απαιτούσε από το φαντάρο να δουλέψει ενώ αυτός πονούσε.
Τον τελευταίο καιρό με εντολή διοικητή κάποιοι συνάδελφοι μας δεν κάνουν στρατιωτικές υπηρεσίες αλλά αντιθέτως βάζουν πλακάκια και βάφουν μέχρι τα χαράματα για να ετοιμαστεί το ΚΑΑΥ.
Τις υπηρεσίες των συναδέλφων μας τις επωμιστήκαμε οι υπόλοιποι με αποτέλεσμά από δύναμη 33 άτομα, φτάσαμε να είμαστε 23 άτομα για 15 υπηρεσίες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό πλέον οι εξοδούχοι φεύγουν στις 7 αντί στις 3 όπως γινόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό.
Και αυτό έγινε για να δουλεύουν 4 ώρες παραπάνω μετά το φαγητό, πλέον και τα Σαββατοκύριακα.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ζητήθηκε από το περίπολο να μην εκτελέσει την υπηρεσία του και να σπάσει πέτρες με το κομπρεσέρ. 
Όλες αυτές οι δουλείες σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες μας έχουν εξαντλήσει.
Και σαν να μη φτάνει η εξάντληση που έχουμε, μετά από κάθε επίσκεψη του υποστράτηγου  μας ζητούνται παράλογα πράγματα. Για παράδειγμα η απομάκρυνση αμέτρητων χαλικιών από το στρατόπεδο.
Επίσης δεν διατηρείται η σωστή διαδικασία για τη μεταφορά των φαντάρων στο 424 που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας καθώς πολλές φορές αντί να μπει στρατιωτικό όχημα για τη διακομιδή μας σε αυτό μας υποχρεώνουν να χρησιμοποιούμαι δικό μας όχημα με αποτέλεσμα να πληρώνουμε μόνοι μας τα έξοδα μεταφοράς.
Επίσης παρόλο που για την ανακαίνιση των σπιτιών που θα μείνουν το καλοκαίρι οι αξιωματικοί έχει επιδειχθεί υπερβάλλοντας ζήλος, η επισκευή των άθλιων δικών μας τουαλετών γίνεται τη τελευταία στιγμή και έτσι ταλαιπωρούμαστε για ένα μπάνιο και άλλες σημαντικές μας ανάγκες.
Όλα αυτά ενώ πρόκειται το καλοκαίρι που το ΚΑΑΥ θα ανοίξει να κάνουμε τους δούλους των αξιωματικών (σερβιτόροι, μπάρμαν, μάγειρες κτλ).
Τέλος θα θέλαμε να ξέρουμε τι απαντάει το ΓΕΣ πάνω σε αυτά και η πολιτική ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι δε θα χρησιμοποιηθούν οι φαντάροι ως δωρεάν εργατικό δυναμικό στα ΚΑΑΥ.


Πιστεύουμε ότι τα προκλητικά προνόμια των στρατιωτικών πρέπει να καταργηθούν άμεσα.

Οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις πρέπει να «ανοίξουν» και να υποδεχτούν κάθε εργαζόμενο και νέο άνθρωπο. Ο στρατός πρέπει να απεμπλακεί από τη φύλαξη και συντήρηση τους. Να διοριστούν τώρα εργαζόμενοι για να καλύψουν τις πάγιες και σταθερές ανάγκες των ΚΑΑΥ.

Καλούμε τους φαντάρους να αρνηθούν τη Μετάθεση – Απόσπαση τους στα ΚΑΑΥ.

Απαραίτητη η βελτίωση των συνθηκών θητείας.
Νομίζουμε ότι ωρίμασαν πια οι συνθήκες για να διεκδικήσουμε:

• Αποδοχές για κάθε φαντάρο στο ύψος του βασικού μισθού.
• Κάλυψη όλων των ασφαλιστικών τους αναγκών.
• Η Θητεία να θεωρείται χρόνος προϋπηρεσίας, να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια.
• Οι φαντάροι να καλύπτονται για έναν (1) χρόνο από το Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας.
• Κάθε μετακίνηση του φαντάρου (σε έξοδο-άδεια), κάθε επίσκεψη του σε Μουσείο -Αρχαιολογικό χώρο – Θέατρο - Κινηματογράφο κλπ. πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Προϋπόθεση της βελτίωσης της θέσης των στρατευμένων είναι η ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στα στρατόπεδα, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η κατοχύρωση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ δράσης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου