Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Γιατί οι Αμερικάνοι και όχι μόνο βιάζονται για την ένταξη ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ!!


Γιατί οι Αμερικάνοι και όχι μόνο βιάζονται για την ένταξη ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ!!
Απίστευτο και όμως αληθινό. Η γιγαντιαία Αμερικανική βάση CAMP BONDSTEEL στο ιστορικό Urosevac του νότιου Κοσόβου είναι τόσο μεγάλη που διακρίνεται από την ..Σελήνη με γυμνό οφθαλμό.
Απέχει 149 μόλις χιλιόμ. από τα ελληνικά σύνορα και 26 χιλιόμ. από την πόλη των Σκοπίων.
Σε έκταση 3.865 στρεμμάτων φιλοξενεί 9.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς μαζί με τον βαρύ εξοπλισμό τους


Το εσωτερικό της οδικό δίκτυο έχει μήκος 25 χλμ. Είναι η πρώτη διακρατική βάση στην στρατιωτική ιστορία καθώς εκτείνεται και επεκτείνεται ταυτόχρονα στο έδαφος δύο ανεξάρτητων κρατών, της π.γ.δ.Μ. και του Κοσόβου.


Εκτείνεται στον βόρειο τομέα της πόλης σε υπερυψωμένη έκταση 110.OOO τ.μ. πλάϊ στον ποταμό Βαρδάρη. Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ το τεράστιο συγκρότημα περιλαμβάνει 15 υπόγειους ορόφους.


Πρόσβαση στο εργοτάξιο έχουν μόνο η Aμερικανική κατασκευαστική εταιρεία Brown & Root και εργάτες της εταιρείας Grant, οι οποίοι τηρούν απόλυτη μυστικότητα.

Το στρατόπεδο Camp Bonsteel που αποκαλείται χαϊδευτικά από τους Αμερικανούς Grande Dame (Μεγάλη κυρία), εκτείνεται σταδιακά στις δύο πλευρές των συνόρων π.γ.δ.Μ-Κοσόβου εξυπηρετώντας τα τέσσερα πέμπτα της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Ταυτόχρονα στεγάζει και το αρχηγείο της πολυεθνικής δύναμης KFOR που προστατεύει το νεοσύστατο κράτος του Κοσόβου.
Είναι τόσο αχανές που υποδιαιρείται σε εξωτερική, μέση και κεντρική ζώνη. Φιλοξενεί 60 επιθετικά ελικόπτερα Apache και Blackhawk, πολύ σύντομα όμως θα γίνει βάση μαχητικών F-16 και Stealth που θα μεταφερθούν από την βάση Aviano της Ιταλίας.

Ο στρατηγικός στόχος του Camp Bondsteel είναι διπλός: Η στρατιωτική προστασία της ροής πετρελαίου από την Κασπία στην Ευρώπη και Αμερική και η δυναμική επέμβαση σε περίπτωση αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου