Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ-ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

Σε πληθώρα καθεστωτικών μέσων αναπαράγονται οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου όπου ξεκαθάρισε "ότι την δεδομένη χρονική στιγμή δεν τίθεται ζήτημα αύξησης της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας. Υπογράμμισε ότι αυτή τη χρονική στιγμή λαμβάνουν χώρα πολλές αλλαγές στο στράτευμα. Συμπλήρωσε ότι κάποια στρατόπεδα θα συμπτυχθούν, ενώ σε εθελοντική βάση θα δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις".
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:
Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί το καλλιεργούμενο κλίμα "εθνικών κινδύνων" προκειμένου να ικανοποιήσει ένα από τα βασικά αιτήματα του στρατιωτικού κατεστημένου: 
την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες ώστε να διαρκεί 12 μήνες -αντί εννέα μήνες, όπως ισχύει σήμερα.
Το σχέδιο –το οποίο έχει κατατεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν- προβλέπει αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς από 9 μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες και για Aεροπορία και Nαυτικό στους 15 μήνες –από 12 που είναι σήμερα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φοβάται την οργή της νεολαίας και μετρά αντιδράσεις, με τους δύο Υπουργούς Άμυνας να παίζουν σε διαφορετικό ακροατήριο!
Ουσιαστικά έρχεται να προστεθεί μια ακόμη ψηφίδα στο πολεμοκάπηλο παζλ της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Μόλις στις 21/03/2018 γράφαμε με αφορμή το μπλοκάρισμα των μεταθέσεων των φαντάρων που υπηρετούν στα Δωδεκάνησα:
Απολυτήριο από τα σύνορα για τους φαντάρους επιβάλλει η κυβέρνηση! Οι στρατιωτικοί ανακοίνωσαν στους συναδέλφους ότι λόγω της έντασης στα Ελληνοτουρκικά οι φαντάροι θα παραμείνουν Αμετάθετοι, δηλαδή θα πάρουν απολυτήριο από την Νίσυρο. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος εκμεταλλεύονται την σύλληψη των στρατιωτικών στον Έβρο, που συνέβη και δική τους ευθύνη, εξαιτίας της παράνομης συμμετοχής του Ελληνικού Στρατού στις απάνθρωπες επαναπροωθήσεις προσφύγων-μεταναστών για να κάνουν πράξη τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους:
δηλαδή, η θητεία των παιδιών λαϊκών οικογενειών θα αρχίζει και θα τελειώνει στα σύνορα.
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την κρίση στις σχέσεις των δύο κρατών που προκαλεί ο ανταγωνισμός τους για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου προκειμένου να επιβάλλει τις πολεμοκάπηλες επιλογές της, παραβιάζοντας βάναυσα τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Βλέπουμε δηλαδή, ότι μετά τον νέο τρόπο Κατάταξης που φέρνει τους νεοσύλλεκτους φαντάρους στην Πρώτη Γραμμή από την πρώτη μέρα, γίνεται πράξη και η απαίτηση του αντιδραστικού στρατιωτικού κατεστημένου οι φαντάροι να απολύονται από τα σύνορα. http://diktiospartakos.blogspot.gr

Ενίοτε ανακοινώνεται η προώθηση της αύξησης της Στρατιωτικής θητείας, η αύξηση χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και η Στράτευση στα 18 μέσω της "Ωφέλιμης Θητείας" που εντείνει τους ταξικούς διαχωρισμούς μεταξύ της στρατευμένης νεολαίας: 
ο Στρατός θα εκμεταλλεύεται εργασιακά τους νέους με ανώτερες σπουδές και εργασιακή εμπειρία (βλέπε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους κλπ), ενώ θα στρατεύει όσο το δυνατόν σε πιο μικρή ηλικία τους νέους λαϊκών οικογενειών ως αγγαρειομάχους, σκοπάνθρωπους, Αναλώσιμους των πρώτων λεπτών σε μια ελληνοτουρκική πολεμική αναμέτρηση! 
Από την άλλη μεριά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έρχεται ξανά ξανά και επιχειρεί -πάντα γνωρίζοντας τραγική ΑΠΟΤΥΧΙΑ- την πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών εκμεταλλευόμενος τα εργασιακά αδιέξοδα και την φτώχεια που έχει προκαλέσει με τα Μνημόνια που ψηφίζει.
Μάλιστα, όχι μόνο δεν αποδέχεται την φοβερή ΑΠΟΤΥΧΙΑ των προηγούμενων διαγωνισμών -όταν ζητούσε την πρόσληψη 3000 χιλιάδων Μισθοφόρων ΟΒΑ και στράτευε τελικά 120 άτομα- αλλά συνεχώς ανεβάζει τον πήχη στις προσλήψεις.
Για αυτό διαβάζουμε ξανά ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επαναφέρει το ζήτημα της Στράτευσης των Φτωχών Γυναικών, καλώντας σε Εθελοντική Θητεία που θα ανταμείβει με Μόρια σε επόμενους Διαγωνισμούς Πρόσληψης Μισθοφόρων στις Ένοπλες Δυνάμεις για ένα 6μηνο! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Στρατός εκμεταλλεύονται την εθνικιστική προπαγάνδα και το φιλοπόλεμο κλίμα που καλλιεργούν περί Διακρατικής ελληνοτουρκικής σύγκρουσης για να εντείνουν τον Κοινωνικό Πόλεμο που διεξάγουν εναντίον του εσωτερικού εχθρού, του κόσμου της εργασίας και της Νεολαίας.
Τα μέτρα αυτά κατά της νεολαίας βρίσκουν την προέκταση τους στην απαίτηση υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ που βρίσκουν σύμφωνη και την καθεστωτική Αριστερά δια στόματος της Κανέλλη, εκπροσώπου του ΚΚΕ!
Πολεμικοί εξοπλισμοί που αλληλεσυνδέονται με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της "Ευρωπαϊκής Άμυνας", θεωρούνται απαραίτητοι για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Ανατολική Μεσόγειο-Αφρική είτε με τη φανέλα του ΝΑΤΟ-ΕΕ είτε με τα εθνικά χρώματα,  αποτελούν απαίτηση της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας και εντάσσονται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει τον Πόλεμο ως Πυλώνα καπιταλιστικής ανάπτυξης (θυμάται άραγε κανείς τα σχέδια του Ήσυχου, ΑΝΥΕΘΑ της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα στελέχους της ΛΑΕ;).  
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι πρόκειται για έναν ολόπλευρο ταξικό πόλεμο εναντίον των εργαζομένων. Τα σφαγεία του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα είναι η συνέχεια του ελληνικού κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που φορτώνει φόρους το γονιό, ανεργία και απελπισία τους εργαζόμενους και την νεολαία, κλέβει την σύνταξη, αρπάζει το σπίτι της λαϊκής οικογένειας, μας βυθίζει σε ένα παρόν και μέλλον πρωτόγνωρης εκμετάλλευσης και καταπίεσης !
Για αυτό το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, η αστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Στρατός που αποκαλύπτει το πραγματικά ΕΧΘΡΙΚΟ του ταξικό πρόσωπο μας ζητούν να γίνουμε ΕΜΕΙΣ και όχι φυσικά οι ΛΑΠΑΔΕΣ τα πλουσιόπαιδα, Κρέας στα Κανόνια για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα που θα αρπάξουν ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, η MOBIL, EXXON, ENI, TOTAL!
Η πάλη εναντίον της Καπιταλιστικής Αναδιάρθρωσης και του Μονόδρομου της καπιταλιστικής ανάπτυξης διαμέσου της δουλοποίησης μας συνδέεται άμεσα με την πάλη ενάντια τον Πόλεμο, το Φασισμό και Εθνικισμό. 
Απαιτείται ένα νέο εργατικό διεθνιστικό αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που θα βάλει πρόταγμα την Ανατροπή της αστικής πολιτικής και των κυβερνήσεων Τσίπρα-Καμμένου-Ερντογάν, με κοινούς αγώνες των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Δημοκρατία της Μακεδονίας, ενάντια στις πετρελαϊκές εταιρείες και τους χρυσοθήρες, αλλά και το ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Η κινητοποίηση στο Πεντάγωνο την Πέμπτη 22/03 ενάντια στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και στις πολεμικές προετοιμασίες είναι η πρώτη απάντηση.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα αναλάβει μεγάλη πρωτοβουλία ενημέρωσης της νεολαίας και των εργαζομένων και θα συμβάλλει στον Συντονισμό της πάλης για την ανάπτυξη αγώνων.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου