Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα ΚΑΑΥ-Κάτεργα στις Φωκαιες Χαλκιδικής

Συλλογική Επιστολή πρώην Αποσπασμένων Φαντάρων στο Εργασιακό Κάτεργο

Είμαστε φαντάροι οι οποίοι τις τελευταίες δυο βδομάδες, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, πηγαίναμε στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις στις Φωκαιες για να καθαρίσουμε πευκοβελόνες και να βοηθήσουμε στην «ειδική αποστολή» που έχει αναλάβει ο διοικητής εκεί.
Με μεγάλη μας αγανάκτηση, αλλά και ικανοποίηση που αποφάσισαν να αντιδράσουν, διαβάσαμε την περασμένη βδομάδα την επιστολή των μόνιμων εκεί φαντάρων στο Δίκτυο Σπάρτακος, η οποία παρουσιάζει την κατάσταση έτσι όπως την είδαμε και με τα δικά μας μάτια...ΑΘΛΙΑ!
Εξοντωτικές εργασίες μέχρι τις 7 το απόγευμα (πάνω από 10 ώρες) με το διοικητή να φέρεται αδίστακτα και σαδιστικά.
Βεβαίωσαν τελικά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις φοβίες μας καθότι κι εμείς αναρωτιόμασταν πόσο αυταρχικά μπορεί να φερόταν στους μόνιμους φαντάρους αν σ εμάς συμπεριφέρεται με το ύφος του χειρότερου εργοδότη. 

Για να καταλάβετε για τι βαθμό εκμετάλλευσης μιλάμε θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ΚΑΑΥ Φωκαιων είναι τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, με μεγάλες υποδομές, κάτι που συνεπάγεται και απαιτητική συντήρηση.
Κληθήκαμε λοιπόν να καθαρίσουμε τις πευκοβελόνες μιας τεράστιας έκτασης, όσο κυνικό κι αν σας ακούγεται, για να κάνουν «απρόσκοπτα» οι καραβανάδες τις διακοπούλες τους σε ένα καθαρό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διοικητή, θέρετρο πολυτελείας. 
Από τη πρώτη μέρα που πατήσαμε το πόδι μας διαπιστώσαμε απ το κήρυγμα του διοικητή περί τίνος πρόκειται. Όπως μας έλεγε γεμάτος νεύρα και το μάτι του να γυαλίζει «εδώ ήρθατε για να δουλέψετε, δεν ήρθατε ούτε για εκδρομή, ούτε για πικνικ, η υπηρεσία σας έβαλε τριακόσια ευρώ για να σας μεταφέρει και θα πρέπει να τα σεβαστείτε! Είναι σαν επιχείρηση, έσοδα-έξοδα και θα πρέπει να τα βγάλετε».
Και μόνο απ αυτό το παραλήρημα μπορεί να καταλάβει κανείς πως αντιμετωπίζονται οι φαντάροι στα ΚΑΑΥ σαν ΑΜΙΣΘΟΙ ΔΟΥΛΟΙ.
Το παράλογο του πράγματος έγκειται στο ότι θα μπορούσαν να δώσουν αυτά τα χρήματα σε μόνιμο εργατικό δυναμικό που θα έκανε και καλύτερη δουλειά, αλλά προτιμούν να διατηρήσουν το καθεστώς εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων ακόμη κι αν φαινομενικά δε συμφέρει την «επιχείρηση». 

Ξέρουμε πολύ καλά όμως πως το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι και η ευθύνη δεν είναι μόνο του διοικητή. Επικεφαλής της ειδικής αποστολής ή καλύτερα της ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ είναι ο υποστράτηγος του Γ Σώματος ο οποίος όποτε ερχόταν να επιβλέψει, επέπληττε τον διοικητή γιατί δεν ανταποκρίνεται στο χρονοδιάγραμμα με αποτέλεσμα αυτός με τη σειρά του να γίνεται πιο απαιτητικός-αυταρχικός με τους φαντάρους για να αντεπεξέλθει και να κερδίσει τελικά την εύνοια του Υποστράτηγου και γιατί όχι ένα αστεράκι παραπάνω ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. 

Δεν υπάρχει εναλλακτική ούτε μπορούμε να επαναπαυτούμε με μια επιφανειακή βελτίωση των συνθηκών για τους φαντάρους στα ΚΑΑΥ.
Αυτό το καθεστώς εργασιακής εκμετάλλευσης στο όνομα της υπηρεσίας στη πατρίδα" πρέπει να τελειώσει ΤΩΡΑ.
Την ώρα μάλιστα που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για τους πολεμικούς σχεδιασμούς τους σε όπλα μαζικής καταστροφής η ξεδιάντροπη εκμετάλλευση των φαντάρων απ τον Ελληνικό Στρατό κάθε χρόνο θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αντικατασταθεί από ΜΟΝΙΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

Τηλ: 6932 955437 
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου