Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ελεύθερος ο Έμπορος όπλων-Φυλακή ο Αγωνιστής Φαντάρος!

Αν είναι δυνατόν: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ τον εμπλεκόμενο στο τεράστιο σκάνδαλο των εξοπλισμών έμπορο όπλων Θ.Λιακουνάκο.
Με αναστολή καταδικάστηκαν ο «εθνικός προμηθευτής» πολεμικών εξοπλισμών Θ. Λιακουνάκος και η παρέα του για το σκάνδαλο την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς. 
Συγκεκριμένα,  το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή τους Θωμά Λιακουνάκο και τον υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, Ηλία Αρκουμανέα και τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.

Επιπλέον το Δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και ειδικότερα στον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα καθώς επίσης και τους Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα.

Κάποιες λεπτομέρειες. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Στρατός τους ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ τον αγωνιστή φαντάρου Γιώργο Ανανιάδη που συμμετείχε στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση.
Διαβάστε το χαιρετισμό του συναδέλφου Γιώργου Ανανιάδη και βγάλετε τα συμπεράσματα σας:
  «Μετά από μια επίπλαστη περίοδο ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών οι σειρήνες του πολέμου ηχούν ξανά και τα γρανάζια του συστήματος προετοιμάζονται πυρετωδώς για μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη.
Η ιστορία μας έχει διδάξει. Ξέρουμε καλά την συνταγή υπέρβασης της κρίσης τους κάθε φορά που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Από τη μια, ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας, από την άλλη, όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με σκοπό το ξαναμοίρασμα της πίτας, τον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων και θαλάσσιων εμπορικών και ενεργειακών ροών.
Σ’ αυτό το διεθνές πλαίσιο και όχι ξέχωρα, εντάσσεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός και η αναβαθμισμένη εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, σε αγαστή συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τον αντιδραστικό άξονα μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, και του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ.
Μας ζήτησαν να ορκιστούμε ότι θα υπερασπιστούμε την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Όμως στο όνομα της εθνικής ενότητας ετοιμάζονται να αγοράσουν γαλλικές φρεγάτες δισεκατομμυρίων για να διασφαλίσουν την κατοχύρωση των ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, και του κυρίαρχου πολυεθνικού κεφαλαίου, της TOTAL, της Exxon Mobil και άλλων πετρελαϊκών κολοσσών. Παράλληλα, ετοιμάζονται να αναβαθμίσουν τα f-16 για να εδραιώσουν το ρόλο του υπηρέτη και δήθεν εγγυητή της ασφάλειας στα Βαλκάνια κι όλα αυτά με τα ευχολόγια του ΝΑΤΟ και του Αμερικανού Πρέσβη.
Τα παπαγαλάκια και το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό προσπαθούν να μας πείσουν για τη δήθεν μονοδιάστατη τουρκική προκλητικότητα. Ωστόσο, τόσο μέσα όσο κι έξω απ το στρατό, το κλίμα συνεχούς κινδύνου θερμού επεισοδίου, ο μιλιταρισμός και η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, ο εθνικιστικός παροξυσμός, η ένταση των πολεμικών προετοιμασιών και η όλο και πιο εντεινόμενη πολεμοκαπηλεία γίνονται για να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων.
Την ίδια ώρα που η πολιτική της Ε.Ε. και των μνημονίων, γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, τσακίζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, διαλύουν τις κοινωνικές παροχές και ξεπουλάνε το τόπο μας. Την ίδια ώρα που καταδικάζουν τη γενιά μας στην ανεργία, την ελαστική εργασία και την μετανάστευση, μας καλούν να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους. Οι οπλοβιομήχανοι τρίβουν τα χέρια τους, οι λαοί πνίγονται στο εθνικιστικό δηλητήριο και νέες προσφυγικές ροές απ τη Μέση Ανατολή ετοιμάζονται να στοιβαχτούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Μας ζήτησαν να ορκιστούμε ότι θα υπερασπιστούμε την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Όμως στέλνουμε μισθοφόρους στρατιώτες έξω από τα σύνορα μας στο Κόσσοβο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλα αμερικάνικα προτεκτοράτα. Καμία αυταπάτη. Για τον ελληνικό στρατό ο εξωτερικός εχθρός είναι κοινή απειλή με τον εσωτερικό εχθρό, τον εχθρό ΛΑΟ. Αυτό ακριβώς αναδεικνύει η άσκηση καταστολής πλήθους που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην 113 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης, σε μια εικονική αναπαράσταση ειρηνικής διαδήλωσης που εξελίσσεται σε βίαιη, σενάριο αν και όχι πρωτότυπο, αφού έχουν επαναληφθεί αντίστοιχες ασκήσεις στο παρελθόν, ωστόσο ενδεικτικό των κυβερνητικών προθέσεων και των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στη χώρα μας.
Λέμε ότι ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα. Να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου και τη κούρσα των εξοπλισμών με μαχητικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Πρωταρχικός μας ρόλος να αναδείξουμε τον αντιδραστικό χαρακτήρα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού ενάντια στην αστική αφήγηση. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου ΤΩΡΑ. Να μη γίνει καμιά εξόρυξη από το Κεφάλαιο γιατί ΑΟΖ σημαίνει πόλεμος, δυστυχία, περιβαλλοντική καταστροφή και κέρδη για τους πετρελαιάδες.
ΕΞΩ απ’ το ΝΑΤΟ και τους άλλους άξονες του πολέμου. Χρέος μας να προτάξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση μεταξύ των λαών. Το μυαλό μας είναι και στους Τούρκους συντρόφους μας που μετράνε σήμερα τις ανάσες τους στη πλατεία Ταξίμ. Θα διαδηλώσουν κι αυτοί φια να υπερασπιστούν την Εργατική Πρωτομαγιά. Θα διαδηλώσουν κι αυτοί για ΨΩΜΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΕΙΡΗΝΗ ενάντια στη σκληρή καταστολή της κυβέρνησης Ερντογάν.
Ο πόλεμος που έρχεται δεν είναι ο πρώτος. Υπήρξαν άλλοι πόλεμοι πριν απ’ αυτόν. Όταν ο τελευταίος τελείωσε υπήρχαν νικητές και ηττημένοι. Στους νικημένους, ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα. Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο.»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437


ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστική Ομιλία Φαντάρου στην Ανεξάρτητη Ταξική Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου