Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Δε θα μείνουμε Θεατές.... Όλοι στην πρεσβεία του Ισραηλινού κράτους

Οι εικόνες αυτές των Ισραηλινών πολιτών και νέων, που παρακολουθούν από απόσταση ασφαλείας τις συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων αμάχων και ισραηλινού στρατού, είναι ίσως πιο εξοργιστικές από αυτές με τα σώματα των δολοφονημένων Aπάθεια, συναισθηματική αποστασιοποίηση, βαριεστημένα -κουρασμένα βλέμματα, σαν να παρακολουθούν διαφημίσεις ή ένα reality. Η καταπίεση, οι εκτοπισμός, ο συστηματικός εξανδραποδισμός ενός λαού,
που συμβαίνει πλέον επί δεκαετίες σε αυτούς του τόπους, αντιμετωπίζεται σαν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο της καθημερινότητας, είτε ως τηλεοπτικό θέαμα, είτε ως μια υποχρέωση που πρέπει να γίνει για να μπορεί ο ρασταφάριαν νέος της φωτογραφίας να απολαύσει αμέριμνος τον εναλλακτισμό του. Ο Χόρχε Σεμπρούν έγραφε κάποτε ότι το Ισραήλ είναι το προπύργιο των αξιών της δημοκρατικής δύσης μέσα στην καρδιά της ισλαμικής μέσης ανατολής και είχε δίκιο με ανεστραμμένο τρόπο φυσικά: καταπίεση, εκτοπισμός, εκμετάλλευση, αρπαγή περιουσιών, γαιών, εδαφών καταστροφή καλλιεργειών κλπ Καμία ιμπεριαλιστική αξία που να μην πραγματώθηκε στο ακέραιο από το ισραηλινό κράτος

ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ-ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ-ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με τη συναίνεση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ κλπ)) ενισχύουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτιστικές σχέσεις με το Ισραήλ ενώ προσδένονται όλο και περισσότερο στο άρμα του ΝΑΤΟ. 
Η συνεργασία με το Ισραήλ για τις ΑΟΖ και την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων, η πρόσφατη τριήμερη επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΣ στο Ισραήλ με ζητημένο τη διεύρυνση της συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, ο αιματοβαμμένος ρόλος της βάσης της Σούδας και ο πολλαπλασιασμός των ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, οι συχνές και αναβαθμισμένες στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ αποτελούν στοιχεία του επικίνδυνου άξονα ΗΠΑ-Ελλάδας-Ισραήλ, με τη συμμετοχή της Κύπρου και της Αιγύπτου του στρατηγού Σίσι.
Ο άξονας αυτός καθιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το ελληνικό κράτος συνένοχους των Ισραηλινών και ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής.
Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας θα πρέπει να σταθούν με αμέριστη αλληλεγγύη στο πλευρό της ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης.
Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα απαιτεί τον τερματισμό όλων των σχέσεων της χώρας μας με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ!
Όχι στον αιματοβαμμένο άξονα με ΗΠΑ – Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ - Αιγύπτου.
Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα
Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
ΟΥΤΕ ΧΑΜΑΣ-ΟΥΤΕ ΑΜΠΑΣ

ΠANTOY KAI ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
Χαιρετίζουμε τον Αγώνα όλων των Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αγωνιστών για την Ελευθερία και την Συνύπαρξη.
Τους Αντιρρησίες Συνείδησης στο Ισραήλ που δίνουν το χέρι στον Παλαιστίνιο αγωνιστή, τους βρίσκουμε δίπλα δίπλα να παλεύουν ενάντια στον Ιμπεριαλισμό, το Θρησκευτικό Φονταμενταλισμό και το Καθεστώς Απαρτχάιντ.
Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης αποτελεί προέκταση της πάλης του κόσμου της εργασίας στην περιοχή ενάντια στον Ολοκληρωτικό Καπιταλισμό.  

Μόνη απάντηση το σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα.
Όλοι στην πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία την Τρίτη 15 Μάη. Συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής, στις 6 μ.μ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου