Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Επεκτείνουν τα σύνορα υπερασπίζοντας αστικά συμφέροντα, αυτοί που "περιορίζουν", τσακίζοντας τον κόσμο της εργασίας!


Η ένταση του κοινωνικού πολέμου βρίσκει την συνέχεια της στην Απειλή Διακρατικού πολέμου, στην Αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού ρόλου της Ελλάδας και τις επεμβάσεις (νέα αμερικανική-Νατοϊκή βάση Λάρισας, έλεγχος εναέριου χώρου Μαυροβουνίου από Π.Α, συνεχείς ασκήσεις κλπ).
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές...
Η κυβέρνηση προπαγανδίζει την έξοδο από τα Μνημόνια αλυσοδένοντας τους εργαζόμενους για δεκαετίες, συνεχίζει την λεηλασία μισθών-συντάξεων, του κόπου και του ιδρώτα μιας ζωής στρώνοντας τον δρόμο στους επενδυτές και τις ιδιωτικοποιήσεις για να δεχτεί τα συγχαρητήρια του ΣΕΒ, ενώ η προβολή των "εθνικών κινδύνων" οδηγεί σε νέους εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων ευρώ που καταλήγουν σε αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες, τον Κόκκαλη και τον Χατζημηνά (εκσυγχρονισμός ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών ORION και F16), με όπλα μαζικής καταστροφής που απειλούν τους λαούς με απίστευτα μαζικά εγκλήματα! Ενώ ταυτόχρονα το καθεστώς Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού επιχειρεί να συνθλίψει τα κοινωνικά κινήματα, με χαρακτηριστικό επεισόδιο τη ΦΥΛΑΚΙΣΗ των τριών φαντάρων που ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ τους βρώμικους πολέμους τους και τα Δόγματα Πολέμου/Καταστολής!  
Η ίδια κυβέρνηση που "περιορίζει" με αυτόν τον τρόπο το παρόν και μέλλον των εργαζομένων διαμέσου του Π. Καμμένου προανήγγειλε ΑΟΖ κι επέκταση των χωρικών υδάτων του ελληνικού κράτους.
Ο Επεκτατισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οξύνει ακόμη περισσότερο τον συνεχώς κλιμακούμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό εκφράστηκε στα Ψαρά όταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε πως σύντομα η Ελλάδα θα επεκτείνει την εθνική κυριαρχική ευθύνη στον θαλάσσιο χώρο της, μέσα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ:
«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου».
Από την άλλη μεριά, το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, είτε για εσωτερικούς λόγους -καθώς το αστικό πολιτικό σύστημα της Τουρκίας επενδύει στον εθνικισμό όπως αντίστοιχα και το ελληνικό-είτε για να ενισχύσει τις διεκδικήσεις του τουρκικού αστικού κόσμου σε Αιγαίο-Κύπρο-Ανατολική Μεσόγειο όχι μόνο εντείνει την προβολή της στρατιωτικής της ισχύος (μια επικίνδυνη πολεμοκάπηλη τακτική που ακολουθούν βεβαίως και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις), αλλά πρόσφατα έστειλε το τουρκικό βυθοτρύπανο Πορθητής απέναντι από τις βόρειες ακτές της κατεχόμενης Κύπρου.

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία...

Υπάρχει μια συνεχή κλιμάκωση με πολλούς αναλυτές να θίγουν το ζήτημα των κινδύνων πολεμικού ολέθρου για τους λαούς το Φθινόπωρο όπου θα επιχειρηθεί να δημιουργηθούν τετελεσμένα από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τα κράτη Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου και τις κολοσσιαίες πετρελαϊκές εταιρείες.

Από αυτή την σκοπιά πρέπει να εξετάσουμε τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που δεν γίνονται για πρώτη φορά. 
Θυμίζουμε:

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προπαγανδίζει τον Επεκτατισμό του ελληνικού κράτους και στέλνει κρέας στα κανόνια




ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Τρεις είναι οι Άξονες των δηλώσεων Π.Καμμένου που στρέφονται εναντίον του λαού μας"



ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ 
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το εθνικό αφήγημα "η αμυνόμενη Ελλάδα και η επιτιθέμενη Τουρκία" είναι μύθος
Το ελληνικό κράτος σχεδιάζει να Επεκταθεί.

Να Επεκταθεί σε Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτό απαιτούν οι ενεργειακοί του σχεδιασμοί, τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, τα κέρδη του Λάτση, του Βαρινογιάννη, της Energean (πετρελαϊκής εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον Πρίνο και πίσω από αυτήν βρίσκονται σημαντικά εφοπλιστικά κεφάλαια).
Για αυτό οι κοινοί ενεργειακοί σχεδιασμοί με τις ΗΠΑ και η ταύτιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις η "προνομιακής συμμάχου και Φίλης" τους Αμερικής, που επίσης μετατρέπουν όλη την ελληνική επικράτεια σε μια απέραντη αμερικανική βάση.
Για αυτό οι κοινές ασκήσεις (βλέπε ΗΝΙΟΧΟΣ), οι άξονες του Πολέμου με τα κράτη του Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου, ο επιθετικός και επεκτατικός Ενιαίος Πολεμικός Χώρος Ελλάδας-Κύπρου.
Η Ελληνική άρχουσα τάξη με αυτές τις συμμαχίες, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τις νέες ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και την ρήξη ΗΠΑ-Τουρκίας, προωθεί την επιβολή με τον πιο επιθετικό τρόπο την πιο ακραία έκφραση των διεκδικήσεων της στην περιοχή. 
Οδηγεί από τη μεριά της τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχο στρατηγικών εμπορικών και ενεργειακών ροών να λάβει τη μορφή ενός Θερμού επεισοδίου, ενός Ολοκληρωτικού Πολέμου με την Τουρκία! 
Κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή. Εκεί δήλωσε:
Οι ημέρες που έρχονται για την πατρίδα μας είναι πολύ σημαντικές. Μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ο Πάνος Καμμένος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνωρίζουν ότι τα τεράστια συμφέροντα που εξυπηρετούν και ο τρόπος που επιχειρούν να τα επιβάλλουν διαμέσου της Στρατιωτικής Ισχύος οδηγούν στον Πόλεμο!
Και φέρνουν ολοένα περισσότερο Κρέας στα Κανόνια!
Αφού προχώρησαν στην εφαρμογή του νέου τρόπου Κατάταξης που προβλέπει ότι οι νεοσύλλεκτοι θα πηγαίνουν από την πρώτη στιγμή στην Πρώτη Γραμμή.
Χθες, ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ, Π.Καμμένος ότι "3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο».
Οι νέες αυτές πολεμικές προετοιμασίες απαιτούν "εθνική ενότητα", κρύβονται πίσω από εθνικιστικές-εμπρηστικές δηλώσεις μιας κυβέρνησης που επίσης προχωρά αδίστακτα τον πόλεμο κατά των προσφύγων, ενός ΥΕΘΑ που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί! 
Το εθνικιστικό σόου του παραλογισμού και του πολέμου είχε και αυτές τις δηλώσεις του Π.Καμμένου:
«Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι, κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω». (σσ με ποιο τρόπο; Θα προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση;)
«Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε»!
Φυσικά, με τις προκλητικές αυτές δηλώσεις και την έξαρση του πολεμικού πυρετού η κυβέρνηση προχωρά την Στρατιωτικοποίηση του λαού μας (βλέπε ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ), ενώ αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς τις Γυναίκες, αλλά και τους μαθητές σχολείων! 
"Θα δοθεί η δυνατότητα να περνούν και σχολεία και σήμερα παρουσιάζουμε και την πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα, ελπίζοντας μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε πλέον πιστοποιήσει την παρουσία γυναικών εθνοφυλάκων". 

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ 
 Πρέπει να Εμποδίσουμε τον Πόλεμο. 
Και εμπόδιο στο Πόλεμο είναι η αγωνιστική Απαίτηση του Κινήματος 

ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Κόκκαλη...
Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.
Το Λέμε ξεκάθαρα:
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ με το αίμα των λαών

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων, ο κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Απαιτείται επομένως ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά και Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου