Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Και όμως, παλιά στον Στρατό ήταν καλύτερα...

Συνάδελφος από το παρελθόν, βλέποντας με οργή αυτά που συνέβαιναν στην Λέσχη Αξιωματικών Σπάρτης (2014), μας γράφει για τη δική του εμπειρία στον Στρατό το 1986.
Σχεδόν 30 χρόνια μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο!  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ από μια Παλιά Σειρά...

1986, 39 ΕΣΣΟ:
Ειδικότητα οδηγός, απόσπαση από ΚΕΕΜ και για όσο διαρκούσε η εκπαίδευση ως οδηγός στην Λέσχη Αξιωματικών Σπάρτης.

Περιβάλλον καλό για την εποχή, εξόδους μια - μια, όσοι ήταν από εκεί διανυκτέρευση.
Εγώ δυστυχώς έξοδο μια - μια, καθαριότητα σε όλους τους χώρους, ο κοιτώνας στο υπόγειο με μονά κρεβάτια και από τους πιο καθαρούς, σκοπιά μόνο ημερήσια και καμιά άλλη, το βράδυ έρχονταν από το κέντρο -από το τάγμα των οδηγών.
 Φαγητό είχαμε την τύχη για τους 2/μιση μήνες που είμασταν εκεί να έχουμε ένα συνάδελφο εξ αναβολής 2ος μάγειρας του intercontinental. π
Παιδιά, ωραίες εποχές και αξέχαστες.
Από εκεί μετάθεση για Λήμνο 88 ΤΥΠΕΘ Κασπαγάς.
Λυπάμαι για αυτά που διαβάζω: την κακομεταχείριση οπλιτών, την βρομιά και όλα τα άσχημα, από ένα χώρο που πέρασα και πέρασα καλά.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά πήραμε την παρακάτω Επιστολή Καταγγελίας.
Τα συμπεράσματα δικά σας... 

Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης: σακατεύουν τους φαντάρους στη δουλειά

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ και ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΠΙΑΤΑ: Απίστευτη βρωμιά (μεταφορικά/κυριολεκτικά)!
Χαράς Ευαγγέλια για τα βύσματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-στρατιωτικών από Λακωνία/Γύθειο και τα αραχτά στελέχη!
Για μια ακόμη φορά γινόμαστε δέκτες καταγγελιών που αφορούν την κτηνώδη εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων με πρόφαση την επιτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος –της υποχρεωτικής στράτευσης!
Την κατάσταση κάνουν πιο δραματική και άδικη το πελατειακό κράτος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που βολεύουν για μια ακόμη φορά την κομματική τους πελατεία, ενώ τα στελέχη που λόγω επαγγελματικής ιδιότητας θα έπρεπε αυτά να ικανοποιούν τις ανάγκες της Λέσχης, τεμπελιάζουν και λουφάρουν συστηματικά, πάντα εις βάρος των μόνιμων θυμάτων, των φαντάρων που δεν κατάγονται από τις γειτονικές περιοχές.   
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Εν αρχή «τσιμπάνε νεοσύλλεκτους μετά την ορκωμοσία, όσους έχουν ειδικότητα μάγειρα και δηλώνουν ότι έχουν πτυχίο ή ότι ξέρουν από σέρβις. Συνήθως βύσματα της Λακωνίας, αλλά και 2 -3 φαντάρους εκτός Λακωνίας που δεν έχουν βύσμα και τους κρατάνε 6 βδομάδες (όσο η εκπαίδευση που γίνεται στο Γύθειο).
Στην ΛΑΦΣ τα στελέχη φορτώνουν όλη την δουλειά στους φαντάρους. Οι λοχίες, επιλοχίες, αρχιλοχίες απλά δίνουν διαταγές. Τη δουλειά του σιτιστή (παραγγελίες κτλ) και του μάγειρα την κάνουν αποκλειστικά φαντάροι. Ο μάγειρας έχει μενού φαντάρων και στελεχών, συν τα πιάτα ώρας, ενώ συχνά έχουμε επισκέψεις  που απαιτούν έξτρα προετοιμασία όπως τα γεύματα ταξίαρχου, στρατηγών κλπ.
Τα στελέχη στην καλύτερη απλά επιβλέπουν και τεμπελιάζουν. Οι μάγειρες κάνουν προετοιμασία υλικών, αποθηκεύουν τρόφιμα, κάνουν απογραφή μετά από μεσημέρι και βράδυ, τιμωρούνται (χωρίς να έχει σημασία) αν καθυστερήσει/ χαθεί ένα πιάτο.
Οι υπόλοιποι φαντάροι εκτελούν χρέη σερβιτόρου (στρώσιμο τραπεζιών, καθάρισμα τουαλετών, σερβίρισμα) και λάντζα (πάρα πολύ αν φανταστείς ότι η κουζίνα είναι επαγγελματική). Μπορεί να μην κάνουν αναφορές κτλ και η ΛΑΦΣ να είναι στο κέντρο, αλλά τα ωράρια είναι εξαντλητικά (7:30 - 16:30  & 20:00 - 23:30).
Για αυτό τον λόγο σπάνε τα νεύρα και οι φαντάροι δε νοιάζονται για την ατομική καθαριότητα και υγιεινή θαλάμου. Οι κοριοί που είχαμε ήταν απερίγραπτοι καθώς και το υπόγειο που μένουμε δεν πρέπει να υπάρχει χειρότερο.
 Στον χώρο διαμένουν κ τα βύσματα οδηγοί ταξίαρχου, διοικητικών κτλ οι οποίοι είναι αλλού για αλλού!
 Έξοδοι δεν υπάρχουν. Δίνουν κάτι 3ωρα υπηρεσιακά, που διαρκούν 17:00 - 20:00 μ.μ., ανά 2 ή 3 μέρες. Κάθε μέρα έχεις υπηρεσία. Συν ότι κάθε φαντάρος εκτός από το πόστο του κάνει και ΑΜ και σκοπιές νυχτερινές. Οι ΑΥΔΜ δεν βοηθάνε απλά κοιτάνε και χώνουν αν χρειαστεί.
 Γενικά τα βύσματα είναι Σπαρτιάτες ή Γυθιάτες που έρχονται για 2-3 βδομάδες και μετά αλλάζουν με άλλους από το στρατόπεδο Γυθείου. Παίρνουν άδειες αυτοί μόνο και διανυκτερεύσεις, ενώ οι εκτός Λακωνίας χώνονται ακόμη περισσότερο. Δεν υπάρχει ΜΕΡΑ χωρίς υπηρεσία.
 Συνέπεια όλης αυτής της εργασιακής πίεσης και της τρελής ενταντικοποίησης είναι να εμφανίζονται σοβαρά προβλήματα υγείας (στη μέση, στα γόνατα κλπ), με συνέπεια ακόμη και την αλλαγή του χαρακτηρισμού της Σωματικής Ικανότητας των συναδέλφων σε Ι4.
¨Ένα παιδί πήρε 5 μέρες ελεύθερος υπηρεσίας με τενοντίτιδα και ένας πήγε στον ψυχολόγο.
Το παλικάρι είναι σειρά κατάταξης 333 και πήγε στον ψυχολόγο κλαίγοντας!!!
Ακολουθεί μια παρουσίαση των μονίμων και της συμπεριφοράς τους.
Στελέχη:
Επιλοχίας Κας.: μάγειρας, δεν κάνει τίποτα
Επιλοχίας Μάλ.: σιτιστής, δεν κάνει τίποτα
Αρχιλοχίας Σκρεπ: υπεύθυνη παραγγελιών
Διοικήτρια: ανθυπολοχαγός Μάκ.
Η λέσχη υπάγεται στον Λόχο Διοικήσεως του ΚΕΕΜ Σπάρτης.
Κάθε μέρα έχουμε ξεχωριστό ΑΥΔΜ. Κατά 95% γυναίκες που έρχονται και απλά κάθονται.
Γενικά είχε κάνει έλεγχο λογιστικό ταγματάρχης από το ΓΕΣ. Αυτός ονομάζεται «κόκκινος έλεγχος». Εκείνη την ημέρα πετάξαμε ότι φαγητό δεν είχαμε μαγειρέψει και είχε μείνει (πολλά κιλά φαγητό).
 ΑΘΛΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ-ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ
Όλοι ξέρουν για την κατάσταση στην λέσχη. Ξέρουν τι βρωμιά υπάρχει στην κουζίνα (άπειρες κατσαρίδες, λιμνάζοντα νερά).  Τους νοιάζει μόνο ή μόστρα και να τρώνε φθηνά, αυτοί.
Όταν οι 3 στρατευμένοι μάγειρες (σειρά 332) φύγανε και πήγανε στο Γύθειο τους έπιασαν όλα τα στελέχη λοχαγός Λ/Δ, διοικητής στρατοπέδου Γυθείου, λοχίες κτλ και τους λέγανε:
 «ξέρουμε ότι σας σκίσανε στο Γύθειο, πείτε μας λεπτομέρειες».
Τα ήξεραν ΟΛΑ!!!  Και τους κράζουν όλοι εκτός ΛΑΦΣ.
Αναρωτιόμαστε: ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
Ακόμη και ανώτεροι-ανώτατοι αξιωματικοί δεν ενδιαφέρονται…
Αλλά δεν τους νοιάζει ΟΥΤΕ ΤΙ ΤΡΩΝΕ;
Το ΓΕΣ πρόκειται να πάρει θέση;
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου